USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Депутати не здолали вето Романюка щодо продажу приміщення

5 Травня 2016 16:35
Голосів депутатів Луцької міської ради не вистачило для того, аби подолати вето мера Миколи Романюка на рішення виконкому стосовно продажу приміщення у Луцьку на вулиці Лесі Українки.

Нагадаємо, депутатам пропонували включити нежитлове підвальне приміщення загальною площею 59 метрів квадратних на вулиці Лесі Українки, 25 до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону. Також пропонували збільшити його загальну площу з 59 до 96,1 метра квадратного (врахувавши сусіднє приміщення, термін оренди якого закінчився і виконком його не продовжує).

Під час сесії Луцької міської ради 27 квітня депутати вирішили скасувати рішення виконкому і не продовжувати оренду нежитлового приміщення на вулиці Лесі Українки, 25, громадській організації «Відродження національних традицій». Після дискусії обранці луцької громади ухвалили проект рішення про включення приміщення до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом проведення аукціону.

Проте згодом міський голова Микола Романюк наклав вето на два рішення міської ради, фактично заборонивши об’єднувати та продавати його.

Відтак, аби подолати вето міського голови, депутати зібрались на позачергову сесію сьогодні, 5 травня. Начальник юридичного відділу Луцької міської ради Олександр Рачков зауважив, що орендар підготував документи для виконкому на продовження терміну оренди належним чином. Проте, його вчасно не повідомили про те, що договір оренду продовжувати з ним не будуть.
Депутат Тарас Шляхтич зауважив, що таким чином рішення депутатів міської ради забракували лише тому, що орендаря не повідомили про даний факт. Хоча відповідний лист йому направили ще в лютому 2016 року.

На що Олександр Рачков відповів, що лист дійсно був. Але відправили його не за 3 місяці до того, як цього вимагає законодавство, а пізніше.

Депутат Павло Данильчук поцікавився у Миколи Романюка, хто став ініціатором скасування рішення сесії: представники юридичного відділу, які знайшли помилку, чи сам же мер. На що міський голова зауважив, що це була його ініціатива.
На думку Данильчука, питання є не настільки нагальним та важливим для всієї громади Луцька, відтак, з його слів, поширюються чутки про те, що на мера натиснули, аби той заветував рішення. Мовляв, не перший місяць низка депутатів говорили про те, що треба щось робити з цим приміщенням.

Член фракції «УКРОП» Микита Рабан провів паралель з ситуацією, яка склалась з Облспоживспілкою. Мовляв, тоді рішення не ветували, відтак, свої інтереси Облспоживспілка відстоювала у суді.

«Тут же, у зв’язку з нібито недотриманням процедури ви, Миколо Ярославовичу, накладаєте на рішення вето. Якщо ми настільки неправі, то нехай орендар в судовому порядку, як і Облспоживспілка, спробує нам це довести. Чому ви заміняєте собою суд?», - заявив Рабан.

Член фракції «УКРОП», депутат Ігор Поліщук зауважив, що у цій ситуації міський голова мав би, першою чергою, стати на сторону міського бюджету та ефективного використання комунального майна.
«На жаль, ні для кого не є таємницею, що накладення вето на цих два рішення є найбільш примітивною формою кулуарщини і «договорняка». Дуже шкода, що так сталось. Тому що міський голова показав ставлення до депутатів і їх рішень», - заявив Поліщук та зауважив, що перед тим, як відповідне рішення прийняв виконком, профільна комісія міськради розробила проект рішення про включення спірного приміщення в перелік тих, які будуть реалізовувати через аукціон.



Відтак, на думку Поліщука, Микола Романюк мав би знайти компромісне рішення, яке задовольнило б усі сторони так званого «прихованого конфлікту».

Для того, аби подолати вето міського голови, за відповідне рішення мали б проголосувати дві третини від загальної кількості депутатів. Проте, враховуючи явку депутатів, їх голосів виявилось замало. Таким чином, Романюк заблокував рішення більшості депутатів, не дозволивши продати приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus