USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку стартував проект «Енергоощадне місто»

27 Березня 2015 23:00
У четвер, 26 березня, відбулася презентація проекту «Енергоощадне місто». Його мета – надати мешканцям багатоквартирних будинків максимально повну інформацію про можливості обліку тепла в їхніх оселях, а також поінформувати їх про можливості покращення послуг з теплопостачання.

«Ми хочемо розповісти лучанам, як економити на опаленні, в тому числі й як встановити лічильник, – пояснив Олександр Плісецький, депутат Луцької міської ради.

На презентацію проекту також прийшов Володимир Біньковський, представник теплогенеруючої компанії «Луцьктепло». Він розповів про кількість встановлених лічильників і індивідуальних теплових пунктів у Луцьку, а також те, який ефект отримують споживачі від обліку енергії.

«Лише 20% луцьких будинків встановили теплові лічильники, – зазначив чиновник. – Вартість установки лічильників тепла на будинок становить 28-40 тисяч гривень, і якщо платити 300-400 гривень в місяць за тепло, то кошти за встановлення лічильника окупляться в повному обсязі за декілька місяців».

«В моєму будинку вже стоять лічильники, – наголосив Михайло Імберовський, член ініціативної групи громадського об’єднання «Самопоміч». – Для прикладу, ми в період з жовтня по березень заплатили 1197 гривень, а за таку саму квартиру без лічильника тепла люди віддають 1840. Економія відчутна».

Зазначимо, що проект «Енергоощадне місто» реалізовує у Луцьку ініціативна група громадського об’єднання «Самопоміч».

«Наша з вами самоорганізація – це єдиний шанс економити на комунальних платежах, – зазначила Юлія Вусенко, організатор проекту «Енергоощадне місто» в Луцьку. – Наразі держава не має коштів на встановлення теплових лічильників».

Нагадаємо, що тарифи на газ підвищать з квітня на 280%. Тепло подорожчає на 66%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Коріннний лучанин Показати IP 28 Березня 2015 08:52
Лічиьник тепла ТЕПЛА НЕ ДОДАЄ, А ВПЛИВАЄ НА СИСТЕМУ ОПЛАТИ ЗА СПОЖИТЕ ТЕПЛО! Це проблема багатоквартирних будинків. Звичайно, можливо що там треба їх встановлювати щоб НЕ ДУРИЛИ ЛЮДЕЙ. Ось в цьому полягає економія коштів! Оскільки я, приміром живу в приватному будинку то він мені не чого. Я сам регулюю тепло,яке потрібно , щоб було не холодно в будинку , при умові що Будинок має бути утеплений . ПРОЕКТ "ЕНЕРГООЩАДНЕ МІСТО", на мою думку, повинен передбачати окрім теплолічильників і УТЕПЛЕННЯ БУДИНКІВ. СУБСИДІЇ тепла теж не додадуть ! Вже питання у тому, щоб люди не мерзли у квартирах.
Джулія Показати IP 28 Березня 2015 14:11
Краще би проконсультували, ДЕ можна безвідсотковий кредит на встановлення лічильників узяти. А інформацію я й сама знайду.
sfsfsf Показати IP 28 Березня 2015 14:43
о, знову королева "спалений мерседес" тут))) кругом її пика
ххх Показати IP 28 Березня 2015 18:46
ви краще подумайте де взяти гроші на котли з вищим ККД на заміну трубопроводів,що землю гріють. Потрібно починасти з голови, а не ср***аки. Якщо станеться диво і всі поставлять лічильники і утепляться Луцьктепло всерівно свої втрати закладе в тариф.
Яків Показати IP 28 Березня 2015 19:05
А королева спаленого мерса у владу пре, того й піариться, майбутня депутатка, є бобло, треба таткові гроші в діло вкласти, такі по трупах підуть.
1234 Показати IP 28 Березня 2015 20:11
Згідний з ххх.
знайомий Показати IP 28 Березня 2015 20:58
шкода що така горе-активістка представляється від такої непоганої політичної сили. Знаю її особисто і дуже давно. Щирості в її діях нема, все для піару. Купить кілька подарунків дітям за зібрані кошти і вже фотосесія де тільки можна....
луцьк до знайомий Показати IP 31 Березня 2015 22:56
ця 'королева',зробила в 10 раз більше для нашого міста чим любий чиновник

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus