USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори в ОТГ: у двох громадах Волині поменшало кандидатів

5 Грудня 2016 15:17
У Дубівській об’єднаній територіальній громаді на Волині кандидати-однофамільці передумали балотуватись на посаду сільського голови, а у Заболоттівській громаді – зійшов із виборчої гонки кандидат у депутати по 20-му виборчому округу. Відповідні факти повідомили спостерігачам ОПОРИ у виборчих комісіях 2 грудня.

29 листопада Дубівська сільська виборча комісія об’єднаної територіальної громади постановила: «Скасувати рішення про реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови Безеки Павла Вікторовича і Безеки Миколи Юхимовича у зв’язку з поданими заявами про відмову балотуватись». Про це йдеться у Постанові № 6/1 виборчої комісії.

Як пояснив кандидат-самовисуванець на посаду сільського голови Павло Безека, який нині – чинний Дубівський сільський голова, – рішення не боротися за посаду він прийняв у зв’язку з тим, що окремі суб’єкти виборчого процесу ведуть нечесну боротьбу, реєструючи «клонів».

Натомість, одразу після відповідної заяви кандидата, інший самовисуванець – Микола Безека, – також написав заяву з проханням зняти його з реєстрації.

Після прийнятого рішення Дубівської сільської ТВК на посаду сільського голови об’єднаної громади залишилось троє претендентів: Калінчик Олена Панасівна (самовисування), Троцюк Роман Володимирович (самовисування) та Тхоржевська Наталія Дмитрівна («УКРОП»).



У іншій громаді на Волині брати участь у виборах передумав кандидат у депутати до Заболоттівської селищної ради ОТГ по 20-му виборчому округу Микола Колядюк.На вибори він зареєструвався як самовисуванець.

Відповідна виборча комісія також прийняла рішення про скасування реєстрації кандидата у зв’язку із поданою заявою. Відтак, у 20-му виборчому окрузі сьогодні залишилось двоє претендентів на здобуття депутатського мандату у раді.

Відповідно дочастини1 статті47 Закону України «Про місцеві вибори», територіальна виборча комісія може скасувати рішення про реєстрацію кандидата у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости в разі звернення відповідного кандидата в будь-який час після його реєстрації, але не пізніш як за 19 днів до дня голосування, із письмовою заявою про відмову від балотування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сераховичі Показати IP 5 Грудня 2016 16:03
Ура! Тепер гречку будуть роздавати навіть по хуторах-всі хочуть бути хоч маленьким .але депутатом а ящо головою громади- то виборцю може пощастити ще й на пляшку оліі!
axab Показати IP 14 Грудня 2016 09:57
Реанімаційний Пакет Реформ закликає Парламент України нарешті прийняти децентралізаційні законопроекти: http://rpr.org.ua/news/reanimatsijnyj-paket-reform-zaklykaje-parlament-nareshti-pryjnyaty-detsentralizatsijni-zakonoproekty/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus