USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Автор польської «шокової терапії» може допомогти Україні з реформами

1 Лютого 2015 08:00
Колишній польський урядовець і натхненник економічних реформ у Польщі в 1990-х роках Лешек Бальцерович відвідав Київ. Він зустрівся з президентом України Петром Порошенком, - повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко заявив, що Польща є взірцем країни, яка успішно реформувала свою економіку і стала повноправним членом Євросоюзу. Тоді як Україна лише починає реформи і зацікавлена в застосуванні польського досвіду.

"Сьогодні в нас є уряд з найвищим потенціалом, дуже професійний та проєвропейський. Ми маємо унікальну можливість провести реформи в країні", – заявив глава держави.

Він запропонував Лешеку Бальцеровичу долучитись до цього процесу. Автор польської "шокової терапії" наголосив на важливості для успіху реформ трьох чинників: стратегії, швидкості їх втілення та команди реформаторів.

Свого часу Бальцеровича застерігали від проведення непопулярних заходів, але, на його переконання, не вживаючи належних заходів для країни, згодом є загроза подальшого погіршення ситуації.

Поляк наголосив, що для України зараз дуже важливо засвідчити відданість курсу на реформи. При цьому треба приділити особливу увагу питанню реформуванню бюджету, позбавляючись будь-якого субсидіювання, але водночас захищаючи найбільш вразливі верстви населення.

Він відзначив, що свого часу у Польщі необхідне скорочення бюджетного дефіциту також відбулося за рахунок зменшення пенсійних витрат шляхом підвищення пенсійного віку до 67 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 1 Лютого 2015 08:14
Гомосовєтікусів, тобто електорат Тімашєнки та Януковіча. тільки могила виправить , а не терапія.
2234 Показати IP 1 Лютого 2015 08:15
Ну на рахунок "Сьогодні в нас є уряд з найвищим потенціалом, дуже професійний " президент дуже перебільшує. Ніхто ні за які реформи не думає. Іде "перєдєл" сфер впливу, капіталів і т.д.
дідо до 2234 Показати IP 1 Лютого 2015 08:20
Про пєрєдєл думають тільки дві фракції у ВР. Це секта Тімашєнки та Апазіціонний бльок
ВОНО до дідо Показати IP 1 Лютого 2015 08:59
щирий дідок вчора кричав *Юля,Юля* і *Ющенко так!* сьогодні у нього нові - призначені зверху вожді і нові вороги, точніше старі кумири призначені ворогами! Треб відповідати за свої вчинки, а не шукати ворога. Перше важка і болюча справа, а друге робиться легко без будь якого напрягу
ВОНО Показати IP 1 Лютого 2015 08:55
Бальцерович може допомогти країні в якій нама негідників олігархів при владі та імбецилів виборців в містах та селах. А то не наш випадок, у нас все це є і дуже багато!!!
вона до ВОНО Показати IP 1 Лютого 2015 12:34
Пiдтримую.
екскурсовод Показати IP 1 Лютого 2015 13:41
Яцик на майдані кричав, що європа нам поможе, що через рік будем жити в шоколаді - і де це все? А живем в кольорі шоколадному!
Джулія Показати IP 1 Лютого 2015 17:20
Польска "шокова терапія" була регламентована у часі, і часових рамок у Польщі дотрималися. А в Україні, на жаль, лише закликають затиснути пояси...повсякчас. Вже й не знаю, на чому економити.
Анонім Показати IP 2 Лютого 2015 13:12
10 (штук) сімей володіє 90% майна і сруть неперевареною паюсною ікрою, а всі інші ділять 10% шо залишились (і те в них відбирають кровосісі), шукаючи де найти на хліб дітям, то це вже ні в які рамки не лізе!!! А загалом Україна бідніє - тільки процеси перерозподілу майна ідуть швидше за загальне збідніння.То які реформи нам допоможуть в даній ситуації - хай розкажуть їх суть. Як перетворити Україну з мексиканського типу на європейський, я думаю,що й тупий зрозуміє,які зміни нам потрібні, тільки олігархи ніколи добровільно не віддадуть те,що накрали за 23 роки - будуть кормити патріотизмом, прикриватись війною, кризою і т.д. - все, що завгодно тільки не по суті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus