USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ірині Констанкевич доручили вирішити проблеми онкології на державному рівні*

17 Жовтня 2014 14:43
Представниці Всеукраїнської громадської організації жінок-інвалідів «Донна» передали кандидату в народні депутати від Луцька Ірині Констанкевич звернення, в якому просять вирішити найактуальніші для онкохворих жінок проблеми на загальнодержавному рівні. Це звернення жінки вручили під час зустрічі з Іриною Мирославівною у Волинському обласному онкологічному диспансері.

Так, члени організації «Донна», які допомагають онкохворим жінкам у післяопераційний період, запевнили, що жіноча онкологія потребує негайного вирішення проблем. Тому звернулися до Ірини Констанкевич з проханням їм допомогти. Насамперед, це прогалини законодавства щодо онкології та невиконання державних програм у цій сфері. Так, на думку жінок, у всіх медичних закладах, які лікують онкохворих жінок, має працювати онкопсихолог, жінкам, які проходять післяопераційну реабілітацію, держава має надавати фінансову підтримку.

Жінки запевняють, що доручають місію вирішення проблем онкохворих Ірині Констанкевич, оскільки вже мають досвід співпраці з нею. З їх слів, голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» вже допомагала їм у скрутних ситуаціях.

«Ми звернулися до Ірини Констанкевич, щоб вона допомогла нам відремонтувати приміщення реабілітаційного центру для онкохворих жінок. Перед цим ходили до багатьох чиновників та організацій, але тільки Ірина Мирославівна нас почула. Ніхто так не підтримує нашу організацію, як благодійний «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який вона представляє. Передали Ірині Мирославівні звернення, бо знаємо, що вона чуйна і милосердна жінка», – розповіла заступник голови організації жінок-інвалідів на Волині «Донна» Людмила Головенко.

Ірина Констанкевич пригадала: «Коли ми почали займатися цією справою, я сама не вірила, що все вдасться. Довелося довго оббивати пороги різних владних кабінетів. Ми пройшли тернистий шлях, але вже маємо на руках рішення про те, що обласна рада виділить кошти на ремонт приміщення. А «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» зобов’язався устаткувати приміщення необхідним обладнанням – лікувальним та реабілітаційним. Насамперед, придбаємо апарат для лікування лімфостазу. Я вірю, що до кінця 2014 року ми матимемо відремонтоване приміщення. Приблизно 220 тисяч гривень має бути виділено обласною радою, така ж сума – фондом».

До слова, у рамках передвиборчого спілкування з виборцями Ірина Констанкевич зустрілася також з лікарями онкологічного диспансеру та Волинської обласної клінічної лікарні.

Під час цих зустрічей кандидат у народні депутати розповіла, що вже зроблено фондом для місцевої медицини. А також повідомила про стратегію розбудови галузі в майбутньому: «Медицина потребує втручання. Я бачу декілька магістральних напрямків. Це – зміна законодавства, збільшення фінансування, підвищення якості надання медичних послуг та відповідність документації сучасним реаліям, підвищення статусу медичних працівників».

Підтримав Ірину Констанкевич і головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор: «Ірина Мирославівна очолює фонд, який заснував Ігор Палиця, а він – людина, яка найбільше допомагає Луцьку. Думаю, так робитиме й Ірина Констанкевич, коли стане депутатом Верховної Ради».

Луцькі лікарі розповіли, що знають Ірину Мирославівну ще й як інтелігентну та освічену людину, бо дуже часто бачать її на творчих зустрічах та інших культурно-мистецьких заходах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
модеру Показати IP 17 Жовтня 2014 15:32
коментар було видалено
Діва Ірина до модеру Показати IP 18 Жовтня 2014 15:54
Люди маєте шанс попасти в рай.
холі шіт Показати IP 17 Жовтня 2014 15:41
кличко2 якийсь
зьома Показати IP 17 Жовтня 2014 15:50
коментар було видалено
лучанин Показати IP 17 Жовтня 2014 15:56
антиреклама пішла повним ходом )))))))) цирк. як казав ющ - не словом а ділом. раніше треба помагати люядм а не перед виборами - тоді і реклами не треба. а за ці сумашадеші бабки краще накупували б амуніції для солдат. піар і крісла у вр вже дерибанять іроди
зьома до лучанин Показати IP 17 Жовтня 2014 22:30
І.П. вже шкодує, що замовив розкрутку І.К. тут. Вони швидко її оейтинг опустять такими темпами)
балакун Показати IP 17 Жовтня 2014 16:16
а коли Сидор владу не підтримував? В нього чуйка на 200%, ще той жучара))
Володимир Показати IP 17 Жовтня 2014 18:35
Це піар для висуванки від олігархів Палиці та Коломойського
гоптиміст Показати IP 17 Жовтня 2014 19:55
Онкохворих взагалі не буде. Вона ж розумна, красива і зразкова мати. Винайде вакцину. А що ви думали?
Лучанка Показати IP 18 Жовтня 2014 10:45
Чому як тільки людина розумна, грамотна, щось реально робила і робить для рідного міста і його жителів, то обов"язково її потрібно обливати грязюкою? Чому не згадати про те, що І.М. робила не будучи кандидатом в депутати? Назвіть мені хоча б ще один благодійний фонд, який стільки зробив для міста?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus