USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійцям у зоні АТО платитимуть удвічі більше, - Яценюк

1 Лютого 2015 21:00
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову Кабміну, яка встановлює додаткові виплати військовослужбовцям за виконання бойових завдань і знищення бойової техніки бойовиків. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Кабміну.

Зі слів Яценюка, цією постановою визначаються загальні обсяги розміру винагороди для всіх військовослужбовців.

«Той, хто бере участь в антитерористичній операції, отримає вдвічі більшу грошову нагороду, ніж у тому випадку, якщо він перебуває за межами території антитерористичної операції. За кожен день перебування в бою, тобто виконання бойового завдання, кожен військовослужбовець: це солдат або генерал – додатково отримує 1000 гривень», – зазначив він.

Крім того, окремо визначено грошову винагороду за успішне виконання завдання бойовими підрозділами та за знищення бойової техніки бойовиків.

«Якщо бригада успішно виконала завдання, вона отримує додатково 365 тисяч гривень, полк – 243 тисяч гривень, батальйон – 121 тисяч гривень, рота – 60 тисяч гривень», – повідомив Яценюк, зауваживши, що розмір цих виплат прив’язаний до мінімальної заробітної плати.

Глава уряду також повідомив, що «за кожен знищений бойовий літак російських терористів виплачується 121 тисяча гривень, за систему залпового вогню – 60 тисяч гривень, тактично-ракетні комплекси – 54 тисячі гривень, за кожен танк – 48 тисяч гривень, об’єкт наземної артилерії та бойову машину піхоти – по 42 тисячі гривень, за кожен знищений переносний зенітно-ракетний комплекс - 30 тисяч гривень».

Яценюк доручив міністру юстиції України, «щоб вже завтра вранці цей наказ був заюстований і набув чинності», повідомляє прес-служба Кабміну.

Раніше у Міноборони повідомляли, що за знищення військової техніки сепаратитсів учасники АТО отримуватимуть додаткову винагороду, також українським військовим буде збільшено грошове забезпечення. 28 січня під час засідання уряду ухвалили відповідне рішення. Проект постанови розробло Міністерство оборони за ініціативи президента України Петра Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus