USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УКРОП закликає владу жорсткіше реагувати на порушення суверенітету України з боку Росії

20 Лютого 2017 21:36
Українська влада недостатньо рішуче реагує на випади Росії проти України та не має адекватної відповіді на них. Про це йдеться в заяві «Українського об’єднання патріотів – УКРОП», оприлюдненій на офіційному сайті політсили у зв’язку з визнанням РФ документів, виданих на території так званих ЛНР та ДНР.

«Попри те, що Росія вкотре вийшла за рамки міжнародного права і, напевно, навіть власного законодавства та зробила новий крок до інституціалізації окупаційної влади своїх маріонеткових республік, українське керівництво обмежилося заявами про «ганебність» цих дій. У той час як Кремль ухвалює рішення, які дають змогу розвивати ситуацію у вигідному РФ напрямі та створювати нові можливості для тиску на Україну та її міжнародних партнерів, наша влада обмежується словами, які не ведуть до радикальної зміни стану речей», – сказано в тексті.

В УКРОПі зазначають, що рішення Путіна про визнання паспортів, дипломів та номерних знаків, виданих окупаційною владою, надає суб’єктності керманичам «ЛНР/ДНР». Таким чином Кремль створює формальні підстави для взаємодії з псевдореспубліками, полегшує їхнє виживання та водночас управління територіями.

Представники «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» звертають увагу на те, що українська влада, дозволяючи торгівлю з окупованими територіями та здійснюючи виплати їхнім мешканцям, так само сприяє виживанню терористичних республік, як і влада РФ. «Така схожість у діях влади країни-агресора та країни, яка потерпає від війни, вкотре наштовхує на думку, що рука Кремля нікуди не поділася з українських владних кабінетів, а війна стала просто вигідною. Фінал у такій ситуації очевидний – замороження конфлікту, до якого за наполяганням української влади нас підштовхують міжнародні партнери», – заявили в УКРОПі.

Натомість гідною реакцією на визнання документів, виданих окупантами, могло б стати розірвання економічних зв’язків з ОРДЛО та РФ, адже припинення фінансування терористів, водо- та електропостачання окупованих районів виб’є ґрунт з-під ніг окупаційної влади, переконані в партії.

Представники УКРОПу вважають, що відмова від закупівлі антрациту на непідконтрольних територіях і російського газу нарешті змусить керівництво України подбати про справжню енергетичну незалежність нашої держави, до чого нещодавно закликали офіційний Київ посли країн Великої сімки. «Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за такий заклик, однак хотіли б нагадати, що українська влада «глуха» до слів. На жаль, без фінансових важелів, без застосування силових методів на зразок блокади ми ще довго топтатимемося на місці й фінансуватимемо терористів і режим Путіна. Слід усвідомити, що тиск активної частини суспільства – це головна гарантія того, що влада не зможе спустити це питання на гальмах», – йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, 2 лютого депутати Волинської обласної ради звернулись до Верховної Ради, Президента України і Кабміну щодо підтримки торговельної блокади з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Проект звернення від імені депутатів вніс голова Волинської облради ради, член президії політради УКРОПу Ігор Палиця. Він зауважив, що не йдеться про гуманітарні вантажі, адже на тих територіях знаходяться громадяни України.

З лютого в ефірі каналу «Нова Волинь» Ігор Палиця нагошував на тому, що Україна повинна припинити купувати вугілля та електроенергію з тимчасово окупованих територій, «тому що так ми фінансуємо тероризм», - зазначив Ігор Палиця та наголосив на необхідності встановити торговельну блокаду.

6 лютого «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» оприлюднило заяву про підтримку торговельної блокади Донбасу. У заяві йдеться про те, що повна блокада обігу товарів між Україною та окупованими районами Донбасу – це один із жорстких і дієвих засобів для зупинки агресора і його поплічників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus