USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«За півроку до Марокко» з Луцька - як ми до цього докотилися?

27 Жовтня 2014 18:30
Вам знайоме таке відчуття, коли все дратує, на роботу – як на каторгу, бракує сонця й свіжих фруктів, а мотиваційні фільми про чужий успіх тільки поглиблюють розпач, і не рятує навіть гучна вечірка з друзями в «Майдані»?..

Чому Марокко?


Про те, чому ми не можемо жити як усі «нормальні» люди, знайти «нормальну» роботу з 9-ї до 6-ї і «нормально» подорожувати по ол-інклюзівах, ми писали в попередній статті і більше не будемо на цьому зупинятися, бо це те ж саме, що змушувати зебру пояснити, чому вона смугаста.
Ми - дві дівчинки, сміливі та допитливі, ми самостійно вирішуємо, скільки і коли нам працювати, ми мандруємо часто, бюджетно і нестандартно – їздимо автостопом і живемо в місцевого населення. Ми такі є – та й по всьому. Зараз ми розповімо, чому вирішили їхати до Марокко.

Все почалося ранньої весни 2014 року, коли на мене (на Юлю, бо я – Юля, та що «русява – гарненька», як ви писали в коментарях; це я – мандрівний журналіст і я буду звітувати про нашу мандрівку на ІА Волинські Новини) напала (саме так, напала, бо я її не запрошувала у своє комфортне та розмірене волинське життя) зелена (навіть не зелена, а така, знаєте, болотиста і в’язка) хандра (чи може то був авітаміноз?).

Так, на мене напала зелена хандра. Відчуття, коли ти не на своєму місці, коли тобі тісно в своїй системі координат (ой, прошу, тільки не починайте знову свою пісню «А слабо на Схід волонтерами!?», бо нам таки слабо, бо ми можемо принести світові значно більше користі, ніж піймати кулю в безглуздій політичній війні).

Так от, я поглянула на карту світу, яка нахабно висить (і манить мене, манить…) над ліжком, потім на Олену (Олена, між іншим, юрист із 12-літнім стажем, чітка і конкретна дівчина, вміє відкривати будь-які бюрократичні двері, з такою можна йти в розвідку; а ще вона чудово орієнтується на місцевості, і це єдина орієнтація, яка має значення в подорожі, тож, не марнуйте час на «оригінальні» коментарі щодо нашої орієнтації), потім знову на карту…

І от ми вже складаємо маршрут. Дуже хотілося тепла і східної гостинності, яка нас так приємно вразила в Туреччині, тому спершу ми думали про Південно-Східну Азію – Таїланд, Камбоджа, Лаос, В’єтнам, Індонезія. Але, зваживши всі «за» і «проти», вирішили спершу попрактикувати вільні мандри у надбезпечній Європі. Відвідаємо Польщу, Німеччину, країни БеНіЛюксу, Францію, Іспанію та Португалію (ще кілька секретів мандрівки Європою ми відкриємо вам пізніше). Досягнемо Атлантичного океану й через протоку Гібралтар попрямуємо різко на південь – в африканську країну Марокко.

20 днів у Марокко мають стати для нас «місточком» між спокійною Європою та феєричною Азією. Ці омріяні 20 днів (згідно з терміном дії візи, яку ми отримаємо з дня на день) припадуть на найхолодніші місяці – січень та лютий, що невимовно нас тішить. Прощавайте шапки, рукавиці та лижні штани! Та окрім теплого клімату, Марокко має ще ряд особливостей – це країна мусульманська, там спілкуються арабською і французькою, там не вживають алкоголь, зате курять гашиш. І про всі свої радикально-екстремальні досвіди ми будемо щотижня писати тут, у своєму блозі на ІА Волинські Новини, а також у спільнотах Мандросвіт Вконтакте та на Facebook.

Віза в Марокко

Ніколи не думали, що скажемо це, але росіяни – щасливчики. Вони можуть перебувати на території Марокко без візи до 90 днів. А от до громадян України візові вимоги Королівства Марокко значно суворіші. Щоб отримати звичайну туристичну візу тривалістю до 21 дня, вам доведеться зібрати чимало папірців:

- заповнити візову анкету англійською чи французькою мовами. Її вам на електронку надішлють працівники посольства, або можете звернутися до нас,
- дві фотокартки 3*4 на білому фоні – одну вклеюєте в анкету, іншу просто подаєте,
- паспорт громадянина України та його ксерокопія,
- дійсний іще щонайменше 90 днів закордонний паспорт,
- ідентифікаційний код і його ксерокопія,
- страховка, дійсна в Королівстві Марокко. Її можна виготовити в будь-якій страховій компанії, і стане вона десь у 100 гривень на 30 календарних днів,
- бронювання авіаквитків або квитки в обидва боки (підійде навіть переліт до Іспанії, звідти до Марокко можна дістатися поромом через протоку Гібралтар),
- резервація готелю (лайфхак: бронювання готелю на сайті Booking.com можна безкоштовно скасувати після отримання візи, якщо ви бажаєте зупинятися в місцевих мешканців через сайт Couchsurfing.org або в недорогих готелях-ріадах, яких немає в Інтернеті),
- довідка з місця роботи про нараховану заробітну плату за останні 6 місяців та про збереження робочого місця на період подорожі,
- виписка з банківського рахунку про наявність коштів (мінімальна сума не обумовлюється, але чим більше, тим переконливіше), бажано з «мокрою» печаткою банку.

Для отримання візи до Королівства Марокко, потрібно заздалегідь записатися на співбесіду за телефоном 284-33-26, оскільки прийом документів здійснюється виключно за умов попереднього запису. Отримати повний список документів та зразок візової анкети ви можете, звернувшись за електронною адресою [email protected]. Працівники посольства розуміють російську та українську, тому пишіть та телефонуйте вільно, але врахуйте, що прийомні дні в посольстві – вівторок та четвер з 10:00 до 13:00. Строк оформлення візи – від 7 календарних днів. Видача паспортів з візами тільки за наявності талончику з 14:00 до 15:00. Точну вартість візи до Королівства Марокко вказати складно, вона залежить від курсу гривні. Але в жовтні 2014 року вона коштувала трохи більше 400 гривень. Адреса посольства – м. Київ, станція метро «Палац Україна», вул. Івана Федорова, 12.

Як бачите, відвідування Марокко навіть у форматі «автостоп&couchsurfing» - задоволення не з дешевих. Але, попри великий список документів, отримати марокканську візу значно простіше, ніж, скажімо, американську, британську чи шенген. Вся ця паперова тяганина – суто формальність, яку більш ніж компенсує марокканська гостинність та колорит.

Залишайтеся з МандроСвітом! Ми вам іще покажемо!

Юля КАМІНСЬКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Всезнайко Показати IP 27 Жовтня 2014 23:08
Лесбіянки?
людина Показати IP 28 Жовтня 2014 10:42
Молодці дівчата. "20 днів у Марокко мають стати для нас «місточком» між спокійною Європою та феєричною Азією." ...але причому тут Азія??
Юля русява до людина Показати IP 28 Жовтня 2014 23:40
Азія тут при тому, що Марокко - країна мусульманська, як і більшість країн Близького Сходу (Казахстан, Іран, Сирія, Пакистан, Малайзія).
Любопитний Показати IP 28 Жовтня 2014 12:27
...... а чим це ви дівчатка там займаєтесь ? Стало нудно ...? .... які послуги і по чом ....?
my_gift Показати IP 28 Жовтня 2014 12:45
Ебола, отже, і в Україні буде :-(
Василий до my_gift Показати IP 28 Жовтня 2014 14:22
. Посмотреть на лица навоявленных Васко да Гама и все понятно. Особенно о юристке с 12-летним стажем. Классический типаж юристки.
Вадим до Василий Показати IP 28 Жовтня 2014 23:43
А що з обличчями у дівчат?
Наташа Показати IP 28 Жовтня 2014 15:27
Молодці дівчатка. Олену, того самого юриста, знаю особисто, дівчина позитив. думаю вам точно не буде сумно, з такими людьми і я б помандрувала. Чекаю з нетерпінням новин про ваше переміщення по Європі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus