USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«За що мені розбили голову?» - затриманий самооборонівцями інвалід

26 Грудня 2014 21:25
Лучанин, якого у ніч на Миколая затримали представники Самооборони, скаржиться на те, що процедура затримання відбулась з грубим недотриманням усіх законних та моральних норм. Зокрема, зі слів чоловіка, активісти «заламували» йому руки, били по голові та стріляли гумовими кулями.

Саме з такими скаргами він прийшов до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини, керуючись матеріалом від 22 грудня з перепосиланням на сайт Самооборони Волині.

Нагадаємо, у публікації йшлося про те, що лучанина Романа Левчука, який незаконно реалізовував алкогольні напої біля входу на підприємство «Кромберг енд Шуберт», зловили у Луцьку в ніч з 18 на 19 грудня. Згідно зі спостереженнями Самооборони, цей чоловік з іще кількома особами тричі на день приїздить до входу на підприємство, якраз коли працівники ідуть додому з робочої зміни, та продає їм із автомобіля алгольні напої: пиво, горілку та закуску у вигляді сухариків.

Те, що пан Роман продавав алкоголь, він не заперечує. Однак, інваліда другої групи обурюють самі методи затримання людей самооборонівцями, зокрема, використання балаклав та бронежилетів у мирному Луцьку.

«Чому міліція не контролює такі організації та чим вони займаються насправді? Можливо, ці бронежилети більше би знадобились на сході, аніж у боротьбі з інвалідом. І навіщо по мені стріляли гумовими кулями? Це щастя, що не вцілили», - каже лучанин.
Він розповів, що раніше й справді підторговував алкоголем у невстановленому місці, аби прокормити дітей та дружину. Однак, дивується, навіщо більше десятка здоровенних «воїнів світла» у масках та зі зброєю застосовували проти нього фізичну силу, ще й рецидивістом називали.

«У той день я алкоголю не продавав, вони просто побачили та упізнали мою машину. Коли я сів в машину і почав рушати, підбігли невідомі люди у балаклавах і почали смикати за двері автівки, вимагаючи, щоб я зупинився. Ще двох я побачив у заднє дзеркало, вони почали також по ньому бити кулаками. Зрозумійте мене правильно, я злякався, тому натиснув на газ. У той момент, коли машина рушила, я побачив, що за мною їдуть декілька автомобілів. Я ще більше нажахався, бо не знав, хто ці всі люди, й заїхав на заправку, оскільки там є відеокамери, і оператори могли викликати міліцію, про що я одразу їх і попросив», - ділиться не зовсім приємними спогадами Роман Левчук.

З голови текла кров, та я не міг її витерти, бо був у наручниках. Самооборонівці переконували лікаря швидкої не надавати мені допомоги, бо я - рецидивіст.

Чоловік запевняє, що тоді самооборонівці перерізали йому дорогу до оператора АЗС. З його слів, вони були у камуфляжі та в балаклавах, а один із активістів почав стукати якимсь предметом у двері машини.

«І тут з різних сторін наїхало купа машин. Зчинився лемент. Самооборонівці почали кричати, що затримують рецидивіста і наказали оператору не дзвонити в міліцію. Тоді почали заламувати руки, застосували фізичну силу, у результаті чого розбили мені голову. Почали брехати, мов стадо, ніби я - злісний рецидивіст. А тим часом навіть крові, що капала з голови, не міг витерти, бо був у наручниках. Коли під’їхала патрульна машина, я попросив міліціонерів зняти наручники, але вони сказали, буцімто, не можуть цього зробити, бо у них нема ключа. Пізніше один наручник все-таки зняли, й ним же прикували до авто. Я випив таблетку і викликав швидку. Приїхала чергова машина міліції швидкої. Лікар вийшов з машини, але самооборонівці почали кричати, що я - рецидивіст, і переконували лікаря не обслуговувати мене. Лікар спочатку злякався, але згодом все ж надав мені необхідну допомогу», - продовжує волинянин.
Застосуання наручників та фізичної сили у цьому випадку недоцільне - юрист

Прокоментувати пікантну ситуацію кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини попросив юрисконсульта Романа Хомича.

Так, він зазначив, що на будь-які обмеження до громадян, у тому числі й застосування наручників та зброї, мають право лише правоохоронні органи.

«Інші громадські формування не мають права затримувати правопорушників, застосовуючи наручники чи зброю. Застосовувати під час затримання громадян наручники та зброю мають право лише працівники УМВС, органи прокуратури або СБУ, а також в окремих випадках податкової служби. Тим більше застосовувати зброю чи балончики з сльозоточивим газом вони мають право лише з ціллю самозахисту. Наскільки мені відомо, таких повноважень на громадське об’єднання «Самооборона Волині» держава не покладала. Про будь-який факт затримання правопорушників вони зобов’язані повідомляти міліцію», - зазначив юрисконсульт.

Він додав, що чоловік, якого можна назвати постраждалим, повинен був звернутися до правоохоронних органів щодо факту побиття.

«Правоохоронці змушені відкрити кримінальне провадження по факту побиття, незалежно від описаних у заяві фактів», - резюмував Роман Хомич.

Прокоментувати ситуацію ІА Волинські Новини попросили й волинських правоохоронців.

У Луцькій міській клінічній лікарні підтвердили, що у чоловіка «забійне садно потиличної ділянки»

Як повідомила речниця ГУ МВС України у Волинській області Оксана Блищик, 18 грудня 2014 року в Луцький міськвідділ надійшло повідомлення від громадянина Левчука Романа Юрійовича, 1964 року народження, мешканця Луцька, про те що на вулиці Львівській на території АЗС невідомі особи спричинили йому тілесні ушкодження. В подальшому він звернувся до Луцької міської клінічної лікарні, де йому встановили діагноз - «забійне садно потиличної ділянки». Після надання медичної допомоги чоловіка відпустили додому.

Постраждалий раптово «передумав ображатися» та попросив правоохоронців провести профілактичну бесіду з чоловіками, які пошкодили його машину

Також у прес-службі міліції кажуть, що при виїзді слідчо-оперативної групи постраждалий звернувся із зустрічною заявою, мовляв, у вищевказаній ситуації розібрався самостійно та в заяві просить провести профілактичну бесіду із особою, яка пошкодила його автомобіль «Рено».

Опісля 23 грудня 2014 року о 15:20 годині надійшов рапорт дільничого інспектора Луцького міського віддлу Стіхєєва А.Г, завізований заступником начальника Солоненком В.В., про те, щоб продовжити термін розгляду матеріалів від 18 грудня 2014 року №23037 на 5 діб, а тому на даний час по ньому триває перевірка.

Після ретельної перевірки правоохоронці встановили, що громадянин Роман Левчук справді неодноразово здійснював торгівлю в невстановлених місцях поблизу підприємства «Кромберг і Шуберт», що в селі Рованці Луцького району, за що працівниками Луцького РВ на нього складались адміністративні протоколи згідно зі статтею 156 (порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами) та статтею 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях). З цього приводу також неодноразово надходили повідомлення від громадян та членів «Самооборони Волині».

Якими є обов'язки громадських формуваннь з охорони громадського порядку згідно із законом

До слова, як пояснили у міліції, для виконання завдань, визначених у Законі України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону та їх члени мають право: брати участь у забезпеченні охорони громадського порядку і державного кордону разом з працівниками міліції, військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, а в сільській місцевості - самостійно, шляхом виконання конкретних доручень керівника відповідного органу внутрішніх справ чи підрозділу Державної прикордонної служби України; вживати спільно з працівниками міліції заходів до припинення адміністративних правопорушень і злочинів; взаємодіяти з іншими органами громадської самодіяльності, що беруть участь у заходах, спрямованих на ведення індивідуально-профілактичної роботи з особами, схильними до вчинення адміністративних правопорушень і злочинів; надання допомоги у боротьбі із злочинами у сфері економіки, податкового законодавства, а також пияцтвом, наркоманією, порушеннями правил торгівлі та у сфері благоустрою території міст, інших населених пунктів (ст.10 «Права громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону»).

Випадки, коли громадські формування мають право застосовувати зброю

Також, згідно з IV розділом Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» «Застосування заходів фізичного впливу і спеціальних засобів, а саме статті 14 «Умови та порядок застосування заходів фізичного впливу і спеціальних засобів» зазначається:

Члени громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону під час спільного з працівниками органів внутрішніх справ, прикордонниками виконання покладених на них завдань з охорони громадського порядку і державного кордону мають право застосувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби індивідуального захисту та самооборони, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії у випадках і в порядку, передбачених законом.

Про намір застосувати силу і спеціальні засоби особи попереджаються (якщо дозволяють обставини). Без попередження фізична сила і спеціальні засоби можуть застосовуватися, якщо виникла безпосередня загроза життю або здоров'ю члена громадського формування, іншого громадянина, працівника міліції, військовослужбовця Державної прикордонної служби України.

Члени громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, які мають дозвіл органу внутрішніх справ на придбання, зберігання і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, мають право під час виконання своїх обов'язків спільно з працівниками органів внутрішніх справ або прикордонниками застосовувати власні або видані цими об'єднаннями спеціальні засоби: для самозахисту і захисту громадян від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю або здоров'ю; для припинення групових порушень громадського порядку та державного кордону; для відбиття нападу на будівлі, приміщення державних і громадських організацій, підприємств, установ, транспортні засоби, а також громадян та їх особисту власність; для затримання і доставлення до органу внутрішніх справ, підрозділу Державної прикордонної служби України, громадського пункту охорони порядку осіб, які вчинили адміністративні правопорушення чи злочини, продовжують заподіювати шкоду оточуючим громадянам або чинять опір.

Разом із тим, у міліції запевняють, що керівництво УМВС України у Волинській області постійно проводить із членами громадських формувань та організацій роз’яснювальну роботу та наголошує на необхідності діяти в межах чинного законодавства.

Чи справді інвалід другої групи становив загрозу для життя самооборонівців, що вимагало його затримання з застосуванням наручників, хай навіть у сільській місцевості, чи це звичайне перевищення службових обов’язків, з’ясовуватимуть правоохоронці.
Інформаційне агентство Волинські Новини стежитиме за подальшим розвитком подій у цій ситуації та інформуватиме про це читачів.

Нагадаємо, 27 квітня У Луцьку не дали належно провести благодійну акцію «Серце до серця». Організаторам висловлював своє незадоволення й перешкоджав роботі волонтерів представник Самооборони Майдану на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 73
Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 21:40
Самооборона? Що це за правохоронний органий такий? Спецпідрозділ міліції чи СБУ? Яке вони мають право людину затримувати і застосовувати до неї фізичну силу? Нагадує мені лихі 90-ті. Жах, чоловік-інвалід вирішив підробити, так можливо не зовсім правильний товар він для цього обрав. Але! Затримати інваліда і хизуватися цим... Стидота! Здорові мужики в масках тримають інваліда, ніби рецидивіста. Ні, щоби проявляти свою боротьбу проти беззаконня стосовно справжніх злочинців-хабарників (яких не зачеплять), то шукають слабшого і беззахиснішого. Наступним очевидно буде "рейд" на ринки, де ці "блюстителі порядку", прости господи, будуть перевіряти бабусь, які продають яйця (чи бува не видають інкубаторські задомаші).
Анонім до Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 06:36
Ми живемо в країні розвиненого миздобулізму, а це типічні миздобули, яких породили ви шановні, тому не скигліть. Назад дороги немає.
Петя Показати IP 26 Грудня 2014 21:49
Стартує чергова мобілізація. Пропоную військовим комісарам уважно придивитися до кремезних чоловіків у масках у повному бойовому екіпіруванні. Досить цінні екземпляри для мобілізації на Схід.
Андрій до Петя Показати IP 26 Грудня 2014 22:36
Вони всі в військоматі рахуються непридатними (білий білет)
голос до Андрій Показати IP 26 Грудня 2014 22:37
а шо так? плоскосктопіє чи нетримання?
Анонім до Петя Показати IP 26 Грудня 2014 22:37
Если подгребут под мобилизацию этих ребят, то кто будет обеспечивать мобилизацию тебе подобных в январе месяце, например, таким образом, как это уже происходит на Черниговщине?
Анонім до Петя Показати IP 27 Грудня 2014 10:10
коментар було видалено
Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 21:49
Пиар- акция от "самод***ров" провалилась... А как хорошо все начиналось... Победили инвалида в неравном бою... Едьте в леса с правосеками за бурштын воевать... А не... Там вам сразу по шее надавали... Ищите еще пенсионеров...
Свідок Показати IP 26 Грудня 2014 22:01
Пане Левчук, тримайтеся, адже на Вашому місці міг бути я чи буть хто з моїх рідних.... Нині справедливості годі шукати, але залишається вірити ЩО з часом усе зміниться....і такий шлях ураїнцям потрібно пройти..... Хай щастить!!!
лісаПЄДІСТ Показати IP 26 Грудня 2014 22:03
Підкажіть, пліз, скільки літрів паленої горілки потрібно продати, щоб купити ксиву інваліда?
ПРАВДА до лісаПЄДІСТ Показати IP 26 Грудня 2014 22:35
Совість май, лайнюче! Цей чоловік тягне за собою одну ногу і не бачить зовсім на одне око.
Санчез до ПРАВДА Показати IP 26 Грудня 2014 23:17
мені його шкода, але може всі тоді підемо приторговувати хто чим може, геричом, зброєю - ми ж всі поганенько живемо...йому дійсно зайвого дісталось, але він порушував закон і не один раз...
ПРАВДА до Санчез Показати IP 27 Грудня 2014 01:00
Є таке! От і хай платить свій адмінштраф! Але хлопці явно перестарались із цим показовим затриманням. Та й посвідчення в нього не липове, ну справді є в чоловіка фізичні вади
Хулі? (Лопез) до Санчез Показати IP 27 Грудня 2014 02:25
Скоро всі підемо! Не забувайте, що дякуючи вашим старанням і старанням тої ж самої самооборони ця людина стала в 2 рази бідніша ніж була раніше, тобто вони його два рази скривдили. Так, він порушив закон, бо держава створила йому такі умови і повинна нести покарання разом з ним за співучасть! Не виправдовую, але факт.
Морс до Санчез Показати IP 28 Грудня 2014 15:49
"Хромой" - починав з автоматів , потім СУТЕНЕР . потім нерухомість . А тепер майже "законний" бізнес.
кривда до ПРАВДА Показати IP 27 Грудня 2014 09:43
якого бена він продавав горілку, пиво????? чому не приріжки, чай, каву. ті змучені працівники виходять і щоб зняти стрес хиляють. Потім по дорозі додому ще доганяються і в сімю приходить "щастя". перед тим як когось брудом обливати, почніть змінюватися самі. те що інваліду дали тягла можливо і не зовсім правильно, а можливо і правильно. якщо ти інвалід, то що можна закони порушувати!!!!????? сьогодні він горілкою торгує, потім комусь по голові палкою дасть і скаже я ж ІНВАЛІД.......
Анонім до кривда Показати IP 27 Грудня 2014 10:19
Продают то, что покупают.. Не знал об этом?
Анонім до лісаПЄДІСТ Показати IP 27 Грудня 2014 03:04
коментар було видалено
123 до лісаПЄДІСТ Показати IP 27 Грудня 2014 15:31
я дуже добре знаю цього чоловiка, повiрте вiн дiйсно iнвалiд, пiсля страшноi дтп у нього одна нога на третину коротша за iншу, до того ж вiн багатодiтний батько, який платить у кредит квартиру, спосiб заробiтку не чесний я згiдна, але .....
громадянин Показати IP 26 Грудня 2014 22:15
Конституція, закони, права людини- в Україні більше не діють. Діють дикунські понятія ******* з усіляких самооборон!
нормальний громадяни до громадянин Показати IP 27 Грудня 2014 20:29
піз...ти треба всіх, хто продає алкоголь-інвалід він чи ні. І нехай не пи...дять тут різні "соболєзнуючі" мужику з посвідченням, бо вони не знають, яка то біда, коли в хаті алкоголіки живуть, а всякі там "малоімущі" зробили самогоновий бізнес і далі труять людей і калічать сім ї. Хто бл...ть проти написаного - візьміть собі алкоголіка в хату, і нехай його щодня споюють такі як оцей фото. Як не подобаються методи самооборони, то запитайте в й*блесної міліції, чому вона не реагує на випадки продажу самогоняри, а включає режим морозу останньої стадії.
оксана до нормальний громадяни Показати IP 28 Грудня 2014 23:46
Якщо зробити те, що ви пропонуєте, то що, у людей в хаті поменшає алкоголиків?
лучанин Показати IP 26 Грудня 2014 22:26
А що, наша держава дала такі великі пенсії інвалідам? Мабуть не від хорошого життя цей чоловік продавав горілку. Його дії я не виправдовую, але якщо лбюдина захоче напитися - вона нап"ється. А тут - постійно продає (значить не шмурдяк - не втравишся), і для себе економія (дешевше ніж в барах) і інваліду якась копійка капне. Якби держава дбала на належному рівні за пенсіонерів, інвалідів і т.п. випадків таких би не було. А Самооборона презентує себе як борців за майбутнє України? Люди добрі! Яке світле майбутнє нас чекає?
Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 22:26
коментар було видалено
Ярина Показати IP 26 Грудня 2014 22:35
А як тепер дівчатам ходити? Буде йти дівчина з роботи, а мужики в масці її запідозрять у торгівлі пальонкою - накинуться і заломають руки і поб,ють. Ну що це таке?
Марта Показати IP 26 Грудня 2014 22:38
На війну їх! Он Хведчак по мирному Луцьку, на усі прес-конференції у тактичних окулярах ходить. Що, осколки від гарант у очі летять? Панове Самооборонівці! Їдьте на схід і доводьте свої вміння і потрібність. В мого чоловіка не було ні бронижилета, ні тактичних окулярів, якими хизується Хведчак. А він пішов у добровольці!
Владлен до Марта Показати IP 27 Грудня 2014 00:09
Повністю підтримую. Одягнув форму(окуляри)- на фронт. Немає причин по місту швендяти.
wagonwheel Показати IP 26 Грудня 2014 22:57
до Ласапєдіст наскільки я памятаю цього чоловіка йому не потрібно було купувати ксиву - у нього нога коротша за іншу десь так думаю на 5-7 см. Раніше чоловяга старався прокормити родину :)) граючи на ігрових автоматах, ну це давно було :), прости мене Господи сам мав такий гріх (був хворий) до лучанина бар з дорогим алкоголем - на це він і бар. У нас всіх є вибір піти у бар чи купити алкоголь у магазині. Кажете інваліду копійка капне - я наприклад чую як не краплина капає, а маленький струмінь біжить. Будь яке ненаказане правопорушення породжує спокусу, продовжити його. І так до безкінечності. Мої слова не виправдання дій Самооборони, а всього лише спроба донести думку, що кожен вибирає свій шлях сам, на те Бог дав людині волю. Про соціану незахищеність - так чиста правда держава не в змозі виконати цього. Ну але не кривіть душею, хіба кожен з нас не чув історії про близьких/знайомих/ родичів, які давали хабарі для встановлення чи продовження групи?
Валя до wagonwheel Показати IP 27 Грудня 2014 01:02
Ну ок, Він і сам каже, що порушував закон, і що неправий. і що готовий нести відповідальність Але ж не лупити його як грушу?
Ілля Показати IP 26 Грудня 2014 23:44
Правильно юрист сказав, заяву на них подати! Міліція і тільки міліція (ну і інші правоохоронні органи) мають право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю. І то, тільки після попередження і якщо їм буде загрожувати якась небезпека чи зупинити злочин іншим шляхом неможливо. І взагалі невідомо чи ті молодики є членами самооборони майдану чи тітушками які мають свої інетереси. Інформації, я як житель міста, про громадське формування "самооборна майдану" що наділяється фунціями охорони громадського порядку не чув і не бвчив. Знаю тільки шо є організація "Варта порядку" з певними функціями охорони і забезпечення порядку в місті.
НеСлУхНяНкО до Ілля Показати IP 29 Грудня 2014 02:35
ггггггг....а де та ''варта порятку'' ???? скільки раз до мене приїзждали хлопці з Самооборони за недотримання порятку :( Хоть би раз приїхала "ВАРТА ПОРЯТКУ" (кави випили б :) ) ато більшість членів якої записано формально для отримання дозволів на зброю....
Ішов поряд Показати IP 27 Грудня 2014 00:18
Цей тип постійно продає водяру і пивасик на свому жовтому драндулєті під Кромбергом. А те що за що він сидів, чому не пишете? А скількох людей на гроші цей Левчук розвів раптом він призабув? Аферист і пройдисвіт цей Левчук.
ПРАВДА до Ішов поряд Показати IP 27 Грудня 2014 01:04
І всеодно хлопці з Самооборони повинні були діяти тверезо і мудро, а не показово "затримувати рецидивіста". А вже якщо перестаралися, не робіть з цього видовище, ну бо ж смішно: в броніках, в балаклавах на кульгаого дядька
Самооборонівцям до Ішов поряд Показати IP 27 Грудня 2014 01:05
Хай так, затримали - відправте в мілцію, проконтролюйте, чи порушили проти нього справу. І все. Справу зроблено. Нащо той спектакль?
888 ДО САМОБОРОНИ Показати IP 27 Грудня 2014 00:20
НАРОД НЕ ЧУДІТЬ А ТО СТИДНО ЗА ВАС,ЗДОРОВІ ЛОБОТРЯСИ У ВІЙНУШКУ НЕ ПОТРІБНО ГРАТИ,ВПЕРЕД НА ДОНБАС,ТЕ ЩО ДОБРОГО ЗРОБИЛИ ,ЗАГАДИТЕ .
Анонім до 888 ДО САМОБОРОНИ Показати IP 27 Грудня 2014 03:10
виникає звичайно питання, а чим ці "самоборонці" відрізняються від "ополченців " донбаса? Да ні чим, там такі самі колишні ополченці а тепер "народна поліція" аналогічним займаються. Де бляха прокуратура, де головний серед головніших (шпига)? агов, просніться.
Анонім до 888 ДО САМОБОРОНИ Показати IP 27 Грудня 2014 06:49
Прошу нагадати: а шо доброго зробили?
Самооборона розпинає Показати IP 27 Грудня 2014 01:13
http://youtu.be/0VB7lAcCvaw
Анонім до Самооборона розпинає Показати IP 27 Грудня 2014 06:52
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 03:48
Дивує, звідки на передовій інтернет, що стьльки хероїв набігло. Самооборона автомайданівці,правий сектор, хоронять побратимів, допомагають фронту, а ви, виблядки проплачені, топчите клаву і стараїтесь виставити їх у найгіршому світлі. Ганьба вам. Гроші на користь не підуть.
Анонім до Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 05:43
Битва пiд Кромбергом...
03 до Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 07:37
Не суди і не судим будеш. Не всі проплачені. Один бігає на прес-конференції в окулярах, другий побігав з банданою на голові (а тепер його виборці "свободны - чит.його інтерв"ю), ще один з "Азова" втік. Так про що ти говориш? А хоронять, так хоронять тих, хто залишився на передовій. І вони мали там бути, а не в Луцьку позоритися в очах простих людей подібними "подвигами" як побиття та бурштинові розборки.
лучанин777 до Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 08:24
Ти чясом не з тої самої банди,яка в масках по області їздить шукає де поживитись чи по піаритись можна?,так ви від бандитів 90х відрізняєтьсь тим що ті мали хоть якісь поняття, і каплю совісті,ви ж жидовське творіння в якого тількі дармові легкі гроші ну умі
Всезнайко до Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 11:46
коментар було видалено
Вася до Лучанин Показати IP 27 Грудня 2014 15:44
для чого цей пi...ьош, самооборона, правй сектор на передовiй. На передовiй завжди ЗСУ, десант, Беркут, Свiтязь, а цi банальнi рекетири, не бiльше
Отож- бо і воно до Лучанин Показати IP 28 Грудня 2014 12:46
в...бл..ки ментовські і їхні знайомі мінусують. зараз побачите скільки мінусів буде під цим коментом.
патріот Показати IP 27 Грудня 2014 08:37
На сході хай "тєрпіли" воюють,а реальним пацанам і тут є робота,кому кришу поставити,в кого борги вибити. (Да? ,просто дивує чого убоз очі на цих п..ів закриває? Тут же реальна злочинна організація
лучани Показати IP 27 Грудня 2014 09:03
Під другу групу загального можна підвести будь-якого чоловіка такого ж віку. ЛИПА. Ходить торгує,носить важкі пляжки ,то ж може працювати .
волинянин до лучани Показати IP 27 Грудня 2014 09:14
Олігарха покрутили.Я сумніваюсь що з доброго життя пиво продає.Лдно біля школи дітям наркоту продавав-би, але з таких походу і кормляться,а ловити когось то треба
Оксана до лучани Показати IP 27 Грудня 2014 18:24
І що, бити його? Балаклави одягати? Бронижилети? Хай навіть він і здоровий, що, двадцять на одного і показово відео в інтернет викидати? Типу херої?
Ментярчук Показати IP 27 Грудня 2014 09:34
Менти є менти. Знущання над беззахисним інвалідом - коньок їх так званої правоохоронної діяльності. А коли Данильчук виганяв як собак з приміщення ментярні і ПС-ники на виході кожному менту давали стусана чи підзатильника, то мовчали. **
УНСО Показати IP 27 Грудня 2014 10:17
Занадто ви вчепились до самооборони! ? Дуже схоже на гру багатеньких виродків нашого краю, що виходить: коли беркут бити на майдані, вас шановні дописувачі немає, допомогти на схід хлопцям, і тут немає, їхати на схід, і тут теж вас немає!!! То якого х...я ви тут пащеки відкриваєте, шарно проплатили вас?! Та мабуть ні, зараз ви с**і почнете писати: -Хто?! Я проплачений???? Так ось щоб не виникало таких запитань, ось вам адреса і телефон, Ласкаво просимо на діалог! [email protected] 063 950 87 02
Волинянин до УНСО Показати IP 27 Грудня 2014 11:36
А кому воно треба ? Нацменшинам?, жили рік назад з горем по полам,країна розвивалась по тихеньку,свобода яка не яка була,всі умови бізнесу ясно що не ідеально але з часом все наладилосяб.так нє шило в сраці давй повоюєм ,аля Лівія( і що далі? , дивлюсь зараз на цих патріотів і вже починаю розуміти чого схід підтримав сепаратистів.
Анонім до УНСО Показати IP 27 Грудня 2014 12:02
А ти певно пишеш з окопа, чи ти з тих що кричав ганьба а потім повістки розносили ;)...
віра до УНСО Показати IP 27 Грудня 2014 14:25
Бачиш, скільки г.на поспливало, і мінусуе і пише, явно х*роі,а ви ,хлопці, свое робіть, на ментів нема надіі, може хтось задумаеться, чи робити подібне інвалідові!!!
1 Показати IP 27 Грудня 2014 10:35
коментар було видалено
один з тих хто затри Показати IP 27 Грудня 2014 14:23
1 він дивом лель не переїхав двох людей 2 має три машини (це маленька пенсія ) не всі на нього записані 3 голову розбив коли з машини намагався втекти!!!! (а вирішив на нас спихнути) 4 тікав на швидкості понад 100 км. год. (вул.львівська) не думав про людей що могли вийти не обачно на дорогу 5 тріляли в гору коли він машиною пер на представника самооборони 6 штрафи платить мінімальні бо: а.інвілід,б. суд виносить рішення на його користь (чому???), де йому повертають конфіскований міліцією алкоголь!!!! Р.S. можете обс.....ти як хочете, мені всерівно, прийде повістка (знаходжуся в резерві воєнкомату), піду однозначно, стосовно бронежелетів то вони першого другого класу для фронту не призначені!!! і так Ми заступаємо з спец засобами.які інколи використовуємо, до агресивних не адекватних людей, стосовно так званого інваліда шкода що камера не засняла його поведінку одразу по затримані!!! хай що хоче те й бреше (він це вміє прямо в очі), а те що він пропонував співробінтикам кромберга "поламати самообороні ноги щоб не мішала работать" знаю з достовірних джерел. Ось вам і наш інвалід "білий та пухнастий"
не в силу терпiти до один з тих хто затри Показати IP 27 Грудня 2014 15:58
1.яке ти маеш право когось затримувати? 2 якого чорта ви його доганяли, якщо вiн летiв зi швидкiстю 100 км? 3. чого не думав про людей, яких вiн мiг збити? 4.яке мали право стрiляти? може беркут теж мав право вас стрiляти, получаеться так 5. скажи чесно не хотiв платити вам данину чи мзду? ото мабуть з цього i треба починати. На любого самооборонiвця соро знайдеться два антисамооборонiвця
вк до один з тих хто затри Показати IP 27 Грудня 2014 17:38
Згідна 100%! А якщо інвалід, то дае право так поступати, від бідності?! Лицемірство!!! А міліція де в цих випадках?! Хоч самооборона, чи правий сектор цих гнид потрусить, може іншим неповадно буде робити злочини!
Чорд! до вк Показати IP 27 Грудня 2014 18:26
Та не тих трусять! Трусять пішок, закриваючи очі на великі злочини!
Володимир Показати IP 27 Грудня 2014 16:37
В Луцьку, як і в багатьох містах України, банди вважають себе господарями усіх справ. Отака революція "гідності".
справедливий до Володимир Показати IP 27 Грудня 2014 21:40
Писарчук ти, хрєнов, Більшість цих людей Самооборони уже побувало на сході і твоєї дупи т я впевнений точно не було.
Анонім до справедливий Показати IP 28 Грудня 2014 07:21
Так там вже все розграбували, прийшла наша черга. Молю бога, щоб ви "справедливий" були в ній №1.
Тимур до справедливий Показати IP 28 Грудня 2014 09:28
де побували на сходi? в Запорiжськiй чи в Днiпропетровськiй областi? Хватить брехати iробити з них героiв! скажи ще правий сектор побував на сходi, так ми знаемо як вони вiдпочивали на морi. Тепер розкакують як самооборона воюе.... може досить????
рижков сергій Показати IP 27 Грудня 2014 17:00
один з тих хто затри розповів правду....Стріляли в гору....просто повітрям. Затримувати має право любий громадянин міста...щоб припинити правопорушення...скажу чесно платити він хоче
Критик до рижков сергій Показати IP 27 Грудня 2014 18:28
Ну тут, як завжди, дві сторони медалі. Завжди є чорне і є біле. Думаю, що всеодно варто було почути дві думки: і версію самооборонівців, і інваліда. Оці дві версії і є опубліковані. А вже людям вирішувати, чиєї позиції притримуватись. Погодьтесь, чистої правди вже ніхто не дізнається.
знайомий до рижков сергій Показати IP 28 Грудня 2014 20:26
А ну ти Сергій Рижков,розкажи людям хто ти є!!!Як "чесним трудом"гроші заробляв і скільки щє людям і державі залишився винний..А зараз воюєш з такими як самий)))
Овод Показати IP 28 Грудня 2014 01:30
Да какая нафик ''самооборона'', трусы и лодыри хренови, собрались в банду и безпредельничают, уроды. Почему на Донбасс воевать не едут, что, кишка тонка у ''героев'' тухлых, так они решили повоевать с инвалидами, стариками,детишками, видать на больше эти ''вояки''-алкаши и не способны. Если бы такой урод ''самооборонец'' тронул меня или кого тоиз моих, я бы выследил этих козлов и по одиночке, в тихую, отправил бы их в небесное царство, умножил бы их на 0.
Ваня Показати IP 28 Грудня 2014 10:47
Чому ви всі дружно захищаєте цього інваліда.Який він інвалід,цю групу перевірити потрібно,коли він стоїть і продає горілку. Він порушив закон, хай відповідає.Чого тікав,якщо він правильно робить.Кого ви захищаєте. Ми пропрацювали по 40 років і маємо таку пенсію,як він, так його ще у воза запрягай і поганяй.Інвалід-це той,що лежить.ТО,що значить нам усім стояти і продавати горілку.Оця безнаказанність і породжує кримінал,порушення всіх,які можна законів.А живуть у нас тільки бандити і порушники законів, наглі і підлі люди. Коли,нарешті новий міністра охорони здоровя перевірить всі фальшиві групи, які по 20 років одержують пенсії довічно, а самі живі живусінькі, п"ють,курять така у нас держава.І зараз всі групи купляються, чого ніхто не бегеться зацих лікарів-хабарників,коли їх почнуть люструвати,чекають коли це зроблять самі люди.Це буде боляче.
13 Показати IP 28 Грудня 2014 11:23
хай під..аси на сході позатримують!!!
Волинянин 2 Показати IP 30 Грудня 2014 11:29
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus