USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинські аматори отримали музичне обладнання

20 Січня 2017 08:11
Музичне обладнання передали волинським аматорським колективам, - інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці Тільки Разом.

Співочі колективи із села Луковичі відомі далеко за межами Іваничівського району. Сільські аматори не раз завойовували призові місця на змаганнях зі співочої майстерності. Зокрема, школярі стали переможцями обласного конкурсу «Срібні дзвіночки» у Ковелі. Чоловічий вокальний гурт «Хортиця» постійно виступає на районній сцені, бере участь у благодійних концертах, сільських урочистостях та святкуваннях.


Неабияка гордість Луковичів – самодіяльний аматорський театр «Батьківська хата», створений при місцевій ЗОШ I-III ступеня. Актори – учні та їхні батьки. У творчому доробку театру налічується ряд повномасштабних вистав та змістовних театральних дійств.


Також у школі діє своя відео-студія, а юні режисери увійшли до десятки кращих в Україні за підсумками Всеукраїнського конкурсу «Різдвяна казка», організованого каналом 1+1.

Для подальшого розвитку своїх талантів луковичівські аматори потребували нового якісного музичного обладнання. Від імені ініціативної групи села до представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в Іваничівському районі звернувся депутат районної ради Роман Мельничук (фракція УКРОП). Згідно з проектом, для потреб місцевого будинку культури на умовах співфінансування запланували придбати сучасний підсилювач та вокальні мікрофони.


Завдяки небайдужій громаді та підтримці Фонду сільські аматори таки отримали сучасну музичну апаратуру.


Багатим на талановитих людей є також село Біличі. При місцевому закладі культури діють дорослий та дитячий фольклорні колективи, театральні гуртки. А до свят у клубі проводять тематичні вечори. Дорослий ансамбль «Вербиченька» та дитячі «Посмішка» і «Калинонька» мають багато українських пісень у своєму репертуарі.

«У громади села є величезний потенціал та бажання розвиватися. Але нам не вистачало якісного музичного обладнання, – каже завідувач клубу Надія Пашко. – Саме тому громада і звернулася за допомогою в Іваничівське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»».

За словами голови ініціативної групи Вікторії Сливки, велику підтримку їм надали саме у Фонді. Роз’яснили, як писати проект, постійно консультували.


«Якщо громада має конкретну ідею, може сміливо звертатися у представництво Фонду. Там завжди підтримають і підкажуть», – запевняє Вікторія Сливка.

Тепер у Біличівському клубі вирує життя: дітки поспішають на гуртки, дорослі – на репетиції, а молодь – на дискотеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
dima Показати IP 20 Січня 2017 10:02
На Полтавщині об’єднана територіальна громада заманює лікарів зарплатою у 10 тисяч та власним будинком: http://ritm.tv/news/society/poltavshhini-zamanyuye-zarplatoyu/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus