USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дивна ситуація з визволенням Слов'янська: бойовикам дозволили піти

5 Липня 2015 22:57
Рік тому, 5 липня 2014-го, після 84-денної окупації місто Слов'янськ на Донеччині звільнили від бойовиків. Проте наслідки цієї дивної ситуації з визволенням міста вражаючі. Ватажок терористів Стрєлков-Гіркін забрав із собою звідти 1824 головорізи. По суті – лише два повноцінні батальйони. Проте вони зрештою стали ядром російсько-терористичної армії у 43 тисячі осіб.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень.

Натомість, нагадаємо, начальник Генерального штабу України Віктор Муженко пояснив, чому українська армія після звільнення Слов’янська не розпочала наступальну операцію на Донецьк - мовляв, їй не вистачало резерву.



Знищення терористів у Слов'янську на Донеччині рік тому могло врятувати Україну від неймовірних утрат та могло вбити в зародку нинішню затяжну війну, як вважає чимало свідків. І звести її справді до короткої антитерористичної операції. Це було рівно рік тому – 5 липня 2014-го. Окупація тривала 84 дні.

12 квітня 2014-го з десяток нерозпізнаних озброєних чоловіків захопили міське управління міліції Слов'янська на очах здивованих громадян і під гостинні коментарі тодішньої голови Неллі Штепи.

Звідти фактично почалась окупація Донбасу. Уже 13 квітня Рада нацбезпеки і оборони оголосила про початок АТО. Але блискавичного блокування групи терористів у Слов'янську не вийшло. Бойовики Ігоря Стрєлкова-Гіркіна правили в місті аж до початку липня. І тільки тоді, коли сили АТО цілком звільнили сусідню Миколаївку, у ніч проти 5 липня терористи самостійно й організовано залишили Слов'янськ, майже без утрат, кількома колонами, із технікою.

Практично на очах українських бійців, які просили в командування дозволу знищити терористів. Але такого наказу не отримали.

Уже через рік життя кожного відпущеного терориста обійшлося Україні в чотири людські життя: солдатів, цивільних і дітей.

Лише дві нерозгромлені колони Гіркіна. Була б швидша реакція, точніші рішення, і, можливо, Україні вдалося б уникнути тих велетенських утрат, що принесла з собою врешті повномасштабна війна:

– 7 тисяч убитих;

– 16 тисяч поранених;

– 1800 людей зникли безвісти або досі в полоні;

– 12 тисяч зруйнованих адмінбудівель: шкіл, садочків, лікарень;

– 1,3 мільйона вимушених переселенців;

– 50 мільярдів доларів втрат як мінімум для української економіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
аяяй Показати IP 6 Липня 2015 00:54
А видно некому было командовать :-)
123 Показати IP 6 Липня 2015 02:02
Все куплене .і війна також . пардон А . Т. О .
гiсть Показати IP 6 Липня 2015 07:43
РФ хотiла вступити в ЕС,але iм вiдмовили,бо в ЕС парламент кiльксть депутатiв вiд РФ перекриэ iнших депутатiв.В Укран розв"язали вiйну тi,хто заробля на вiйнi.Народ Украiни зменшуэться.Чому?
Дмитро Показати IP 6 Липня 2015 09:04
Слава нашим продажним генералам
Перехожий Показати IP 6 Липня 2015 10:40
Ой, та шо ви гаваріцє?! Історія все розставить на свої місця і з часом ми ще й не такі факти дізнаємось. Тримайте штанята.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus