USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Мажоритарники на Волині порушують правила агітації

25 Вересня 2014 17:30
Кандидати в депутати від партії «Народний фронт», які балотуються по 19 та 22 виборчих округах, розпочали агітацію із порушенням закону.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували чергові порушення виборчого законодавства на Волині. Мова йде про випадки розміщення агітаційної зовнішньої реклами виготовленої не за кошти виборчих фондів.

Так, висуванець партії «Народний фронт» у ВО №19, заступник голови облради Ігор Гузь розмістив на приміщенні свого штабу в місті Нововолинськ зовнішню рекламу у вигляді великих плакатів із своїм зображенням та фотографією лідера виборчого списку Арсенія Яценюка. Це було зроблено 22 вересня, коли політик ще не був зареєстрвоаний як кандидат, тож з юридичної точки зору ці дії не могли трактуватись як порушення закону.



Однак, вже наступного дня, 23 вересня, Центральна виборча комісія постановою № 1086 зареєструвала Ігоря Гузя кандидатом в депутати. Отож з цього моменту вся його агітаційна продукція, в тому числі зовнішня реклама, повинна виготовлятись за кошти його виборчого фонду. Таким чином, матеріали зовнішньої реклами, які станом на 25 вересня продовжують висіти на стінах будівлі за адресою місто Нововолинськ, вулиця. Нововолинська 51, є порушенням закону.



Аналогічна ситуація із висуванцем партії «Народний фронт» у місті Луцьку (ВО №22), бійцем батальойну «Айдар» Ігорем Лапіним.

Він теж був зареєстрований кандидатом лише 23 вересня. Однак білборди із його зображенням були розміщені в Луцьку до цього дня. Станом на 25 вересня ця зовнішня реклама і далі присутня в місті, зокрема на вулиці Ковельській.



Представник штабу кандидата Кандидати в депутати від партії «Народний фронт», які балотуються по 19 та 22 виборчих округах, розпочали агітацію із порушенням законуповідомив, що ці білборди були розміщені до реєстрації кандидатом, але не як агітація, а просто як реклама, бо там немає закликів голосувати за кандидата. За його словами, після отримання усіх документів від ЦВК вони відкриють виборчий фонд з якого і будуть надалі виготовляти агітаційні матеріали.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
дідо Показати IP 25 Вересня 2014 18:09
Краще Гузь ,ніж ригівська мафія.
ема Показати IP 25 Вересня 2014 18:13
Спочатку правила агітації порушують, потім права виборців і закони. Робіть висновки.
борцям за справедлив Показати IP 25 Вересня 2014 18:24
Така реальність боротьби тих, хто хоче змінити систему, панове. Бо ж система зробила так, що передвиборча кампанія триває всього місяць. Той, хто хоче перемогти, не буде втрачати жодного дня. Але все набагато прозаїчніше. Білборди Ігоря Лапіна надруковані не за кошти виборчого фонду і навіть не за його кошти, а силами товариша, якому не шкода було віддати своєму другові на місяць кілька площ і кілька метрів банерної тканини. Але ви, захисники букви закону, не хвилюйтесь, ми зробимо для вас всі фіктивні договори і псевдопапірчики, в яких начебто субєкт А оплатив громадянину Б кошти за оренду рекламної площі. І тоді ви будете радіти, бо ось воно, торжество справедливості! ЗІ. З порушенням згідні, готуємось отримати і достойно прийняти попередження про нього.
.. Показати IP 25 Вересня 2014 18:38
А чому Гузь не іде по тому округу де йшов перед цим? тимбільше звідки він родом???? Відповідь: тому що в Івахіва ще за ті вибори взяв, а томй сказав полізеш всім відео покажу.........От і скаче туди сюди - ледар. А вікна які побив в ОДА під час революції просить за бюджетні кошти поставити, а на вибои значить є. Люди проголусувавши за Гузя ви породжуєть та підтримує людей ледарів, не вірете- нехай покаже свою трудову книжку.
все ясно Показати IP 25 Вересня 2014 18:53
Одразу видно, що з однієї партії Що той маріонетка іде куди вітер подує, що той все життя відмиває гроші з батьком суддею,
22 до все ясно Показати IP 25 Вересня 2014 19:35
другий безпартійний
про другого до все ясно Показати IP 26 Вересня 2014 00:37
ага ,саме так, диванні коментатори з чашкою кави чи пляшкою пива, як ви зараз, на передовій під обстрілами з градів" відмиває. Забули ще дописати, що за податки, сплачені вами, воює!
Один Показати IP 25 Вересня 2014 19:33
Подивимось з іншого боку. А якщо я повішу зараз біл-борд зі змістом типу "Вася, кльовий пацан!" ви теж вчепитесь що тут порушення? Висять же по півроку, і нічого. Так, співпало що тут вибори і він вирішив балотуватись. Але це ніде не заборонено. Можливо хтось і вбачає в цьому порушення, але мені як простому громадянину (а в даний час - виборцю) реально пофіг на всю ту бюрократію. Всі ми знаємо, що наявність папірців ще не робить з мавпи людину. У нас вже був праффесор з 2-ма вищими освітами.
Антон до Один Показати IP 25 Вересня 2014 21:05
Просто балабол і піарщик Гузь, яки нічого путнього не зробив, та, мабуть, і не зробить, вже всіх дістав. Від однієї його пики верне.
ЛУчанин Показати IP 25 Вересня 2014 19:44
ООООО 2 чоботи пара!!! Гузь який поміняв не одну партію! а деякі навіть розвалив! Яценюк такий самий не сидиться на місці! А ну і Командир який залиших своїх бійців і кудись рветься!!!
123 Показати IP 25 Вересня 2014 19:53
Лапін продав Україну ! Єремеєву і Івахіву! Чому Лапін не пішов по Ковелю тому що Івахів грошів дав ! А в Ковелі він був прохідний !
впн до 123 Показати IP 25 Вересня 2014 19:55
Бондарю теж Єремеєв бабло дав 100%! Думайте люди за кого голос свій віддати!
Місцевий Показати IP 25 Вересня 2014 20:18
Два клоуни, нероби,аферисти вже з'явились будуть чекати хто дасть гроші щоб зняти свої морди ,,на минулих виборах Гузь заробив в Івахіва думає що знов попре, от гнила людина.......
ДДП Показати IP 25 Вересня 2014 20:26
Якщо скрупульозно підійти до теми виборів,то нема взагалі за кого голосувати.Жодна партія,яка заявила про участь у виборах не відповідає вимогам виборців,а про мажоритарників і говорити навіть не хочеться.Вся "макулатура",яка сьогодні при владі,знову преться туди ж.Ними зроблено так,(застава 12180грн.),щоб достойний не пройшов.Вроді і невелика сума,але простий-смертний нвіть за півроку не нашкребе. І будемо мати те,що маємо.
Притомний Показати IP 25 Вересня 2014 21:46
19-й округ не потерпить варяга,тим більше цього ТУШКОватого неробу.
О Показати IP 25 Вересня 2014 21:52
Я так зрозумів з вищих коментів, що з Лапіном конкурують кристально чесні, порядні люди, які своїми чеснотами перевершили здобутки Ігора в часи Майдану і під час служби в Айдарі. Ну то хто ці ангели небесні. Давайте імена в студію.
гузь Показати IP 25 Вересня 2014 22:37
Хлопці хто з Лапіним був разом в окопах відгукніться. бо я Гузь Ігор хочу у верховну раду щоб нічого не робити та я й нічого не вмію робити а бабла заробити хооочччу
Лучанин Показати IP 25 Вересня 2014 23:30
не дай Боже гуся вибрати!!!!!!
сусід Показати IP 26 Вересня 2014 00:06
Гузь - б*лабол......людина не працювала жодного дня.....ще один нероба в парламенті......посаду викричав........... Лапін- не сц*кнув під кулі йти.
кожному балаболу Показати IP 26 Вересня 2014 00:46
Перш, ніж коментувати, а що ти зробив для перемоги над москалем? Вивчив українску? І почав у коментарях писати зрозумілою для всіх. Дякую хоч за це. Починай вивчати польську, щоб ще було що і кому вилизати.
Волинянин Показати IP 26 Вересня 2014 09:57
Як уже осточортів той Гузь!!!!!!! Лізе і лізе рачки до корита, краще їхав би на фронт і загинув як Герой України. Шахту назвалиб його іменем і школу в Старій Вижвію.
Дмитро С. Показати IP 26 Вересня 2014 19:15
Скільки можна терпіти цього знахабнілого Гусака????? Давайте зв’яжемо його та відправимо на фронт. Людина яка за всю свою трудову кар’єру просиділа в депутатському і керівному кріслах, не може представляти народ у Верховній Раді!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus