USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Громадянська позиція» у Луцьку: як зберегти незалежність України*

22 Вересня 2014 10:21
Замість поступок агресору об’єднати дипломатичний та військовий шляхи заради досягнення миру та відстоювання територіальної цілісності країни пропонує «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)».

Прес-конференція кандидатів в народні депутати України від «Громадянської позиції (Анатолій Гриценко)» Тараса Стецьківа, Миколи Нещадима, Віталія Цибульського та Ігоря Пукшина відбулася 20 вересня у Луцьку.

Як розповів генерал-лейтенант Микола Нещадим, програма партії базується на трьох принципах – безпеці, справедливості та оновленні. Йдеться про безпеку громадянина і суспільства, а потім - держави. Говорячи про так звані мирні переговори у Мінську, він зазначив, що наразі закладені певні позитивні зрушення. Однак, на думку «Громадянської позиції» та її лідера Анатолія Гриценка, до переговорів повинні долучитися гаранти Будапештського протоколу (США, країни Європи, Росія та Україна). Окрім цього, повинно відбутися виведення російських військ з території України та відведення їх на певну відстань від кордону. Лише після цього можна говорити про облаштування території Донбасу. Оскільки мир може бути досягнений двома шляхами – через перемогу або капітуляцію, для того, щоб перемогти, потрібно об’єднати дипломатичний та воєнний шляхи.



Теза програми про справедливість полягає у втіленні в життя реформи судової системи. Оновлення полягає в тому, що «Громадянська позиція» об’єдналася із «Демократичним альянсом», і у її виборчому списку абсолютну більшість становлять нові обличчя, чого не можна побачити у списках інших політичних сил. Як зауважив військовий експерт, полковник Віталій Цибульський, «Громадянська позиція» єдиною із партій опублікувала автобіографії та декларації про доходи кандидатів, чого не вимагає закон, однак вимагає суспільство.



Юрист та правник Ігор Пукшин повідомив, що часто реформи пробуксовують у центральних органах влади, тому партія готова взяти участь у формуванні уряду для того, щоб здійснити реформи та, зокрема, реформувати державний апарат, який досі залишається радянською інституцією.

Громадський та політичний діяч Тарас Стецьків наголосив, що, миру Україна досягне не через поступки агресору, а через організацію оброни країни. Саме тому, представники партії у парламенті не голосували за закони про особливий статус окремих районів Донбасу та амністію бойовикам. З його слів, мир можна забезпечити лише тоді, коли ми максимально швидко забезпечимо оборону країни, модернізуємо Збройні Сили, переведуть економіку на військові рейки і силами народу та влади демонструватимемо здатність обороняти свою землю. Кандидат сподівається, що у новій Верховній Раді буде створена більшість, яка не йтиме на поступки, адже історія демонструє, що ніколи політика умиротворення агресора не забезпечувала миру.



Закони про особливий статус окремих територій Донбасу в «Громадянській позиції» вважають помилкою Президента, яку, втім, можна виправити. Тому партія не планує переходити в опозицію до Петра Порошенка, а налаштована на максимальну консолідацію дій нової більшості в парламенті, Уряду та Президента. Зі слів Тараса Стецьківа, не страшно, що польові командири, які воюють на Донбасі, йдуть у парламент за списками різних партій, важливо об’єднатися у відсічі ворогу.

«Коли українське суспільство ділилося, ми завжди програвали. Путін чітко вловив нашу базову проблему – Росія нас долала лише тоді, коли їй вдавалося нас розколоти надвоє. Тому ген єдності потрібно досягати на ґрунті мобілізації країни на організацію відсічі, а не на угодовстві та гнилих компромісах. В такій ситуації головне сказати правду, якою гіркою вона не була б», - підсумував Тарас Стецьків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
роман Показати IP 22 Вересня 2014 10:26
ні
ПЕТРО до роман Показати IP 22 Вересня 2014 11:57
Я ЗА ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ
СЕРГІЙ Показати IP 22 Вересня 2014 10:44
ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ ЯКУ ОЧОЛЮЄ АНАТОЛІЙ ГРИЦЕНКО САМА ЧЕСНА ПАРТІЯ ШАНОВНІ ВОЛИНЯНИ ГОЛОСУЙТЕ ЗА ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ 26 ЖОВТНЯ 2014 РОКУ.
Ольга до СЕРГІЙ Показати IP 22 Вересня 2014 11:06
Я проти Гриценка нічого не маю а от волинські очільники мене непокоять!
СЕРГІЙ Показати IP 22 Вересня 2014 11:13
САВЧЕНКО НАДІЯ ВІКТОРІВНА ВІЙСЬКОВИЙ ЛЬОТЧИК ГОЛОДУВАЛА В ПОЛОНІ НОСИТЬ ФУТБОЛКУ З ГЕРБОМ УКРАЇНИ МАЄ ОРДЕН ЗА МУЖНІСТЬ 3 СТУПЕНЯ ЧЕСНА ТОЛКОВА ПОРЯДНА.САВЧЕНКО ВІРА ВІКТОРІВНА АРХІТЕКТОР БУЛА В ПОЛОНІ СУТКИ В СЕПАРАТИСТІВ ЧЕСНА ПОРЯДНА ТОЛКОВА. 2 СЕСТРИ І ВОНИ ГІДНІ БУТИ ДЕПУТАТАМИ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ 8 СКЛИКАННЯ.
ПЕТРО Показати IP 22 Вересня 2014 11:14
Я ПІДТРИМУЮ ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ БУДУ ГОЛОСУВАТИ ЗА НЕЇ.
СЕРГІЙ Показати IP 22 Вересня 2014 11:53
ГОРМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦЮ ПІДТРИМУЄ ВАСИЛЬ КУШНІР ГОЛОВА БРАТСТВА ВОЯКІВ ОУН -УПА ІМЕНІ КЛИМА САВУРА МАЄ ОРДЕН ЗА ЗАСЛУГИ 3 СТУПЕНЯ . А ТАКОЖ ГОРМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ ПІДТРИМУЄ КРАСУЛЯ ВОЛОДИМИР АНАТОЛІЙОВИЧ ГОЛОВА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ГОРМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВОЛИНСЬКІ ПАТРІОТИ ДЕПУТАТ ТУРІЙСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ КОЗАК,ГУТ ВАСИЛЬ ПАВЛОВИЧ ДЕПУТАТ ТУРІЙСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВОЛИНСЬКІ ПАТРІОТИ ДЕПУТАТ ТУРІЙСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ПРИВАТНИЙ НОТАРІУС.ОЛЬГА БУЗУЛУК ЖУРНАЛІСТ ІНТЕРНЕТ ВИДАННЯ СЛОВО ВОЛИНІ ТЕЖ ПІДТРИМУЄ ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ А ТАКОЖ ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ ПІДТРИМУЮТЬ ВІЙСЬКОВІ ПЕНСІОНЕРІ РОБІТНИКИ.
СЕРГІЙ Показати IP 22 Вересня 2014 11:55
ПІСЛЯ ЗВІЛЬНЕННЯ З ПОЛОНУ ВІЙСЬКОВІЙ ЛЬОТЧИЦІ САВЧЕНКО НАДІЇ ВІКТОРІВНІ ПОТРІБНО ПРИСВОЇТИ ЗВАННЯ ГЕРОЙ УКРАЇНИ.
Усім Показати IP 22 Вересня 2014 12:52
Я ЗА ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ, АЛЕ БЕЗ ГРИЦЕНКА ТА УСІХ, ЩО НА ФОТО В ПРЕЗИДІЇ. ПАНОВЕ! РОЗПЛЮЩИТЬ ОЧІ І УВАЖНО ПРИДИВИТЬСЯ ДО ТИХ, ХТО В ПРЕЗИДІЇ - НА КОЖНОМУ З НИХ ВЖЕ НЕМАЄ ДЕ КЛЕЙМА СТАВИТИ. ЗАВДЯКИ ЦИМ ЛЮДЯМ В ТОМУ ЧИСЛІ МИ МАЄМО ТЕ, ЩО МАЄМО, А ЇМ ЗНОВУ ПОСАДИ ПОДАВАЙ......Я ЗА ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ ГРОМАДЯН!!!
СЕРГІЙ Показати IP 22 Вересня 2014 12:55
ГОРМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ ПІДТРИМУЄ СТЕЦЕНКО ГРИГОРІЙ СЕМЕНОВИЧ ДОКТОР МЕДИЧНИХ НАУК ПРОФЕСОР КОЗАК ЕКС РЕКТОР ЛУЦЬКОГО БІОТЕХНІЧНОГО ІНСТИТУТУ ПРИВАТНОГО ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ МІЖНАРОДНОГО НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ АКАДЕМІКА ЮРІЯ БУГАЯ .
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2014 14:05
Це один чудак усе коментує? Бо все КАПС ЛОКОМ написав :)
Patrik до Лучанин Показати IP 22 Вересня 2014 14:52
Ага, 100 відсотків так і є... Все це викликає сміх, він не розуміє, що своїм примітивним піаром наробить шкоди більше, ніж самі злісні противники «Громадянської позиції»... Наш народ мудрий, чітко визначиться з кандидатами сам, без зайвих зусиль і сторонньої, в даному випадку, низькокваліфікованої допомоги.
Стас Показати IP 22 Вересня 2014 14:48
Я також цілком визначився з своєю громадянською позицією, і буду голосувати за "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка, а ти?
Анонім Показати IP 22 Вересня 2014 14:51
Ага, на двох стільчиках спробують всидіти. І в опозицію до Порошенка не ставатимуть і на помилки йому будуть вказувати. В залежності від того, хто що запропонує. Ну, все правильно, молодці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus