USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Торгівлею людьми з Волині зацікавилися в ОБСЄ

27 Листопада 2014 12:47
На Волині навчатимуть правоохоронців, медиків, педагогів, соціальних працівників, як якісно і комплексно надавати допомогу людям, які постраждали внаслідок торгівлі людьми. У Луцьку представили проект, який діятиме в області до 2019 року під егідою Координатора проектів ОБСЄ та уряду Канади.

Проект, який називається «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» представили під час засідання круглого столу сьогодні, 27 листопада.

Цей проект передбачає реалізацію механізму взаємодії різноманітних державних установ у сфері захисту та підтримки людей, які постраждали внаслідок торгівлі людьми. Цей механізм розроблений ОБСЄ, а сам проект фінансується за кошти уряду Канади.

Зазвичай жертвами торгівлі людьми стереотипно вважають жінок і дітей. Однак, нині почастішали випадки, коли чоловіки стають жертвами цього явища. Причому, кажуть фахівці, немає жодного випадку, коли б люди поверталися з цієї ситуації абсолютно здоровими.

Торгівля людьми – третій за прибутковістю бізнес після торгівлі зброєю та наркотиків. Головні напрямки проекту, який будуть реалізувати на Волині:

- Міжвідомча взаємодія. Адже одна структура ніколи не зможе вирішити проблему, потрібен комплексний підхід: соціальний супровід, відновлення документів, медична, психологічна допомога;

- Виявлення постраждалих: є ознаки, за якими можна припустити, що людина стала жертвою торгівлі людьми. Це повинні знати і медики, педагоги, дільничні інспектори, сільські голови;

- Доступ до послуг із захисту незалежно від співпраці з правоохоронними органами. Статус постраждалих від торгівлі людьми надається незалежно чи ця особа є свідком в кримінальному процесі, чи співпрацює з міліціонерами, чи ні;

- Репатріація і соціальна інтеграція громадян інших країн;

- Доступ до правосуддя: злочинці часто отримують смішні, а іноді навіть умовні вироки.

Під час реалізації проекту відбудуться численні тренінги між працівниками структур, які мають взаємодіяти під час допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми: МВС, СБУ, прокуратура, соціальна служба, медики, центр зайнятості, працівники органів місцевого самоврядування.

До слова, відповідні навчання пропонують здійснити для голів сільрад, оскільки вони часто є першими, хто може виявити осіб, постраждалих від торгівлі людьми.

Адже люди, які повертаються з трудового рабства, часто залишаються без документів, з психологічними травмами, з розладами фізичного здоров’я.

Відтак, учасники круглого столу домовилися про співпрацю у рамках реалізації проекту і проведення тренінгів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Алік Показати IP 27 Листопада 2014 12:48
До недавнього часу Шпига був основним торгашем людьми, але здійнив стрімкий ривок по кар'єрній драбині, і тепер вже торгує іншим...
Хлоп Показати IP 27 Листопада 2014 13:04
Романюк з кожної проданої людини отримує по 100 доларів комісійних! Чому мовчать депутати Поліщук, Сівак???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus