USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Автопробіг волинян Європою: зібрали 90 000 для бійців АТО

24 Жовтня 2014 16:46
90 тисяч гривень зібрали волинські самооборонівці у рамках автопробігу країнами Європи «Допоможи Україні — врятуй Європу!».

Про це під час прес-конференції у штабі Самооборони повідомив заступник координатора «Самооборони Майдану» Волині Богдан Климчук.

Загалом же, з його слів, зусиллями Самооборони вдалось зібрати майже 180 тисяч гривень, з яких 90 тисяч зібрали у рамках акції і ще 5 тисяч євро «догнали» активістів в Україні. На потреби бійців на Сході витратили 2 тисячі 817 євро - це перший транш.

«Найбільшу потребу відчувають військові у теплих речах. Тому й, першочергово, тратили гроші на термобілизну і теплу амуніцію», - наголосив самооборонівець.

Окрім того, фінансовий менеджер «Самооборони» Волині Сергій Чуриков зауважив, що за 5 тисяч євро, які прийшли на рахунок організації, активісти придбають тепловізори для Першого батальйону територіальної оборони Волинської області. З йогоо слів, батальйон «Волинь» - це єдиний суто волинський підрозділ, який на 100% сформований з волинян. Наразі він знаходиться під щоденними обстрілами на першій лінії оборони Сходу.

«Терористи щоночі здійснюють провокації. Їхні розвідники щоночі близько підходять до наших бійців. А для того, щоб їх побачити треба тепловізори», - зазначив Сергій Чуріков.

До слова, Перший територіальний батальйон Волині – один із найбільш забезпечених батальйонів в АТО.

«Це все дякуючи волонтерам та частково місцевій владі», - додав головний фінансист Самооборони.

Натомість, він наголосив, що найбільш обділена – 80-та окрема аеромобільна бригада.

Як пояснив Богдан Климчук, два дні тому самооборонівці на залишок коштів докупили ще теплих речей, які віддадуть на потреби 80-ї окремої аеромобільної бригади, батальйону «Айдар», батальйону «Світязь» та Першому батальйону територіальної оброни «Волинь».

За станом на кінець серпня цього року, волинські самооборонівці допомогли воякам на мільйон гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дончанин Показати IP 24 Жовтня 2014 17:09
Ну и молодцы. Кормите власть имущих и далее. Сейчас привезли первую баржу угля из ЮАР по цене 86 баксов. Закупочная цена этого угля - максимум 60 баксов, цена с учетом перевозки - максимум 75 долларов. Итак, на каждой тонне угля кто то положил себе в карман минимум 10 баксов. Продолжайте в том же духе. Я уже не говорю о том, что уголь из ЮАР для использования на украинских котельных необходимо перерабатывать, добавляя в него антрацит, добываемый либо на Донбассе либо в России.
ТАК Показати IP 25 Жовтня 2014 15:57
А СКОЛЬКО ЖИЗНЕИ НАДО ДОБАВИТЬ К ЭТОМУ убиенных

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus