USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

На Волині взялися за об’єднання центрів допомоги воїнам АТО

9 Жовтня 2015 10:45
На території Привокзального району в Луцьку планують відкрити Волинський обласний центр допомоги учасникам АТО. Однією з головних цілей, розповідають куратори процесу, - об’єднати волонтерів задля спільної справи.

Про це йшлося під час прес-конференції щодо створення в області центру допомоги учасникам антитерористичної операції у приміщенні обласної ради сьогодні, 9-го жовтня.

На початку зустрічі голова Волинської облдержадміністрації представив очільника Центру й зачитав свій наказ про призначення волонтера своїм радником на громадських засадах.

«Я призначаю своїм радником на громадських засадах волонтера, учасника АТО - Олексія Кушнєра. Так, до 20 жовтня він має подати кандидатури координаторів Центру, а директор департаменту фінансів ОДА повинен цього місяця показати пропозиції щодо фінансової підтримки. На Привокзальному є вільне приміщення на 140 метрів квадратних, там усі умови створено», - сказав голова ОДА Володимир Гунчик.

Та запевнив, що не буде втручатися у роботу та керувати волонтерським рухом.

Щодо роботи центру, Олексій Кушнєр розповів, що в ньому будуть ті, хто справді професіонал своєї справи, а про роботу пообіцяв звітувати, аби не було «підкилимних ігор».

«Я волонтер, учасник АТО й розумію наскільки важливо, щоб такі центри запрацювали. Можуть почати говорити, що у нас багато осередків і навіщо ще однин. Так, дійсно, є чимало волонетрів на Волині, але багато з них такі, що дублюють функції. Тому одне з наших завдань те, щоб всі громадські організації працювали разом. Щодо команди, поки не озвучую намірів, адже завтра їду до Президента на зустріч, а далі дам заяву у ЗМІ. Втім, зауважу, що у понеділок-вівторок запланована зустріч з основними волонтерськими організаціями, аби послухати їхні пропозиції на певні посади. Це не організація, яка діятиме в закритому колі, де зібралися, «роздерибанили» гроші та розійшлися, ми про все будемо звітувати через інтернет», - запевнив Олексій.

Щодо напрямків центру, то це будуть: допомога з реабілітацією демобілізованим, сприяння оформлення соціальних пільг, підтримка воїнів на фронті, підтримка сімей учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 9 Жовтня 2015 11:06
Грошей люди зараз менше вже дають волонтерам, Майже нічого не дають. Мабуть почнуть давати гроші волонтерам з державного бюджету як партіям. Ми з панею Наталкою семенівною це палко вітаємо!
Коршун М.В. Показати IP 9 Жовтня 2015 19:33
відкрити Волинський обласний центр допомоги учасникам АТО. - це новий " легальний " центр для " вкладання" бюджетних коштів !!! Навіть Остапу Бендеру такі ідеї не приходили в голову !.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus