USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Хто є хто на виборчому окрузі №22: Ігор Лапін

24 Жовтня 2014 12:28
Бездоганний образ «воїна світла» ідеально спрацював на позитивний імідж кандидата в депутати від Луцька Ігоря Лапіна. Однак, що насправді приховується за цим образом правильного військового, - про це інформує Під прицілом.

Страшно, коли у твоїй країні триває війна. Надто страшно, коли вона завтра може прийти і до твого порогу. Радісно, що у твоїй країні люди - патріоти. Важливо, коли біля тебе є надійна опора. Гірко, якщо той, кого ти вважаєш справжнім героєм, виявиться банальним пройдисвітом.

Командир роти «Захід» добровольчого батальйону «Айдар» став істиним героєм і взірцем для багатьох українців. Про таких мали б писати у підручниках історії, як про приклад мужності, відваги і героїзму.

Військовий на прізвисько «Зола» - незмінний військовий камуфляж, автомат наперевіс, відкритий погляд, щира посмішка. Бездоганний образ «воїна світла» ідеально спрацював на позитивний імідж Ігоря Лапіна.

Поряд зі страшними новинами із зони протистояння з окупантами дуже хотілося вірити, що цей образ - образ бійця-захисника уособив у собі тисячі героїв, які день і ніч пильнують спокій України, її жінок і дітей. У пеклі страшних новин із зони АТО неоціненна була кожна втішна звістка, яка надходила з лінії вогню. А саме такі повідомлення системно з'являлися на сторінці Ігора Лапіна в мережі Facebook. Ці звістки миттєво розліталися інтернетом. Волиняни пишались своїм героєм...

А розгадка у цього фокуcу - коротка і банальна

Повторимося, Ігор Лапін - гордість волинян і герой «Айдару». І, для грамотного завершення досконалого іміджу Ігор Лапін в телеефірі говорить про військові будні - засідки терористів, злив батальйону, російську підступність і героїзм українських бійців. І з достойною гідністю запевняє, що чутки про його намір іти у Верховну Раду - передчасні та теоретично розповідає, що корупцію не дістати з окопу, а лише з депутатського крісла.

Завіса, антракт, аплодисменти! Аудиторія готова, наступна страва - локшина. Наступна дія - проводи.

Сотні лучан прийшли на Театральний майдан міста, щоб провести на фронт своїх героїв - бійців «Айдару», які приїжджали додому у відпустки та на лікування. Тут і жаль, тут і сльози, бійців проводжають напутніми словами священиків і дитячими віршами. На майдані атмосфера урочиста і важка.



Якраз у цій атмосфері Театрального майдану перед гУртом найактивніших небайдужих городян Ігор Лапін-«Зола», командир роти «Захід» добровольчого батальйону «Айдар» зізнається, що йде виконувати завдання бойових побратимів... у Верховну Раду від луцького мажоритарного округу №22. Новоспечений кандидат дякує за довіру і обіцяє всім, що він у Парламенті не підведе ні бійців, ні мирних людей.



...читача залишаємо в емоційній напрузі, а тим часом робимо екскурс в минуле.

Чому Лапін не влаштував прощання бійців «Айдару» з ковельчанами і не обрав стартовою платформою для свого походу в парламент Ковель, де минало його дитинство? Мабуть, тому, що ковельчани краще знайомі із родиною Лапіних. Річ у тім, що саме у Ковелі, яке в рази менше за адміністративний центр області Луцьк добре знають і його тата, і самого Ігоря Лапіна. Він там людина дуже відома. Олександр Федорович Лапін майже тридцять років працював на посаді голови Ковельського міськрайонного суду і за цей час заробив собі певний імідж та нажив прізвисько... Саша Долар.



Як розповідають журналісти-біографи, сам Ігор Олександрович після армії закінчив Курганське Вище Військове Політичне авіаучилище, дослужився до звання старшого лейтенанта під час служби на військовому аеродромі «Луцьк».



Сторінка Ігоря Лапіна Facebook

Разом з тим здобуває юридичну освіту та через проблеми зі здоров'ям покидає військову службу і займається адвокатською діяльністю.



У біографії кандидата йдеться, що він з 1997 до 2013 працював адвокатом у Волинській обласній колегії адвокатів. Між тим Ігор Лапін встиг і побізнесувати. У 2006 році Ігор Лапін засновує цех столярних виробів «Лапаст».



Подейкують, що фірма діяла напівлегально. В Єдиному реєстрі судових рішень міститься постанова Ковельського міськрайонного суду про притягнення до адміністративної відповідальності директора ТзОВ «Лапаст» за порушення умов трудового договору і оплати праці.



Щоправда, провадження у справі закрили у зв'язку з закінченням строку накладення адміністративного стягнення.



Уважний читач тепер пригадав, хто майже 30 років очолював Ковельський міськрайонний суд.

Окрім сумнівного підприєницького досвіду Лапіна у біографії цього кандидата мав місце і зовсім уже провальний політичний досвід. Як написали дослідники біографії Ігоря Лапіна у газеті «Правда про кандидатів», Ігор уже мав провальний політичний досвід.

І знову фронт... «Народний фронт»

До списку мажоритарників Центрвиборчкому Ігор Лапін реєструється під прапорами «Народного фронту» Арсенія Яценюка. Річ в тому, що якраз у цих виборчих перегонах в Україні завели моду на військових. Цим скористалися чи не усі існуючи політсили. Однак чи не найбільше їх довкола партії Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, яку політолог Вадим Карасьов через велику присутність прізвищ військових уже охарактеризував як «партія війни».

А, якщо вірити іншому експерту, директору Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайлу Погребинському, «це дуже престижно, не кажучи вже про те, що це гарантує людям безбідне існування не тільки під час каденції, але і після того, як вони перестануть бути депутатами». Не виключено також, що до Верховної Ради йдуть і «ідейні» командири, які вважають, що вони не брали участь в жодних корупційних справах і зможуть змінити країну.

Тож Ігор Лапін - уже кандидат. Посада військового командира в «Айдарі» тепер працює на створення його іміджу перед виборцями. На його кампанію працюють найкращі представники «Самооборони Волині», які, подейкують, побили горшки з волинським «Правим сектором». Раз по раз на підтримку Лапіна до Луцька наїжджають відомі політики, громадські та військові діячі, які теж ідуть до Верховної Ради від «Народного фронту».

Це Юрій Береза, Дмитро Тимчук, Тетяна Чорновол, Лілія Гриневич, Андрій Парубій, бійці «Айдару» і так далі...



Сам Ігор Лапін ходить із двору у двір і агітує лучан за самого себе. При цому у мирному Луцьку він не знімає камуфляжної форми.



У камуфляжі Ігор Лапін надрукований у сотнях примірників газет, на банерах.



Щовечора на місцевому телебаченні - агітаційні ролики, сюжети з Лапіним, навіть фільм на 25 хвилин ефірного часу.

Звідки гроші на виборчу кампанію?

Подейкують, що від початку й до кінця благородна місія Лапіна - похід у народні депутати від А до Я профінсована відомими волинськими олігархами, діючими нардепами Ігорем Єремеєвим та Степаном Івахівим.

Нагадаємо, що по Луцькому мажоритарному округу окрім Лапіна балотувалися іще військові - керівник «Правого сектора» Павло Данильчук, боєць 24 батальйон територіальної оборони «Айдар» Андрій Омельчук, перший заступник командира батальйону, 24 батальйон територіальної оборони «Айдар» Ігор Рицко. Подейкують, що власники «Континіуму» придивлялися до усіх кандидатів у камуфляжі.

Чому зупинили вибір на кандидатурі Лапіна - серед чинників той аспект, що вибори не хоче програти співзасновник компанії «Континіум» Степан Івахів. Він теж дуже не хотів, аби такий персонаж як Лапін був його конкурентом на Ковельському окрузі №21. Як одна з версій - гроші «Континіуму» і стали визначальними у виборі мажоритарного округу для Лапіна.

І, звичайно, така інвестиція автоматично означала б залежність кандидата від інвесторів у тому разі, якби він пройшов у Парламент. Разом з Мартиняком законотворцям не завадив би ще один нардеп, який грав би в унісон або у гіршому випадку був би слухняною маріонеткою в руках нафтових і молочних магнатів.



А тим більше не завадив би покірний нардеп від Луцька. Бо саме тут дедалі більш помітні інтереси власників «Континіуму». Це і ТЦ «Портсіті», яке обійшлося Івахіву з Єремеєвим значно дешевше, ніж вони були по закону винні лучанам, це і перспектива дешевої приватизації стратегічних у Луцьку комунальних підприємств, таких як «Луцьктепло» та «Луцькводоканал». Це і безліч інших амбітних і прибуткових можливостей опиратися яким лучани не змогли б, коли б «Континіум» зумів би нав'язати їм свого прибічника - народного депутата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 68
Укроп Показати IP 24 Жовтня 2014 12:43
а лучани як барани знову шахраям доріжку до владних крісел прокладуть
Анонім до Укроп Показати IP 24 Жовтня 2014 12:52
А кому вже проклали, факти а не бла-бла!!!
волинянин до Укроп Показати IP 24 Жовтня 2014 20:41
Це ж один Зброд кругом ляпіни, палиці,єремеєви, івахи, якісь комуністи, Балабеника не хвахатає в списку..... а на закуску кривицький, це якесь знущання в ДУРДОМІ ВОЛИНЬ, цеж рівень черновецького суцільний. Люди до чого ви дожилися, ви усі ідіоти!!!!!!
оса Показати IP 24 Жовтня 2014 12:45
"яблуко від яблуні не далеко падає" тато Саша Долар а яке буде "погоняло" у синка Лапа? чи Беру на Лапу.? варіанти в студію )))
Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 12:47
Кіпрська компанія «Мантімус Коммершиал ЛТД», яку пов’язують саме з цим народним депутатом (Ігор Палиця) стала співвласником одного з найпопулярніших інтернет-видань на Волині – «Волинських новин». Згодом видання перетворилося на «головного рупора» Ігоря Палиці і його людей.
також лучанин до Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2014 14:29
Скоріше "рупор правди", бо стаття посилається на реальні документи, а не бла-бла-бла!
Хведьо до також лучанин Показати IP 25 Жовтня 2014 20:53
Та нехай посилається на реальні документи на Констанкевич. А то, бач кругом розхвасталася, що вона Запотоцького та Гуча ледь не власним коштом відправила на лікування в Ізраїльську клініку, в центрі в уніформі молодь роздає кольорові гелеві кульки з її прізвищем, агітаційні листівки, виконані на високому поліграфічному рівні - а гроші звідки, га? Ігоре Петровичу. Подейкують, що за чергування в агітаційних наметах діти отримують по 150 гривень щоденно - звідки грошики, га? Ігоре Петровичу.
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 12:50
коментар було видалено
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 12:51
коментар було видалено
оса Показати IP 24 Жовтня 2014 12:51
барани? я б сказав електорат ))) не ображай звірюшек вони на багато розумніші за .....електорат.
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 12:51
Заказуха!!!
Оксана Показати IP 24 Жовтня 2014 12:52
І треба визнати, що все це правда. Лише лічені місяці залишились до прихватизації Луцьктепла, керівники від Континіуму вже більше року керують Луцькводоканалом. І куди це ми підемо з такими депутатами. Лапін - не народний депутат, а шторка (м'яко кажучи).
Хведьо до Оксана Показати IP 25 Жовтня 2014 20:56
У Палиці тільки на Лапіна є "правда"? В Луцьку десь півтора десятка кандидатів, де "правда" про всіх їх, та про їхніх татусів?
піар Показати IP 24 Жовтня 2014 12:56
Цей тип заради власного передвиборчого піару напризволяще покинув своїх підлеглих бійців на бойових позиціях невідомо на кого і приїхав навішати,який він відданий боєць-айдарівець,аби пролізти в Верх.Раду.І всі інші "командири" такі самі,якщо думають про депутатство,а не про бійців.
теж піар до піар Показати IP 24 Жовтня 2014 13:08
Цей тип заради своїх побратимів покинув свою передвиборчу кампанію і поїхав на схід, лишивши все на волонтерів, які безоплатно працюють на нього день і ніч - скотина!!!
Хведьо до піар Показати IP 25 Жовтня 2014 20:58
Вам, видать, хотілося б, щоб жоден солдат, жоден командир з АТО не потрапив до Верховної Ради...
балакун Показати IP 24 Жовтня 2014 13:04
Луцьктеплом вже "успішно" керує людина Єремеєва, яка веде підприємство до банкрутства і приватизації під патронатом Романюка.
Анет Показати IP 24 Жовтня 2014 13:04
типова чорна заказна фігня згадався анекдот про артиста, який прийшов влаштовуватись в цирк. його номер був таким: під куполом вибухає велика куля з фекаліями. всі глядачі в лайні, і тут виходить він в білому костюмі..... Констанкевич Ірина - герой, класний кандидат, білий костюм,порядна, допомагає, вже задовбали з релкамою за неї, дуже допомагає лучанам, турботлива, спам скрізь де можна. А ми всі пересічні зараз як глядачі того цирку
Анонім до Анет Показати IP 24 Жовтня 2014 14:31
Ну давай, напиши про Констанкевич, що тобі заважає? А заважає відсутність компромату! Нема про що писати, то нефіг тут гвандіти!
Анонім до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 15:02
просто копромат на неї відразу видалять))) все проплачено;)
Анонім до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 15:06
Якби щось було, то на кожному стовпі вже б понаклеювали
Пролетарій до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 18:58
А те що вона висуванка від олігарха, який вже брав участь "кривавій зраді", це саме за себе говорить. Та й вона не "пухнастий кролик" повірте ;)
Хведьо до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2014 21:01
Під час кривавих подій на Майдані Констанкевич не було в Україні... Здогадайтесь, де вони з чоловіком відпочивали в цей час? А от про Лапіна ми вже знаємо, де він був у ті дні.
Задрали! до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 18:55
Я тут намагався намагався щось в сусідніх темах вчора написати про неї, так ви все видаляєте і видаляєте, задрали!
оса до Укропа Показати IP 24 Жовтня 2014 13:04
у нас в місті є дуже багато порядних і честних людей які достойні бути представниками громади. Але "Верхона Зрада" таких не потрибуе там пануе грязь, гроші, зрада а тепер і кровь ( нажаль)....
лучанка Показати IP 24 Жовтня 2014 13:09
О Господи,що ж це буде , одні бандити.Вибір без вибору,що буде з Україною, з нами прстолюдом,комунальні послуги непосильні нам, ліки непосильні нам, м"ясо непосильне нам. Пенсія 1000 зарплата 2000-не жити, а дохнути, а вони мільярдери вже далі будуть нас мучити.Змін не чекати. Дітей вбивають на нікому непотрібні олігархічні війні, як самі зробили, щоб захищати свої бізнеси,а слдати голими руками захищають Україну,проти танків з автоматами старого зразка.Повний абсурд і жах.Цих рвачів до влади всіх в АТО на очищення від гріхів,рстанеться живий,значить менше має гріхів. А інакше хлопці ці, які воюють хай їх очистять,то може будуть боятися.А так всьому кінець
поліщук до лучанка Показати IP 24 Жовтня 2014 13:59
Зарплата 2 тис.? Запитайте в ж Констанкевич ( завідувач кафедри, проректор СНУ) скільки получають лаборанти даного університету, а це люди з вищою освітою? В нормальних конторах двірники мають вдвічі більше.
Анонім до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 14:15
Не смішіть людей. А хабарі?
Анонім до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 14:17
кожен судить по собі
поліщук до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 14:24
Дякую за підказку. Сьогодні ж поставлю дружину до стінки і спитаю, куди вона діває гроші получені як хабар. ))
Хведьо до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2014 21:03
Хабарі лаборантам? Щось новеньке.
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 13:36
Волинські новини, скільки вам заплатили за опублікування цієї статті? А компромат на всіх можна знайти, на вас теж...
Виктор к анетттт Показати IP 24 Жовтня 2014 14:01
Если говорить анекдотами - то приходит бабка к доктору и приносит мочу на анализ. Через два дня приходит за результатом, а доктор говорит: бабушка Вы принесли в баночке не мочу, а постное масло..... А я думаю плчему у меня два дня картошка подгорает....
мер Показати IP 24 Жовтня 2014 14:11
Коли вже буде правда про Констанкевич?Про те хто її фінансує. Продажні і незалежні журналісти хватить займатися наклипами.
Анонім до мер Показати IP 24 Жовтня 2014 16:07
Тоді - коли буде правда на Яценюка і на його "фронт війни", які хочуть повного розбрату і війни в Україні і Лапін під їхнею маркою йде!!!
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 14:27
Модераторе? Я написав, що видалю з закладок ВН і пост видалили, невже це кримінал? Чи вам не сподобалось, що я вас назвав продажними СМІ. Що ж вибачте, привик називати речі своїми іменами.
Анонім до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 14:34
Якщо ВН продажне, то чого тут пасешся? Вали на ВП, там тобі дадуть розгулятись))))))))))))
поліщук до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 14:37
Знаєш, як хоч постійно ппідписуюсь під одним ніком. а от анонімів як г...а розвелось.
Анонім до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 15:01
Твоїх ніків ще більше чим анонімів.
поліщук до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 14:40
Добавлю, в пості який видалили, я написав, що після виборів я уберу ВН з своїх закладок на компі.
Анонім до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 16:09
А чому не вже?:) Чого чекати?:)
аяяй до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 15:21
цілком з вами погоджуюсь і підтримую
Анонім до аяяй Показати IP 24 Жовтня 2014 16:10
то йдіть вже НХ чого тут геройствуєте словесним поно...м?!:)
аяяй до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 16:42
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 24 Жовтня 2014 14:54
Ця статейка, здогадуюсь, "робота" старого ФСБешого щура-Пустоцвіта, завербованого ще в училищі. Ну дуже цей мерзотник у ВР... Лучан не обдуриш черговим "проривом Юлі до Влади".
Анонім до Лучанка Показати IP 24 Жовтня 2014 16:12
Не чипайте Гришу! Йому картирку треба, а його у 4П грати спонукали, а він ну такий наївний...:)
циля фраєрман Показати IP 24 Жовтня 2014 14:58
коментар було видалено
циля фраєрман до циля фраєрман Показати IP 24 Жовтня 2014 14:59
Де бруд на Констанкевич?
Анонім до циля фраєрман Показати IP 24 Жовтня 2014 15:02
А спробуй знайди
циля фраєрман до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2014 16:13
коментар було видалено
Лось до циля фраєрман Показати IP 24 Жовтня 2014 16:34
ну і що, що людина Палиці? А Гузь чия людина зараз? Бо вже стілької господарів поміняв, що збитись можна.
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 15:17
коментар було видалено
Анонім до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 16:13
Голосуй не голосуй, а отримаєш ти...:)))
поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 15:34
коментар було видалено
Анонім до поліщук Показати IP 24 Жовтня 2014 16:14
ну їдь вже у своє полісся, чого сьогодні так розкудахтався, невже за 2 дні хочеш все наздогнати і копійчину заробити?:)
Голос Свідомості Показати IP 24 Жовтня 2014 17:14
Ще одна замовна стаття, з метою обруднити Лапіна. Так задумайтесь: проплачене видання без будь-яких підтвердженнь і фактів штампує якийсь бред і намагається запихнути комусь в голову. Який Єремеєви та Івахіви? Ігор ще пам"ятає хто був приймав скандальні зкони, через і за що він мерз разом з нами на майдані, па"ятає і кров побратимів які гинули в батальоні. Щури пера які не нюхали диму боїв мали б бути уважнішими, до написання, бо наступні голови з шапками полетять саме з вас і не потрібні будуть вам гроші що ви отримали за цю заказуху
Голос Свідомості Показати IP 24 Жовтня 2014 17:16
А політтехнологам Палиці - привіт, не варто так грубо калякати
Андрій Петрович Показати IP 24 Жовтня 2014 17:19
Проглядується заказуха від Палиці, а що ви хотіли, це ж його карманне видання
розум до Андрій Петрович Показати IP 25 Жовтня 2014 00:00
Чому заказуха. Що в статті неправда?
Волинь моя до розум Показати IP 25 Жовтня 2014 00:08
А що компроментуючого чи незаконного? Про батька написали? Так це взагалі свинство розповідати про батьків з натяком на непорядність. Що працюючи адвокатом був засновником підприємства? А це хіба заборонено? Конституцію треба читати. Що мав адмінки? Так будь який бухгалетер такого "добра" за свою діяльність має цілу купу. Ну і т.д. і т.п.
прапорщик Показати IP 24 Жовтня 2014 17:59
Да, Данильчук військовий - "кадровий". Щоправда, в армії не служив. Причини не відомі: плоскостопність чи без одного яйця.
Таня Показати IP 24 Жовтня 2014 18:06
Слабенько вдарили по Лапіну. Не те, що по інших. Немає "матеріалів", а їх з х"я не виссеш.
Максим Козуб Показати IP 24 Жовтня 2014 21:41
І ще дещо про Ігора: http://personal.kozub.in.ua/node/518. Мені соромно, що я сказав те, що виклав там, тільки зараз.
Волинь моя Показати IP 25 Жовтня 2014 00:04
Да.. версій як завжди багато ))) Я особисто не так давно почав почитувати ці "статейки", і не коментуючи цього разу нічого, звернуся до редакції - панове "журналісти", ви ж якось чи самі вчіться, чи з кимось консультуйтесь... Тому що вдаючись в численні події юридичного характеру, і намагаючись зробити з них неприглядні висновки, завдяки власній відвертій безграмотності виглядаєте дуже смішно. Стєйка кажучи коротко вийшла як казали в одному старому фільмі - під костюм "трійку" сандалі з шкарпетками не вдягають.
Юрій Ліщук Показати IP 25 Жовтня 2014 21:24
Ви, піндоси, які поносите Лапіна, де ви були, коли був Майдайдан, коли почалась війна? В с*аці? А цей чоловік був в перших рядах!!! І хто його батько і як його називали, це не має ніякого відношення до синів, братів, кумів, внуків!!! Лапін Ігор - це поряднійший чоловік, який повинен бути в Верховній Раді
Хведьо Показати IP 25 Жовтня 2014 21:35
І чому це в статті причепилися до Ігоревого камуфляжу? Згадаймо, хто після Великої вітчизняної відбудовував країну? Чи не фронтовики в гімнастьорках та галіфе? І да, їх шанували. А не гівном обливали ті, хто на фронті не був.
Oleg Показати IP 26 Жовтня 2014 15:58
Щось у вас не клеїться.На початку статті пишете,Що Лапін не пішов по Ковельському округу бо там його усі знають як не порядного,а в кінці,що Івахів дав йому грошей,щоб той не йшо по Ковельському округу бо Івахів програє.Забрехались ви!!!Стаття для лохів!!!
;) до Oleg Показати IP 26 Жовтня 2014 16:05
одне іншому не заважає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus