USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже чверть депутатів від БПП – колишні регіонали

8 Лютого 2016 07:00
Партія Януковича виявилася надійним кадровим резервом для партії Порошенка. Як підрахували журналісти, 22% членів "Блоку Петра Порошенка" в облрадах і 12% у ВР - колишні регіонали.

84 депутати обласних рад із 377 тих, хто прийшов від партії "Блок Петра Порошенка – Солідарність" є колишніми членами Партії регіонів. Це становить ледь не чверть (22%) президентського депутатського корпусу в регіонах, пише у статті для DT.UA Олег Бондар.

Крім того, 17 народних депутатів із 139 від БПП – також вихідці із ПР, зазначає він.

Автор спирається у підрахунках на інформацію з 20 областей, бо дані щодо Донецької й Луганської областей відсутні, а ще в трьох областях – Львівській, Івано-Франківській та Волинській – "колишніх "регіоналів" у списках БПП не виявлено". "Якщо спробувати позначити точки найщільнішого співробітництва нової влади з представниками старої, то п'ятірку лідерів очолили Дніпропетровська та Одеська області, де половина депутатів БПП в облрадах – колишні регіонали: 7 із 14 і 11 із 22 депутатів відповідно", - йдеться у статті.



"Якщо спробувати позначити точки найщільнішого співробітництва нової влади з представниками старої, то п'ятірку лідерів очолили Дніпропетровська та Одеська області, де половина депутатів БПП в облрадах – колишні регіонали: 7 із 14 і 11 із 22 депутатів відповідно", - йдеться у статті.



"За станом на кінець січня поточного року до керівництва міських, районних і обласних рад обрано 260 депутатів від БПП. З них 55 (21%) – колишні "регіонали", які пройшли під прапором президентського блоку. Це означає, що сьогодні кожний п'ятий місцевий керівник від БПП – екс-"регіонал", - пише Бондар.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що, зі слів політологів, входження колишніх "регіоналів" до президентської партії відбувається з двох причин.

Перша: колишні "регіонали" звикли жити і працювати при владі. Причому не тільки вони, бізнесмени з УДАРу теж добре відреагували на злиття з партією президента, бо їм так простіше працювати.

Друга: БПП "Солідарність" - аморфна політична структура, якій потрібні реальні структури, на ресурс яких можна було б опертися, для роботи на виборах. От вони один одного і знайшли. Це не партія в класичному розумінні, а скоріше клуб за інтересами, як і абсолютна більшість інших українських політичних партій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бббб Показати IP 8 Лютого 2016 09:19
А остальні де? Чому не написали)))
Анонім Показати IP 8 Лютого 2016 09:29
Так продажний Шоколад є ї ї засновником.
Осип Показати IP 8 Лютого 2016 09:31
Треба так казати: майже чверть в партії регіонів були справні "приховані" патріоти.
Тенденція Показати IP 8 Лютого 2016 09:38
А якщо порахувати, що представники "Сильної України" це ті ж регіонали, то кількість виросте кратно!!!
народ Показати IP 8 Лютого 2016 10:20
Якщо підрахувати хто був чи піддержував партію регіонів, у верховній раді сидить 80%
укріп Показати IP 9 Лютого 2016 17:02
А от в укропі ні одного регіонала немає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus