USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Члени виборчої комісії на Волині не знають, якого кандидата представляють

17 Квітня 2014 09:19
Окружна виборча комісія у Володимирі-Волинському провела нелегітимне засідання.

Так, у вівторок, 15 квітня, на своє перше засідання зібралися члени окружної виборчої комісії виборчого округу №19 з центром у Володимирі-Волинському. З 19 членів ОВК на перше засідання з’явилось 12 осіб, зокрема весь керівний склад комісії, - інформують у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області

За таких умов засідання не могло розпочатися, адже відповідно до частини 2 статті 26 Закону України «Про вибори Президента України» не було достатньої кількості членів комісії для прийняття присяги - дві третини з усього складу комісії. На засіданні було повідомлено, що нібито двоє осіб відмовились від роботи в комісії. Керівництво ОВК заявило про наявність кворуму і тому розпочали проведення першого засідання. 12 присутніх членів ОВК склали присягу та розпочали вирішення організаційних питань, зокрема, підписали договір з бухгалтером і системним адміністратором.

Акцентуємо увагу, що склад окружної виборчої комісії затверджується виключно рішенням ЦВК. Тому без такого рішення кількісний склад ОВК № 19 становить 19 осіб. Отож, в цій ситуації збори членів ОВК № 19 не можна вважати її першим засіданням, так як повноваження цієї окружної виборчої комісії розпочнуться лише з моменту складення присяги 13 членів.

Тому голова ОВК Володимир Музиченко, який представляє кандидата Вадима Рабіновича, зобов’язаний сьогодні повторно скликати перше засідання своєї комісії.

Нагадаємо, що аналогічна ситуація трапилась цього ж дня в ОВК № 23 з центром в селищі Маневичі, де члени комісії почали перше засідання після складення присяги лише 9 з 19 її членів.

Цікаво і те, що в місті Володимир-Волинський під час знайомства не всі члени ОВК знали, якого кандидата вони представляють. Зокрема, із здивуванням дізнався те, що представляє кандидата Олександра Клименка член цієї окружної комісії Сергій Вижва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus