USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Із проблемою боргів ЛПЕ у міськраді вирішили боротися папірцем

24 Квітня 2013 17:12
Депутати Луцької міськради попрохали ВРУ підтримати законопроект щодо комунальних підприємств, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян. Такий закон нібито має допомогти Луцькому підприємству електротранспорту.
Про це стало відомо під час 40-ої сесії Луцької міськради 24 квітня.
Ініціатором проекту рішення став депутат міськради, голова депутатської групи «Патріоти Волині» Роман Бондарук. Так, у зверненні до Голови ВРУ, голів парламентських фракцій ВРУ та позафракційних депутатів йдеться про те, що законопроект «Про внесення змін до Закону України про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування щодо підтримки підприємств комунальної форми власності, які здійснюють перевезення пільгових категорій громадян» має велике суспільне та соціальне значення для нашого міста.
Мовляв, Луцьке підприємство електротранспорту знаходиться у дуже критичному фінансово-економічному стані. Так, заборгованість до Пенсійного фонду станом на 1 січня 2013 року становить 4,984 мільйона гривень, пеня та штрафні санкції з яких становить 1,8 мільйона гривень Ця заборгованість виникла через несвоєчасну компенсацію з держбюджету витрат за надані пільгові транспортні послуги. Тож, якщо законопроект не підтримають, то буде велика загроза припинення пасажирських перевезень міським електричним транспортом, втрата робочих місць працівниками ЛПЕ, підвищення тарифів на перевезення пасажирів, недофінансування багатьох програм розвитку через необхідність коштів міського бюджету на забезпечення соціальних зобов’язань держави.
«На нашу думку, цей проект Закону створить умови для подолання фінансово-економічної кризи на нашому підприємстві електротранспорту та надасть можливість погасити борги по заробітній платі працівникам», - йдеться у зверненні міськради.
Тож, після нетривалих дискусій, під час яких депутат Олена Голєва навіть зазначила, що не належить органу місцевого самоврядування прохати у ВРУ такої підтримки, більшість депутатів проголосувала за те, аби направити звернення до парламентарів.

Нагадаємо, раніше губернатор Волині Борис Клімчук казав, що міськрада його ганьбить, адже не може вирішити питання боргів ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus