USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Хвиля протестів в усій країні. ПЕРЕЛІК. ФОТО

16 Квітня 2013 16:32
20 акції протесту відбулися минулого тижня, 8-14 квітня, в Україні. Найбільш яскравими стали «дуги Кернеса» у Харкові, затримання активістів «Демократичного альянсу» за акцію під «Межигір'ям» та закидування фекаліями регіонала Вадима Колесніченка, - йдеться на Gazeta.ua.

Отож, акції протесту в Україні:

9 квітня, Луцьк


Відбувся марш опозиції в рамках всеукраїнської кампанії «Вставай, Україно!». Люди на чолі з лідерами опозиції Олегом Тягнибоком, Арсенієм Яценюком та Віталієм Кличком пройшли із Київського до Театрального майдану.

Учасники акції пройшлися у супроводі барабанщиків та скандували гасла: «Банду – геть!», «Януковича – на нари!», «Україна – понад усе!» та інші. Попереду колону несли жовто-блакитний стяг.

В опозиції запевнили, що на акції зібралося понад 10 тисяч мешканців Луцька та області. Натомість прес-служба управління МВС у Волинській області повідомила, що на мітингу зібралося понад 600 осіб. На охорону громадського залучили понад сто працівників міліції.

9 квітня, Житомир

Під стінами обласної ради зібралося орієнтовно 300 мітингувальників. Вони вимагали відміни рішення щодо розробки в області титанових родовищ. Простоявши кілька годин під обласною радою і не дочекавшись ніякої реакції влади, мітингувальники почали брати приміщення штурмом. У холі будівлі почалася бійка між мітингувальниками і міліцією.

Напередодні депутати не змогли внести у порядок денний питання щодо скасування рішення сесії про надання дозволу на розробку титанових родовищ. Проти проголосувала фракція Партії регіонів. Тільки після того, як люди почали брати штурмом приміщення, де засідають депутати, Житомирська обласна сесія відмінила своє попереднє рішення «Про надання погодження ДП НАК «Надра України» «Житомирбуррозвідка» стосовно отримання спеціального дозволу на користування надрами».

9 квітня, Київ

Кілька десятків людей пікетували Кабінет Міністрів. Їм обіцяли соціальне житло, однак тепер влада вимагає від них заплатити і ту частину, яку мала платити держава: згідно з умовам, 70% платить інвестор, 30% - держава.
Однак, як пояснили мітингувальники, на проведення світла і води у забудовника не вистачає грошей - 60 мільйонів гривень. У столичному бюджеті грошей, кажуть, немає. Недолік хочуть зібрати з інвесторів. За статус майбутніх новоселів вони заплатили по 200-300 тисяч гривень, взявши на себе кредити в банках. А соціальне житло тепер їм намагаються продати за ціною комерційного. Програму «доступне житло» ошукані інвестори називають узаконеним способом відбирати гроші. Всього у таких умовах опинилося понад 300 киян.

9 квітня, Донецьк

Відбувся мітинг проти встановлення в будинках теплових лічильників. В акції взяли участь понад 40 мешканців Донецька, обурених тим, що «Донецьктепломережа» нібито змушує їх встановлювати в квартирах модеми на тепловий лічильник.

«На рівні Донецька йде повний саботаж встановлення приладу обліку, чого не відбувається ні в одному місті України. За весь опалювальний сезон завдяки діям тепломережі не встановлений практично жоден прилад обліку», - пояснив організатор мітингу, директор ТОВ «Техенерго Клімат» Ігор Грибов.

9 квітня, Київ

У народного депутата України від Партії регіонів Вадима Колесніченка на прес-конференції у Києві кинули фекаліями.

Під час прес-конференції до зали зайшла молода дівчина, яка кинула в народного депутата два пакети, що містили екскременти. При цьому вона викрикнула фразу: «Бандити перейшли вже всі межі!». Колесніченко ухилився від кинутих у нього пакетів; один із них розірвався на стіні за його спиною.

Дівчину затримали на місці. Їй присудили адмінштраф у розмірі 51 гривня.

9 квітня, Черкаси

У Черкасах понад 30 хворих на ниркову недостатність провели акцію протесту під стінами облдержадміністрації. Мітингувальники розгорнули велике полотно з написом «Доручення Президента України - килимок С. Тулуба», плакати з написом «Фрезеніус - це життя». На обличчя одягнули пов'язки з написами «Інвалід першої групи». Вони виступали за те, щоби стало більш доступним процедура «френзеніус», яка є обов'язковою при їхньому захворюванні.

В результаті кількох мітингувальників таки запросили на перемовини в облдержадміністрації.
Схожа акція відбулась і в Києві.

9 квітня, Львів

Невідомі розклеїли декілька листівок з чорно-білим фото судді сумського апеляційного суду Миколи Гончарова з червоною крапкою на голові, яка імітує слід від пострілу. Листівки розміщені на тумбах з рекламою, а також на стінах, загалом в центральній частині міста. Суддя зображений у мантії, внизу листівки написані його ім'я і прізвище.
Суддя Гончаров підтвердив вирок до тюремного ув'язнення жителів Сумської області Володимира Никоненка та Ігоря Ганенка, які малювали на будівлях в Сумах графіті, що зображає обличчя з червоною крапкою на лобі, схоже на президента. Никоненко отримав рік колонії, Ганенко - 1 рік і 8 місяців обмеження волі.

10 квітня такі ж листівки з'явилися і у Хмельницьку.

10 квітня, Київщина

Активісти «Демократичного альянсу» спробували провести акцію під резиденцією президента Віткора Януковича «Межигіря». Однак акцію провести так і не вдалося: правоохоронці одразу ж затримали чотирьох активістів.
За їніми словами, правоохоронці погрожували затримати активістів «Демократичного Альянсу» за начебто незаконне проведення акції, хоча останні наполягали, що приїхали боротися з паводком. Раніше суд заборонив проведення акції «ДемАльянсу» під Межигір'ям "у зв'язку з проведенням робіт з ліквідації паводків».

10 квітня, Гадяч, Полтавщина

У місті Гадяч Полтавської області представники «Свободи», «Батьківщини» та «Української народної партії» 9-10 квітня не пропускали центром міста 38-тонні цистерни, що перевозять газ пропан. Учасники акції пояснюють: вантажівки повинні їхати вулицею Тельмана, але вона розбита. Тому весь транспорт їде вулицею 50-річчя Жовтня, однією з центральних вулиць Гадяча. Самі водії стверджують, їм легше заплатити штраф 255 гривень, ніж витрачати на ремонт до трьох тисяч за ресору, яку втратять, проїжджаючи вулицею Тельмана. Їм просто нікуди їхати крім центру.
«Це громадська акція опозиції. Стоїмо на переході і зупиняємо фури. Потім викликаємо ДАІ, вони складають адмінпротокол і фура їде далі, бо розвернутися на тому місці не має можливості», - розповів учасник акції «свободівець» Федір Залудяк.

10 квітня, Рівне

Три опозиційні партії провели мітинг в рамках всеукраїнської акції «Вставай Україно!».
Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», на акції зібралося понад 20 тисяч людей. Люди тримали гасла: «За Україну, за її долю, за честь і волю, за народ!», «Україні волю! Юлі Волю!», «Владо, схаменись! Свободу політв'язням!», «Юля, ми з тобою!», «Януковича – геть!», «За достойну пенсію!», «За справедливу зарплату!», «Роботу для кожного!».

Люди зібралися біля Покровського Собору, після чого марш на чолі з головою фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком, УДАРу Віталієм Кличком та «Свобода» Олегом Тягнибоком пройшов до пам'ятника Тарасові Шевченку на Майдані Незалежності, де і відбувся мітинг. Лідери опозиції попереду колони несли великий національний прапор.

10 квітня, Первомайськ, Миколаївщина

Працівники «Агрофірми Корнацьких» на Миколаївщині відбивали власні поля у охоронної фірми, з якою заключила договір невідома агрофірма, для того, щоб почати посівні роботи. Охоронці не дозволяли їм зайти на територію полів. Вони також перекрили дорогу і не давали проїхати посівним комплексам. Довго утримувати селян і техніку охоронцям не вдалося, і вони відступили. Працівники «Агрофірми Корнацьких» взялися за роботу на полі.

Народні депутати Ігор Бриченко, Микола Княжицький та Михайло Апостол чергували в Первомайську і відразу ж втрутилися. Охоронцями на місце події була викликана міліція. Також приїхав автомобіль швидкої допомоги, бо охоронці хотіли зафіксувати побої.

«Агрофірма Корнацьких» належить опозиціонеру Аркадію Корнацькому — кандидату в народні депутати від «Батьківщини», на одному з так званих проблемних округів, де результати виборів так і не встановлено. Тиск на агрофірму продовжується вже протягом кількох років.

11 березня, Київ

Під Конституційним судом зібралося близько сотні людей. Вони вимагали від КСУ швидше вирішити питання із призначення дати виборів у Києві. Пікетувальники тримали прапори опозиційних партій та плакати: «Києве вставай - вибори вимагай!», «Києву — законно обраного мера», «Київ — киянам! Попов — «давай до свіданія!» тощо.
Пікетувальників зібрали опозиційні сили. Народні депутати виступили перед мітингувальниками та передали до КСУ свої позицію щодо місцевих виборів у Києві, яка передбачає проведення у Києві «дострокових» виборів.
Нагадаємо, що «регіонали» звернулися до КСУ за роз'ясненням: коли мають бути проведені вибори у Києві та якими вони будуть – «позачерговими» чи «черговими».

12 квітня, Київщина

Понпд 20 активістів «Демократичного альянсу» пройшли колоною до резиденції президента Віктора Януковича «Межиігря». Вони пройшлися від траси в напрямку резиденції. Тримали у руках плакати з написами: «За Україну без диктатури», «Свобода Панову».

Активісти вимагали звільнення Максима Панова, якого раніше засудили до семи діб арешту за начебто несанкціоновану акцію протесту біля «Межигіря», яка пройшла напередодні. Загалом минулого тижня міліція затримала чотирьох активістів, які брали участь в акції, начебто за порушення порядку проведення мирних зборів. Самі ж правоохоронці заявили, що затримали не чотирьох, а шістьох осіб.

12 квітня, Житомирщина

Мешканці Коростишева на Житомирщині вимагали від місцевої влади залатати аварійну ґрунтову дорогу. Люди пояснюють: через великі калюжі, які утворилися внаслідок сильних опадів, важко не тільки пройти, а навіть і проїхати. Через це до них не може братися ані «швидка», а ні таксі.

Місцева влада про проблему знає, але виправдовуються: грошей на ремонт немає. Мешканці Коростишева натомість погрожують перекрити дорогу, якщо найближчим часом ями на ній хоча б тимчасово не залатають.

12 квітня, Харків

Акція «Вставай, Україно» в Харкові розпочалася з візиту опозиційних лідерів до екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, блокуванням вулиць і завершилась мирним мітингом під стінами Харківської міської ради.

Із самого ранку у Харкові заблокували практично всю частину міста, яка межує з площею Руднєва, де знаходиться Апеляційний суд Харківської області. З рейсів зняли трамваї та автобуси. Ними заблокували центральну частину міста, через що утворилися великі затори. У соцмережах такі дії місцевої влади назвали «дугами Кернеса». Напередодні суд також ухвалив рішення про заборону проведення акції у Харкові.
Однак мітинг таки провели. На майдані Рози Люксембург зібралось декілька тисяч прихильників партій ВО «Батьківщина», «Удар» та ВО «Свобода». Учасники акції вимагали позачергових президентських виборів.

13 квітня, Феодосія

Кілька десятків місцевих мешканців вимагали «справедливого розслідування резонансного ДТП» за участю карети швидкої допомоги та автівки працівника СБУ. Люди вийшли на вулицю, бо обурені рішенням суду, за яким постраждалими визнані усі учасники аварії.

13 квітня, Полтава

Три опозиційні партії провели марш в рамках всеукраїнської акції «Вставай, Україно!». Загалом в ньому взяло участь понад 8 тисяч осіб.
Колона пройшла вулицею Леніна. Попереду неї мітингувальники несли синьо-жовтий прапор, яким перегородили всю дорогу. Біля театру імені Миколи Гоголя колона завернула, та зупинилася на Театральному майдані. Там на змонтованій сцені виступили лідери опозиції, народні депутати, представники опозиційних обласних штабів. Мітинг тривав понад 2 години.
Тим часом біля кінотеатру імені Котляревського поруч з Полтавською мерією троє чоловіків у білих костюмах кроликів розмахували плетеними кошиками та повітряними кульками. Таким чином вони нібито на кожній акції висміюють лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 16 Квітня 2013 20:58
Надо было танки на улицы вывести , и гусеницами их , гусеницами. Ибо ,власть руками трогать нельзя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus