USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Грицюк – невдаха року, Осіпов – несподіванка

29 Грудня 2011 18:17
На Волині підбили підсумки політичного життя в 2011 році. Голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк очолив список «невдах», а депутатів Андрія Осіпова та Ігоря Гузя назвали «несподіванками».

Про це йшлося 29 грудня під час круглого столу «Підсумки 2011-го політичного року на Волині: бачення експертного середовища», який організував Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу.

Зі слів представника ЦПАВК Володимира Павлюка, працівники центру провели опитування 20 волинських політекспертів щодо політичних підсумків в місті та області.

Зокрема, найвдалішим політиком фахівці визначили голову Волинської ОДА Бориса Клімчука. Мовляв, він контролює більшість політичних та економічних процесів у регіоні. Також, як стверджує Павлюк, до цього списку потрапили: мер Микола Романюк, голова облради Володимир Войтович та депутат Луцької міськради Андрій Осіпов.

Натомість до рейтингу невдах року потрапили голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк, секретар Луцькради Григорій Пустовіт та екс-мер Богдан Шиба.

На думку експертів, таке рішення щодо Грицюка та Пустовіта викликане політичними втратами «біло-сердечних» в Україні та тим, що їх лідер – Юлія Тимошенко – сидить за гратами. «Певну роль відіграло те, що Пустовіт втратив контроль на фракцією «Батьківщини» в міськраді», - зазначив Павлюк.

Політичними несподіванками 2011 року визнали депутата облради Ігоря Гузя та депутата міськради Андрія Осіпова. «Вони - молоді люди, які проводять активну діяльність», - каже експерт.
Ще два місця в цьому «хіт-параді» посіли голова «транспортної» комісії міськради Олена Голєва та народний депутат Ігор Палиця.

Найефективнішою командою на Волині назвали волинський осередок «Фронту Змін». «Зокрема, цього стаусу їм допомогло досягнути влиття обласної організації партії «За Україну!», - розповів Павлюк.

Щодо подій року, то опитані обрали скандал з отриманням губернатором земельної ділянки в Струмівці Луцького району, затримання директора комунального підприємства «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Олександра Вікторова та перехід Гузя у «Фронт Змін».

Загалом, аналітики оцінили роботу виконавчих органів та органів місцевого самоврядування на оцінку «задовільно», роботу опозиції - «незадовільно».

Стосовно кадрових змін в регіоні, експерти відзначили зростання популярності Клімчука. «Однак, столична влада, ймовірно, побоюється цього явища, і тому призначає керівників правоохоронних та фіскальних органів на власний розсуд», - вважає представник центру.

«Щодо обласної ради, то аналітики вважають, що в ній створено провладну більшість, якій намагається протистояти не згуртована опозиція», - сказав насамкінець Павлюк.

Зі слів виконавчого директора ЦПАВК Михайла Шелепа, одним із найсуттєвіших підсумків політичного життя Луцька є те, що Романюк зумів опанувати ситуацію в міськраді. «Як наслідок, опозиція не контролює ситуації в раді. Варто відзначити зростання впливу на життя міста Клімчука та бізнесменів Ігоря Палиці та Ігоря Єрємєєва», - зауважив експерт.

Натомість, фахівці стурбовані тим, що в мерії не працюють висококваліфіковані спеціалісти, які б приносили нові ідеї в роботу муніцмпалітету. Зі слів Шелепа, в кадровій політиці меру дорікають за лояльне ставлення до підлеглих, які цим можуть зловживати.

Як стверджує представник центру, мер зумів сформувати нестабільну більшість в раді. «Опозиція в міськраді часто не може протистояти цій більшості», - додав Шелеп.

Чи не найбільше зауважень до підсумків 2011 року виникло в секретаря міськради Григорія Пустовіта. Він вважає, що Войтович не такий вже й успішний. «Бо обласною радою керує не він, а – Клімчук. Інших здобутків в нього не так і багато», - зазначив посадовець.

Водночас, він не погоджується з визнанням Грицюка невдахою року. Мовляв, той має незначні політичні втрати, але й надалі знаходиться в опозиції до влади.

Голова молодіжної комісії Луцькради Павло Данильчук зазначив, що погоджується на 80% з рішеннями експертів. Він визнав діяльність опозиції в міськраді «провальною».

«Ознакою цього є ветування політичних рішень. Раніше подібне в раді траплялося вкрай рідко», - каже обранець громади.

Павло Данильчук певен, що мер керує містом, як підприємством. Мовляв, у владної команди немає цілісного стратегічного плану розвитку. «Коли я пропоную якісь суттєві зміни, то натикаюся на нерозуміння зі сторони чиновників мерії», - зазначив депутат.

Послухавши опозиціонерів, головний редактор видання «Хроніки Любарта» Андрій Лучик зауважив, що опозиція намагається шукати крайнього, замість того, щоб аналізувати власні помилки.

Його підтримав депутат міськради Богдан Шиба. Мовляв, опозиція зосереджена на подіях в Києві, а зобов’язана працювати активніше в місті та області. «Загалом, цю хворобу нашої опозиції експерти діагностували доволі точно», - додав екс-мер Луцька.

«На жаль, вожді думають про вибори до Верховної Ради, тому - такі плачевні оцінки роботи опозиції», - сказав насамкінець Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
спец. по рейтингах Показати IP 29 Грудня 2011 18:40
Войтович потрапив в список, як наймит року? Пишіть точніше!
Я Показати IP 29 Грудня 2011 20:56
Осіпов - КРАСАВА!!!
Експерт Показати IP 29 Грудня 2011 21:26
Шиба наніс черговий удар по Грицюку: "вожді думають про вибори до Верховної Ради, тому - такі плачевні оцінки роботи опозиції". Це реакція на те, що Грицюк категорично проти прийняття Шиби до "Батьківщини". Не бачити Шибі "Батьківщини", навіть Томенко не допоможе.
Коментатор Показати IP 29 Грудня 2011 21:33
Майже половина так званих експертів - це в основній масі "тушки", які лягли під Партію Регіонів. Геть "затушкованих" експертів! Позорище, а не експерти!
Базарник Показати IP 29 Грудня 2011 23:28
Ви подтвіться, як ці експерти останнім часом запускають різні мульки. А як ви думаєте, за чиі бабки це робиться?
Олесь Показати IP 30 Грудня 2011 03:42
Романюк у порівнінні з шибеником - супер!
Олеся Показати IP 30 Грудня 2011 14:54
Войтович, у порівнянні з Грицюком, - МЕГА СУПЕР! Та й у порівнянні з усіма попередніми!!!
мега-експерт Показати IP 30 Грудня 2011 17:51
Грицюк - не невдаха року, а невдаха по життю. А Осіпов - справді несподіванка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus