USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи підтримують у Луцьку ініціативи нової влади

18 Березня 2014 14:00
Майже 90% лучан – за люстрацію, а прихильники «Правого сектору» оцінюють ситуацію, яка склалася в області та Україні, найкритичніше, - з’ясували під час соціологічного дослідження громадської думки у Луцьку.

Результати дослідження громадської думки із вивчення соціальних перспектив крізь призму революційних змін презентували 18 березня у Луцьку. Дослідження виконала Волинська обласна молодіжна громадська організація «Асоціація молодих політологів і політиків». Польовий етап досліджень тривав з 28 лютого до 3 березня. Обсяг вибірки – 410 мешканців Луцька, статистична оцінка похибки – 5%.

Експерт-соціолог, кандидат соціологічних наук, доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, член Соціологічної асоціації України Світлана Сальнікова повідомила, що під час дослідження респондентів запитували про те, чи підтримують вони ініціативи нової влади для забезпечення перезавантаження влади після приходу до управління нового керівництва держави. Так, призначення лідерів Майдану на ключові посади підтримали 64,6% лучан, люстрацію на всіх рівнях влади схвалюють 89,8% респондентів, заборону балотуватися тим, хто був депутатом принаймні 2 останні скликання підтримали 72,5% опитаних. Серед тих, хто підтримує призначення лідерів Майдану на ключові посади, найбільшу частину (52,1%) становили особи з середньою спеціальною та професійно-технічною освітою. Серед тих, хто не підтримує цю ініціативу, 59% становили люди з вищою та незакінченою вищою освітою. Призначення лідерів Майдану на владні посади більш схильні підтримувати лучани віком 42-53 роки.

Як зазначив голова Асоціації молодих політологів і політиків, керівник дослідження Олександр Новосад, помітили також залежності у результатах серед прихильників ключових політичних партій та громадсько-політичних рухів. Нормальною нинішню ситуацію найчастіше називали прихильники ВО «Батьківщина», прихильники «Правого сектору» найчастіше називали ситуацію нестерпною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
прочитав Показати IP 18 Березня 2014 14:56
Ну ще б "Батьківщина" не була задоволена!:) Типу Президент і одночасно голова ВР від них! Прем'єр - від них! РНБО і міліція - від них! Більшість голів ОДА - від них! Людоньки - ви не бачите що коїться і хто країною керує? Для цього революція і Майдан були?! Будуть люди мовчати - повний амбець Україні буде!!! Ще не пізно! Не можна допустити Тимошенко до керування країною, а до цього все і йде!!!
Лучани до прочитав Показати IP 18 Березня 2014 16:15
Істинна правда! Для ЦЬОГО і був майдан і революція!!!!!!!! Першим ділом не про Крим думали, а відмінили Юлькіну статтю!!!!!!!!!! Кого ще так швиденько з в'язниці відпускали? І Червоненко під тюрьмою не просто так сидів, а чекав дзвінок з ВР, щоб Юльку забрати!!!!!!!!! Люди, нас просто використали і продовжують використовувати!!!!!!!!!!! Нічого, скоро вибори!!! Юлю на нари!!!!!!!!!!!!
Про люстрацію Показати IP 18 Березня 2014 15:33
Ви хоч 20 разів перезавантажте комп'ютер з Windows 98 - від цього у вас Windows 8 не стане. Віруси перезавантаження також не видалить.
саша Показати IP 18 Березня 2014 22:18
потрибно миняти усих керивникив продажнои влади що працювали при янику
воля Показати IP 18 Березня 2014 22:20
геть усих керивникив потрибно гнати по стати бо крали и брали уси
Анонім Показати IP 18 Березня 2014 22:44
А які ініціативи в нової влади? Вони взагалі були?
Cовість Показати IP 19 Березня 2014 11:55
Що це за вибірка у 410 чоловік? Я дуже сумніваюсь в об'єктивності такого опитування. Наведіть вік опитаних опонентів, освіту, наявність роботи..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus