USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи припиниться вогонь на Донбасі 1 вересня

30 Серпня 2015 09:40
Президент Франції і канцлер ФРН Меркель провели 30 серпня телефонні переговори з президентом РФ Путіним і домовилися про всеосяжне припинення вогню, починаючи з 1 вересня.

Як повідомляє «Преса України», політолог Антон Круть висловив думку, що Росія буде дотримуватись перемир’я на Донбасі лише у результаті позитивних рішень ООН, які задовольнять російського лідера Володимира Путіна. Тож припинення обстрілів є лише тактичним кроком з боку Кремля, який буде шантажувати посиленням або послабленням вогню на Донбасі. Крім того, постійні консультації між Путіним і канцлером Німеччини Ангелою Меркель допомагають РФ аналізувати положення речей та відштовхуватись від цього у своїй бойовій стратегії.

Отже, під час телефонної розмови йшлося і про проведення місцевих виборів в Україні.

Як повідомляє «РадіоСвобода» з посиланням на прес-службу обох західних керівників, було наголошено, що ці вибори мають відбутися відповідно до законодавства України і міжнародно прийнятих стандартів ОБСЄ за моніторингу Бюро з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ.

При цьому, як звернув увагу речник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт, Олланд і Меркель наголосили Путіну, що окремі вибори на захоплених сепаратистами територіях, що суперечать домовленостям, створили б загрозу мінському процесові.

Усі троє співрозмовників погодилися, що найближчими тижнями був би корисний новий саміт у «нормандському форматі», тобто також із участю президента України Петра Порошенка, щоб далі обговорити виконання мінських домовленостей.

Дещо іншу версію цієї розмови подали в Москві. Там наголосили на словах Путіна, який знову «висловлював занепокоєння невпинними обстрілами українськими силовиками населених пунктів Донбасу й нарощуванням збройних сил України вздовж лінії розмежування», не згадуючи при цьому про обстріли й ескалацію напруженості з боку спільних сепаратистсько-російських сил, і заявляв про «необхідність налагоджування прямого діалогу між Києвом і представниками Донецька й Луганська».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus