USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кандидатський забіг: повернення Кривицького в політику

23 Жовтня 2014 23:37
Він обіцяє добитися заборони розповсюдження алкогольних напоїв та тютюнопаління і гарантує, що забезпечить молодь першим робочим місцем, «як це було в його молодості». Щоправда, про неї, молодість, сам, мабуть, воліє мовчати. Антон Кривицький намагається вкотре повернутися в політику. Про це інформує Під прицілом.

Чи не найбільшою несподіванкою для лучан було побачити серед потенційних обранців прізвище одіозного Антона Кривицького – колишнього мера Луцька, який за три терміни своєї каденції відзначився найбільшою скандальністю. Ба навіть Центрвиборчком не хотів його реєструвати. Справа в тім, що Антон Кривицький у заяві про самовисування забув вказати, що зобов’язується у разі обрання народним депутатом України припинити діяльність, яка відповідно до українського законодавства несумісна з мандатом.

Зокрема, у своїй передвиборчій програмі він говорить, що на законодавчому рівні добиватиметься заборони розповсюдження алкогольних напоїв та тютюнопаління, а також гарантує, що забезпечить молодь першим робочим місцем, мовляв, «як це було в моїй молодості».

А сам Антон Кривицький в молодості був ще той «комсомолець». Виховувався він радянською системою, тож з успіхом закінчив Вищу партійну школу при ЦК КПУ. У 17 років, потрапивши слюсарем на Луцький електроапаратний завод, поволі просувався по кар’єрній драбині, аж поки у 1984 року пропхався в органи місцевого самоврядування. Спочатку головою у Нововолинський міськвиконком, вже з 1987 по1991 рік – головою Луцького міськвиконкому. У вже з 1994 року він тричі обирався Луцьким міським головою, аж поки на його місце не прийшов Богдан Шиба. За час роботи на такій посаді він обзавівся хорошою підтримкою з боку тодішнього президента України Леоніда Кучми та Віктора Медведчука. Тож партійний квиток СДПУ (о) та зв’язки з такими відомим людьми гарантували керманичу хороший «дах». Саме тоді він і зрозумів, що настав час користуватися привілеями своєї посади.

Таким чином, Луцьк поринув в «еру дерибану», яку успішно провадив у місті сам Антон Кривицький. За час свого «царювання» градоначальник успішно приватизував ледь не все місто. Кривицький виявився з тих, хто не лише вміє пристосовуватись під існуючу систему, а й формувати свою. З його руки зійшли десятки схем приватизацій комунального майна та добра сотня об’єктів.

Здавалося б, після зміни влади він мав би отримати за усі свої діяння по заслугам, та його врятував той же Богдан Павлович Шиба, який у пік Помаранчевої революції, 23 листопада 2004 року пов’язав Антону Кривицькому помаранчевий шалик, як символ прихильності до нової влади.



У Луцьку це його врятувало від гніву народного, а от СДПУ (о) вигнало його з посади секретаря волинського обкому за недостойну поведінку.

Та на тому кар’єра Антона Кривицького не припинилась. Вже у 2006 році його поплічник та учень Володимир Бондар забрав його у стіни «білого дому» на посаду начальника головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Волинської облдержадміністрації. Це дало йому навіть дещо більші повноваження, завдяки яким він мав змогу дерибанити комунальне майно за старими ж схемами.

Кривицький – реформатор, або мерські ідеї

За роки «царювання» Антона Кривицького Луцьк дійсно «зажив». В місті почали активно провадити реформи житлово-комунального господарства, транспортної та соціальної сфери тощо. Однак за такою гарною ціллю, як покращити життя лучан, у Антона Кривицького були приховані свої меркантильні плани.

Хтось каже, ось Кривицький дбав про вулиці – проспект Волі взявся розширювати, дороги ремонтувати… Та насправді дорогу він відремонтував хіба що від свого дому на Теремно через Київський майдан до міської ради, аби лишень йому було добре їздити на роботу. В той самий час як інші райони міста потопали у вибоїнах – на це в міському бюджеті грошей не було. Свого часу Антон Федорович спробував будувати дороги в кредит, та, маючи інші борги – класти асфальт в позику йому ніхто не хотів. Аби розрахуватись з доброзичливими будівельниками, він взявся розпродувати комунальне майно… і подекуди за копійки. Разом з тим, пригадується історія з асфальтовкладальною машиною, яку Антон Кривицький розпорядився придбати за кругленьку суму з міського бюджету. Спецтехніку дійсно придбали, вона проклала одну дорогу, а потім за нею і слід простиг. Де нині працює асфальтовкладальна машина – не відомо, та навряд чи у міську казну повернула витрачені на неї кошти.

Так Антон Кривицький запроваджував місцевий акцизний збір на алкогольні напої. За його ідеєю це наповнило б місцевий бюджет і в певній мірі легалізувало спиртогорілчаний ринок, який здебільшого у 90-ті тримався на сурогаті. Однак у Києві виріши, що це не в компетенції міської влади і відібравши у Луцької міськради такі повноваження. Тож така реформа Кривицького в результаті зазнала краху. Не врахував чиновник що зі столицею треба рахуватися.

Здебільшого Антон Кривицький був дуже слухняним… вислуховував людей, чіплявся за їхні ідеї і - видавав їх за свої. Таким чином він розпочав у Луцьку низку реформ і впроваджень, на яких багатьом вдалось добряче заробити. Та й сам Антон Кривицький не гребував комунальним майном, віддаючи об’єкт за об’єктом своїм донькам.

А фонтан на Театральному майдані… По сьогодні його в місті так і називають – «корито Кривицького». Замість обіцяного світломузичного фонтану люди роками мали в центрі міста безкоштовне сміттєзвалище. Тим часом за рахунок цієї ідеї Кривицькому вдалось списати майже мільйон гривень на проектну документацію, про яку згодом усі забули.



Таким фонтан пам'ятають до Кривицького



А в оце перетворився фонтан у центрі Луцька згодом

Варто пригадати один тільки міст через залізницю який віі внікуди і по-праву отримав назву - міст Кривицького



Що ж до реформ комунальної сфери, то саме Кривицький впровадив систему централізованої плати за комунальні послуги. Таким чином, протягнувши цю ідею в міськраду, вже незабаром він запатентував на своє ім’я винахід єдиної комп’ютерної системи обліку обсягів наданих житлово-комунальних послуг і розрахунків за них.

Також при Антонові Кривицькому вдалося запровадити конкурси на пасажирські перевезення. На цьому багато хто зробив справжній бізнес, натомість владці отримували неабиякі «відкати» на погодження найбільш привабливих маршрутів окремим перевізникам.

Та найбільше Антон Кривицький користувався депутатами та самою міською радою тоді, коли справа доходила до земельних питань, що доцільніше було б назвати «земельним та комунальним дерибаном». З легкої руки тодішнього градоначальника було приватизовано десятки великих комунальних об’єктів та найбільш ласі шматки міської землі. Міська рада направо й наліво роздавала землю у комунальні підприємства. За часів Кривицького в Луцьку вибудувалась справжня схема легалізації самовільного будівництва. Справа в тім, що у 2002 році відповідно до змін у законодавстві ділянки під будівництво стали видавати за рішенням сесії. Тож якщо те чи інше питання не вдавалось просунути через голосування спритники пропускали їх через різні дозвільні процедури. В результаті той, хто хотів розпочати будівництво і отримавши від міської ради відмову – приходив до мера, який без будь-яких дозволів давав добро на будівництво. В результаті споруду зводили і згодом приймали в експлуатацію під гаслом «ну не зносити готовий будинок» - і земля і саме будівництво справно відходило власнику на законних підставах, в обхід того ж таки закону. Тож за плечима Антона Кривицького й ця реформа – система легалізації незаконних будівництв.

Легально-нелегальні схеми, або чистий деребан по-Кривицьки…

Маючи хорошу підтримку в Києві, Антон Кривицький не гребував розпоряджатись комунальним майном Луцька на власний розсуд. За стільки років свого «царювання» він продав десятки об’єктів соціальної та комунальної сфери. Здебільшого їх отримували впливові люди з бізнесу, прокурори та міліціянти.

За допомогою системи передачі в оренду, а потім і надання права викупу – за копійки комунальне майно переходило у приватні руки. Лишень у 2006 році, розуміючи що наступні вибори в мери він може програти, Антон Кривицький продав аж 27 об’єктів на 3,2 мільйона гривень. Подейкують, що ціни були просто смішні, тоді як ціни на нерухомість почали зростати – об’єкти продавали по 150 доларів за квадратний метр.

З легкої руки Антона Кривицького були продані готель «Лучеськ», музична школа, низка гуртожитків підприємств, що були передані в комунальну власність. Не гребував градоначальник і продажем історичних будівель, де жили і працювали видатні люди, такі як В’ячеслав Липинський (будинок на вулиці Богдана Хмельницького).

Здебільшого усі «деребани» комунального майна, які провадив Антон Кривицький відбувались за однією схемою: оформлялись розпорядження про передачу в оренду певного приміщення, потім - розпорядження про відчуження шляхом викупу орендонаймачем, який має першочергове право на приватизацію, і лише після цього, аби замести сліди, перепродаж третім особам. Антон Кривицький добре зрозумів, що якщо продати приміщення кілька разів, то й Феміда не зможе розібратись, таким чином кінці у воду а комунальне майно вже ставало не комунальним… Подейкують саме за такою схемою він продав кілька разів будинок на перехресті Словацького та Шевченка, який міська влада мала ремонтувати за свій кошт. В результаті зараз там красується новий офісно-розважальний центр, який понад десятиріччя ніхто не міг привести до ладу.

За такою ж схемою – оренди-продажу Луцьк втратив і доволі стратегічний у сфері ЖКГ об’єкт – котельню на Карбишева, 2. Тодішній мер Луцька Антон Кривицький віддав її у користування голопузій фірмі Олександра Кропиви, яка в результаті поставила лучан на коліна, а нову владу – запхала собі за пояс. Саме з легкої руки Антона Кривицького «Луцьктепло» втратило котельню, яка забезпечувала теплом майже половину Луцька.

Той же готель «Україна», який свого часу був візитівкою Луцька було продано фактично задарма всього лишень за 80 тисяч гривень… Тим паче продав Кривицький його своєму товаришу – Вячеславу Алфьорову. З ним по сьогодні у нього не лише дружні, а й бізнесові стосунки. Ба більше, саме пан Алфьоров фінансує нинішню перебвиборчу кампанію Антона Кривицького.



Загалом колишній мер постійно практикував продавати, або ж передавати в користування комунальне майно своїм бізнес-компаньйонам, або ж фірмам, у яких був серед засновників чи акціонерів. Нерідко будівлі передавались фірмам його доньок та інших родичів. Про це свідчить і те, що під час приватизації котельня на Карбишева пішла до Кропиви саме через фірму, засновником якої була його донька. Тож таким чином, через других осіб Антон Федорович фактично привласнював значну частину комунального майна передаючи його... у свої ж руки.

Окрім цього, не гребував Антон Кривицький жодним клаптиком вільної землі. Так йому навіть вдавалось продавати прибудинкові землі у великих дворах спальних районів. Так наприклад вже після того, як він покинув крісло мера виринув скандал навколо невідомого будівництва, що з’явилось на перехресті вулиць Кравчука та Воїнів Інтернеціоналістів. У результаті виявилось, що Антон Кривицький розпорядився свого часу віддати приватним забудовникам земельну ділянку, тож невдовзі під вікнами багатоквартирного будинку виріс будівельний паркан. Нині ж там красується нова житлово-офісна багатоповерхівка, натомість люди втратили ігровий майданчик та місце для стоянка автомобілів.



І це не єдиний випадок. Тож ніхто не гарантує, що свого часу Антон Кривицький не продав спритникам і ваш двір. Та про це здебільшого жильці дізнаються лише тоді, коли під їхніми вікнами з’являється високий паркан.

Та чи не найбільше луцька громада втратила, коли тодішній міський голова Антон Кривицький взявся розпродувати приміщення дитячих садочків. Вони у нього розлітались немов гарячі пиріжки на базарі, що є темою, для окремого розділу…

Будні Кривицького: Тобі садочок – мені садочок, тобі садочок – мені садочок...

Нині влада Луцька неабияк працює над розширенням мережі дошкільних закладів Луцька, однак від того черги не зникли. Ба навіть побудували новий дитсадок і повідкривали десятки додаткових груп у діючих. Та певно в Луцьку не виникло такої проблеми з тисячними чергами в дитсадки, якби не політика Антона Кривицького, який взяв… та й розпродав свого часу ледь не п’яту частину усіх приміщень ДНЗ міста.

Цим він зайнявся одразу ж після того, як потрапив у крісло мера. Зокрема у 1994 році він проводить рішення про передачу приміщення дошкільного закладу №1 на вулиці Крилова на баланс міськвідділу міліції. Його щоправда через аварійність знесли – натомість з’явився фешенебельний житловий об’єкт. Вже у 1997 році Антон Кривицький через виконком передає міліціянтам ще один дитсадок – на вулиці Ломоносова, де облаштували відомчі квартири для працівників МВС. Опісля також він передав силовикам ще один будинок на вулиці Винниченка, де до 1994 року був дитсадок. Наразі ж там діє філіал Київського Національного університету внутрішніх справ.



Та симпатією до міліціянтів Антон Кривицький не обмежувався. Зокрема у кінці 90-х він також передав 150 квадратних метрів площі дитсадка на вулиці Ківерцівській тодішньому прокурору міста Русланові Черноті. Разом з будівлею віддав у користування і землю ігрового майданчика, і згодом страж закону вибудував там цілий маєток. Тож переїхавши у власний будинок прокурор віддав житло у дитсадку… своїм родичам, які успішно приватизували приміщення. Щоправда, решту приміщення залишили Волинському обласному еколого-натуралістичному центру.



Окрім цього міська влада також втратила і дитячий садок №6 на вулиці Винниченка, 65. Зокрема, Антон Кривицький у 1997 році передав приміщення закладу державному комунальному підприємству «Луцькмістобуд», яке згодом і перепродало його бізнесменам.



У ті ж роки також зникає з мапи Луцька і дитячий садок на вулиці Гордіюк, 6. Саме тут по нині діє медичний коледж «Монада». Приміщення цього дитсадка нахабно продали львівським бізнесменам. Спочатку міська рада орендувала частину приміщення, та потім і зовсім віддала його. Загалом продаж цього соціального об’єкта, який здійснив Антон Кривицький, поповнив бюджет міста аж… на 281 тисячу гривень.



У ще меншу суму обійшлось Григорію Стеценку придбання приміщення колишнього дитсадка на вулиці Сагайдачного, де згодом відкрився біотехнічний інститут. Дитячий садок продали за 552 тисячі, вирахувавши з цієї суми 250 тисяч гривень, які потратив одіозний ректор Стеценко на реконструкцію та ремонт комунальних приміщень. Натомість сам Григорій Стеценко по нині дякує Антону Кривицькому, який дав старт медичній освіті в Луцьку, посприявши відкриттю біотехнічного інституту в тому приміщенні і забезпечив його процвітаючим бізнесом.



Схожа історія спіткала і дитячий садок на проспекті Волі, 4а. та цього разу нові –орендарі-власники прибрали до рук не саме приміщення, а підвал і територію ігрових майданчиків. Тож приміщення лишилось в комунальній власності, а землю приватизували спритні бізнесмени. Наразі там вже красується новий фешенебельний офісно-житловий будинок.

Така ж доля і з дитячим садком на проспекті Грушевського, 3. Наразі ж територію навколо закладу, де розташовувались ігрові майданчики, забудував відмий на Волині регіонал Олександр Башкаленко - у дворі колишнього дитсадка давно знаходяться дві сучасні багатоповерхівки.



Та не гребував Антон Кривицький роздавати приміщення дитячих садків і своїм близьким родичам. Так наприклад у приміщенні колишнього дитсадка на вулиці Караїмська, 3 вже років з десять діє приватний дитячий заклад, який належить доньці тодішнього мера – Тетяні Кривицькій. Саме вона є власницею фірми, що має право користування комунальними приміщеннями по вул. Кривий Вал,13 де також був дитячий садочок. Наразі ж тут діє Луцький міський дитячий центр раннього інтелектуально-естетичного розвитку «Світлинка».



Такий собі заклад для діток-мажорів, яких ще з золотих пелюшок привчають до розкоші. І увесь цей бізнес зосередився в руках однієї тендітної жіночки – доньки Антона Кривицького.

Не обділив Антон Кривицький і свою другу доньку Олену. Саме екс-градоначальник свого часу посприяв, аби вона отримала в оренду приміщення дитсадка на Львівській. Відремонтувавши приміщення, вона його викупила. Разом з тим, міська влада навіть простила Олені Антонівні борг у розмірі 50 тисяч гривень, які вона не заплатила за оренду того ж таки приміщення.

За такою ж схемою старша донька Кривицького Тетяна приватизала і приміщення Луцької дитячої музичної школи №1. Однак цього разу там було проведено ремонт вже за бюджетні кошти. Натомість уже за каденці Богдана Шиби пані Тетяна виставила місту рахунок на суму в понад мільйон гривень. Звісно міська рада не мала таких коштів, тому не змогла повернути собі назад приміщення музичної школи. Усе б так і було, якби у справу не втрутились ЗМІ та громада, яка заходилася активно відстоювати інтереси трудового колективу. Тільки так вдалося вгамувати апетити нових власників.



Також у приватні руки пішли ДНЗ№3 на вулиці Ломоносова та №24, які колись діяли у районі Луцька, який місцеві називають «Красне». Антон Кривицький нахабно передав їх у приватну власність під житло. Фактично комунальну власність протизаконно приватизували. А новими власниками квартир стали працівники правоохоронних органів… ну дуже вже симпатизував Антон Кривицький міліціянтам і, можна припустити, не за дарма.

Як наслідок – добрий десяток дитячих садочків Луцька з легкої руки Антона Федоровича Кривицького були приватизовані. І вочевидь, тодішній кандидат не погано на тому нагрів руки.

Фініта ля комедія без тіні каяття

Про те, що у Антона Кривицького завжди були покровителі нагорі і прихильники у низах – не серкет. Ба, більше – за часи свого царювання чи так званого «потрійного пришестя» він добряче пустив коріння у різні сфери господарювання міста та області. Вочевидь, непогані зв’язки у нього і в силових структурах, адже для багатьох по нині незрозуміло, як людина, яка відкрито ділила комунальне майно може з чистим сумлінням ходити по місту та ще й балотується до Верховної Ради. На це відповідно є одна фактична відповідь – ну як правоохоронні органи і та ж прокуратура може порушувати справи проти колишнього мера, якщо він свого часу забезпечив житлом значну частину силової верхівки. Якщо бути точнити то зміна влади, звісно, вплинула на політичну кар’єру Антона Кривицького, однак запроторити за грати його так ніхто і не зумів. Апр людське око раз-по-раз у ЗМІ з’являється інформація, що прокуратура береться притягати до відповідальності Антона Кривицького, та на тому усе й закінчується –по справжньому його досі ніхто не притягнув до відповідальності. Адже якби він, маючи судимість, насмілився балотуватись до Верховної Ради.

Подейкують, що свого часу Антону Кривицькому допоміг не загриміти за грати Борис Клімчук, який через власні зв’язки домігся прикриття справи щодо обвинувачення колишнього луцького мера у «прихватизації» 100 тисяч бюджетних гривень. Власне, прокуратура закидала екс-меру Луцька проведення оборудки, внаслідок якої привласнено кругленьку суму з обласного бюджету. Та й то, справа стосувалась діянь у 2008-2009 роках, коли Антон Кривицький очолював управління архітектури, містобудування та ЖКГ Волинської ОДА.



Тож до сьогодні усі схеми Антона Кривицького за часи його мерства благополучно канули у небуття, поросли мохом і затягнулись павутинням. Силові структури певно й не збираються притягати його до відповідальності, тим паче що скоро й строки минуть. Тож за давністю Антону Кривицькому швидше за все не доведеться відповідати за скоєне. Тим часом, маючи такий «послужний список» і таку славу, він осмілився балотуватись до Верховної Ради, аби там, на найвищому рівні впроваджувати свої дрібні «приХватизаторські» схеми як закони.

І саме тут треба спитати лучан: «А чи треба нам кандидат, який свого часу роздерибанив пів-міста, який свого часу розпродав стільки дитячих садочків і розтринькав стільки комунальної власності?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
ВОНО Показати IP 23 Жовтня 2014 23:42
одно слово - НЕГОДЯЙ
хрущ до ВОНО Показати IP 26 Жовтня 2014 04:27
А чого ще досі не сидить?
Сolonel Показати IP 23 Жовтня 2014 23:53
Так Гантон Федорович без владного корита сохне! Там уже на рівні підсвідомості - "шото порешать" за відкат, шото распилить" - і все токмо для блага невдячних лучан. Гантон же не все крав, %% 15 - 20% і місту лишалось!.
Анонім до Сolonel Показати IP 24 Жовтня 2014 17:54
Коли опублікують список усього майна Злодія №1 Луцька по Україні. Де прокуратура!!!!!!!!!!!!
))) Показати IP 24 Жовтня 2014 00:49
выиграет либо он, либо констанкевич. такие расклады.
((( до ))) Показати IP 24 Жовтня 2014 02:09
Та ні! На кривого мерина уже ніхто не ставить. Ну хіба що лохи!
Анонім до ((( Показати IP 24 Жовтня 2014 04:35
Кривицкий хоть в Швейцарии не прописан...
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 04:36
При Кривицком жили лучше.
НН до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 07:29
Да ладно, лучше. Дороги вспомните.
Василь до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 07:54
Жили тоді не при Кривицькому, а при Кучмі!Наче Кривицький зарплату платив всій державі!Тоді всі жили краще і не тільки в Луцьку, а й навіть в Африці.
патріота Показати IP 24 Жовтня 2014 08:23
Були б вчасно посадили, сидів би тепер і тихенько кукурікав, а не пхався б до корита. Шибенка разом з ним вартувало б до цюпи. Тут не люстрація, тут відстріл потрібний.
Українка Показати IP 24 Жовтня 2014 08:38
Колись були злодії, а тепер супер-злодії, супер-брехуни, супер-бандити !
Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 08:44
коментар було видалено
кривицький Показати IP 24 Жовтня 2014 08:51
коли буду писати спогади віззьму цього пасквілянта як свого біографа. гюльчитай--відкрий личико
знаючий Показати IP 24 Жовтня 2014 08:56
В текст суттєво напрошується хоч би кілька абзаців про діяльність його заступника - Кравчука, який і сьогодні ще такими ж методами "керує" містом. Про цього злодія і приватизатора є що сказати, та чомусь ніхто не насмілиться, чи не підоспів випадок. Кривицький хоча мав підтримку і діяв (крав) відкрито, а Кравчук - скритий злодюга, досвідчений, дебелий, заклятий. Шкода Романюка - чесну, добру, добросовісну і чуйну людину, який й понині терпить вовкулаку, що відкрито працює проти нього.
слідчий до знаючий Показати IP 24 Жовтня 2014 18:03
Місце кравчука в клітці луцього зопарку
Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 09:53
Піпдис під фото "Таким фонтан пам"ятають до Кривицького" краще замінити "Таким фонтан був під час окупації тоталітарним режимом", тоді буде дуже патріотично, бо в нас зараз люблять розказувати як колись було погано. Фото до речі показує як окупанти "знищили" Луцьк.
Затурці Показати IP 24 Жовтня 2014 09:59
"Не гребував градоначальник і продажем історичних будівель, де жили і працювали видатні люди, такі як В’ячеслав Липинський (будинок на вулиці Богдана Хмельницького)". В цьому будинку мешкав брат Вячеслава, а Вячеслав мешкав в Затурцівській родинній садибі, але від журналіста не вимагається точності Іоанна Богослова, тому ця маленька неточність суть публікації не міняє.
Спостерігач Показати IP 24 Жовтня 2014 10:00
Передвиборчий брехливий бруд злито, що далі?
розум до Спостерігач Показати IP 25 Жовтня 2014 00:32
Дитячі садочки дійсно розбазарив Кривицький. Це факт і документальна правда. Нині в м.Луцьку 40садочків, а було 60.
старий журналюга Показати IP 24 Жовтня 2014 10:32
В Кривицького було багато шансів стати депутатом ВР, стартуючи з посади голови міста, але шкода було залишити таку хорошу годівничку. Тоді це було б просто, як два пальці. А тут і старість підкралась. Вона, як повістка в суд, приходить неочікувано. Тепер він у свої неповних сімдесят рочків згадав про таку можливість і матеріалізувався з піни морської, як богиня краси і кохання Афродіта. Трішки припізнився. Шкода, що людина не живе стільки рочків, як у тій відомій пісні черепаха Тортилла.
Джулія Показати IP 24 Жовтня 2014 10:41
Не думаю, що хтось не близький до А.Ф., буде за нього голосувати.
Корінний лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 10:57
От питається для чого цей бруд, так підкреслюю, саме бруд про Кривицького? Він не є ідеальною людиною та не був ідеальним головою міськради ( зумисне не вживаю слово мер),але при ньому ЛУЦЬК разюче змінився!!! Може в кого память відняло які зміни відбулись?Перед Кривицьким "мером" був Поха. І що було : транспорт паралізований, на роботу не доїдеш. Лучани масово "шурували" пішки на роботу, сміття не вивозилось вчасно і т.д. і т.п. На скарги лучан Кривицький реагував та приймав рішення. Кривицький з депутатами зумів покращити стан справ у комунальній сфері Луцька. А з вже забулось що Луцьк займав перші місця в Україні (серед певної категорії міст) по благоустрою, як приїжджали із інших міст досвід переймати!!! Реконструкція центру міста та частини пр.ВОЛІ була здійснена при Кривицькому. Хто не приїжджав у Луцьк, всі відмічали позитивні зміни, та говорили: " Та ЛУЦЬК Європейське місто" Звичайно , були і негативні сторони сторони в роботі і цього не можна приховувати! А якою була влада в УКраїні, яка прокуратура і судочинство на це ТУПО закривають очі АВТОРИ чорнухи!!! Хочеться відмітити ще одну річ, у цих ВИБОРАХ до ВРУ, Кривицькому краще не приймати участі і не тому що проти нього, як ОСОБИСТОСТІ, а тому що у нього вік вже не той( вже за 60!). Тут треба ОБИРАТИ МОЛОДИХ ОСВІЧЕНИХ ПАТРІОТІВ УКРАЇНИ та не ЗАМАЗАНИЇХ У КОРУПЦІЇ ! По іншому бути не може! Це останній УНІКАЛЬНИЙ шанс для УКРАЇНИ відродитись як ДЕРЖАВА!
До корінного лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 11:25
Згідна з кожним словом!
читач Показати IP 24 Жовтня 2014 12:22
Це повний абсурд - голосувати за це старе порохно. Він, напевно вважає, що ніхто так ,як він, не зможе докрасти все, що залишилося в місті. Старі маразматики живуть десь по норах, не відчувають часу та змін і вилазять на поверхню тільки тоді, коли чують запах здобичі. Природній інстинкт дає про себе знати. Це не просто смішо, це - огидно!
Корінний лучанин до читач Показати IP 24 Жовтня 2014 13:03
Слухай, а ти часом не ПОВНИЙ АБСУРД та ПОРОХНО!? Не хочеш - не голосуй, тебе ніхто не заставляє, але людину не заслужено не ображай ! ТОБІ ще до нього , як до неба рачки. Він не є тим, як ти про нього "накалякав"! Зміни він ще як відчував. Ще на початку 90-х. він із НАРОДНИМ РУХОМ УКРАЇНИ , прапор України,який ще не був ДЕРЖАВНИМ , на міськраді прикріпили. ДОСВІДУ та знань у нього вистачає, але вік уже не той. Тут віковий ценз теж має значення, а так все інше в порядку!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 25 Жовтня 2014 09:27
Що у нього там "все в порядку"? Що ви плетете? Почепити прапор і бути справжнім патріотом - це зовсім різні речі. Старе є старе!!!
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2014 10:23
А вам скільки років? Прокрутіть час 24 роки назад, коли відбувались ці події і ви кокретно що робили? Варнякати зараз можна все , що завгодно, язик без кісток , та бути "розумним" заднім числом!!! Я був присутнім переважно на всіх мітингах у Луцьку в ті буремні часи 90-х і добре знаю, що відбувалось і які були ще переслідування. А зараз сучасні "розумахи" стали такими коментаторами-кнопкодавами , такими знавцями , що аж переймає! На той час Кривицький ,як керівник, робив для Луцька те, що було у його силах.
знаючому Показати IP 24 Жовтня 2014 13:33
ти так" любиш "кравчука і знаеш що він накрав то напиши щоб ми знали і не лижи зад романюку чесному і чуйному з карабасом барабасом
НІНА ЛОГІКА Показати IP 24 Жовтня 2014 13:59
ТРЕБА ПОВЕРНУТИ ВСЕ ТЕ ПОДЕРЕБАНЕНЕ ЇМ МАЙНО ДО КАЗНИ МІСТА. ХТО ЗА?
старша група дитса Показати IP 25 Жовтня 2014 09:48
Сволота, 6 садків подарував. А сьогодні черга в Луцьку в дитячий садок - 3 тисячі дітей. Ще й щось береться доказувати.
Корінний лучанин до старша група дитса Показати IP 25 Жовтня 2014 11:03
РЕПЛІКА. Звичайно, це не добре на нинишній час!!! А яка тоді була заповнюваність дітьми в садочках не хочете згадати, та ще люди гроші не мали(бо скрізь зарплати не платили) щоб за садочок платити, а садочки треба було за щось утримувати ? Це майже всюди по Україні таке було у цій сфері ! А субсидії огидні не хочете пригадати, як вночі у ЖЕКах люди чергу за довідками займали? Такого зараз нема, але є їнше. Держава наша зацікавила СЛАБКУ ПРЕКРАСНУ ПОЛОВИНУ народжувати дітей і за це їй платити. З тих пір пішло - поїхало. Діти є, а садочків не вистачає. Деякі особи прекрасної статі почали заробляти на дітях, гроші собі а дітям ШИШ! Таке явище розповсюджене. А зараз війна в Україні, ці виплати починають припиняти та обкладати податком. Так хто є ХУ?!
некорінний лучанин Показати IP 25 Жовтня 2014 12:26
Автор статті так детально описує деякі речі, ніби він був у долі з Кривицьким.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus