USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Фірташа затримали у Відні. Йому загрожує до 50 років тюрми

21 Лютого 2017 18:29
Українського олігарха Дмитра Фірташа затримали у Відні у вівторок, 21 лютого. Затримання відбулося невдовзі після того, як австрійський суд дозволив екстрадицію Фірташа до США.

Про це Deutsche Welle повідомили у прокуратурі Відня.

Речниця прокуратури наголосила, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Раніше у вівторок вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа до США. Своїм вердиктом суд задовольнив апеляцію прокуратури на рішення Земельного суду Відня від 30 квітня 2015 року. Суд першої інстанції відмовив тоді в екстрадиції, посилаючись на неможливість виключити політичну складову у запиті США. Питання, чи винний Фірташ у корупції, австрійським судом не розглядалося. Головним аргументом захисту олігарха був його вплив на українського політика Віталія Кличка.

Нагадаємо, у США українському олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Відео арешту Дмитра Фірташа можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, антикорупційна прокуратура Іспанії оголосила в міжнародний розшук українського газового магната Дмитра Фірташа. Його підозрюють у відмиванні великих сум грошей. Фірташа оголосили в розшук разом з двома спільниками - громадянами України.

Згідно з даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа ряд офшорних компаній в Панамі, хоча певна частина капіталів осідала в Іспанії - вкладалася в нерухомість. Зі слів джерела, йдеться про «десятки мільйонів євро незаконного походження».

Також справу Фірташа розглядає прокуратура в рамках операції «Варіола», розпочатої в липні 2016 року з арешту в Барселоні сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького - Степана Черновецького, і ще 11 осіб, також підозрюваних у відмиванні грошей.

Магната розшукує і Україна, де він успішно керує своїм титановим бізнесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Трутень Т. Показати IP 21 Лютого 2017 19:10
У кого дуже багато накрадених грошей , - США приймають в свою в'язницю з конфіскацією всіх активів без проблем. З конфіскацією такої кількості активів, він і в нас був-би не лишній ....
нуй Показати IP 21 Лютого 2017 19:16
Австрія, Іспанія, гамерика вміють зробити порядок з злодіями, крадіями і злочинцями, а в нас вони мають покровителів яким за українського народу гроші "не вигідно" своїх побратимів саджати в тюрми і повертати Україні українські гроші.
апро Показати IP 21 Лютого 2017 19:32
Тепер його облгазам гаплик. Нарешті...
Ромпік до апро Показати IP 21 Лютого 2017 22:16
Облгазам треба зібрати людей, бажано простих роботяг, і делегувати до Відня з плакатами "Руки геть від батька!Ганьба!"
1941—45 Показати IP 21 Лютого 2017 20:22
Супер-а хто наступний???
Споживач Показати IP 22 Лютого 2017 08:29
Привіт "Волиньгаз".За все в цьму житті потрібно відповідати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus