USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі ультрас - у «Варті порядку»

30 Березня 2015 19:00
Більше 100 футбольних уболівальників планують увійти до складу громадської організації «Варта порядку». Наразі вже більше двох десятків предствників ультрас тренуються у складі формування, яке тільки у Луцьку налічує близько 200 чоловік. Кажуть, організація дала їм можливість реалізувати себе, більше того, забезпечувати порядок у місті та, власне, у стосунках з іншими вболівальниками - їх основне завдання.

Про це у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповіли очільник ультрас в обласному центрі та керівник варти.

Нагадаємо, днями начальник Луцького МВ УМВС Ігор Муковоз зібрав учасників «Варти порядку» аби обговорити подальшу співпрацю. Одним з питань було занепокоєння щодо заяви Петра Порошенка про «кишенькові армії» та ймовірне припинення фінансування організації Ігорем Палицею. Однак, як зазначили учасники зібрання, громадське формування зареєстроване згідно з чинним законодавством і діє виключно в правовому полі. Тому категорія «кишенькових», - очевидно, не про варту.

Керівник «Варти Порядку» Олександр Тиводар розповів, що до ГФ захотіли долучитися й луцькі ультрас. З його слів, вже зараз більше 20 чоловік проходять навчання та командирські курси. Потому вони цілим підрозділом, а це близько 120 чоловік, увійдуть до складу організації.

На запитання, чим вони мотивуються у вступі до організації, Олександр Тиводар, припускає: «тому, що вони - патріоти міста».

А командир ультрас, які входять до організації, Віталій Гуменюк, своєю чергою, пояснив: «Наша мета - бути активними членами суспільства. «Варта порядку» дала нам можливість реалізувати себе. Зараз багато наших воюють в зоні АТО, як в складі полку «Азов», так і в складі Збройних Сил України. Ми намагаємося їм допомогти, чим можемо, зокрема, щоб тут був спокій».
ЧИТАТИ ЩЕ: УЛЬТРАС «ВОЛИНІ» НА ВІЙНІ: З АВТОМАТАМИ В РУКАХ І УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

Варто згадати, що футбольні вболівальники організовували благодійний футбольний турнір, під час якого збирали кошти на амуніцію для бійців батальйонів «Айдар» та «Азов», здавали кров для бійців. Крім того, вони долучилися до всеукраїнського перемир’я між футбольними фанатами.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯСКРАВИЙ ФЛЕШМОБ ЗА ЄДНІСТЬ УКРАЇНИ ПІД ЧАС МАТЧУ «ВОЛИНЬ» - «МЕТАЛІСТ»

Власне, ще одна причина, чому ультрас вирішили долучитися до організації, яка займається охороною громадського порядку, – бажання уникнути інцидентів під час матчів.

«Це одна з наших цілей, щоб футбол проходив організовано, правильно, без зайвих провокацій. Бо хлопці молоді, гарячі. А ми між собою знайдемо спільну мову», - переконує Віталій.

Нагадаємо, під час матчу 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА «Динамо» - «Генгам», стався інцидент за участю вболівальників українського клубу, які кинулися на сектор з фанами «Генгама» на 80-й хвилині. Стюардам і силам правопорядку, які перебували на стадіоні, вдалося швидко заспокоїти ситуацію і повернути вболівальників «Динамо» на свої місця. Тим не менш, матч переривався на 7 хвилин, існувала загроза того, що гра взагалі не буде дограна, а «Динамо» буде зараховано технічну поразку з рахунком 0:3. У підсумку матч був дограний, «Динамо» виграло з рахунком 3:1 і за сумою двох ігор, вийшло в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Віце-президент ФК «Динамо» (Київ) Олексій Семененко пояснив, що згідно з їх інформацією, в гостьовому секторі з'явився прапор, схожий на прапор Росії. Саме це і викликало негатив у вболівальників, які кинулися його ліквідувати. Але, знову ж таки, як інформує UEFA, це був французький прапор, який у перевернутому стані (поверненому на 90 градусів - прим.) відповідає російському.

До слова, наразі «Динамо», вперше за 4 роки, вийшло у чвертьфінал Ліги Європи. Однак, інцидент з вболівальниками на матчі за місце у 1/8 фіналу міг доволі серйозно позначитися на кар’єрі клубу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus