USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Клімчук про пам’ятник Бандері: не час і не місце

1 Серпня 2011 16:00
Голова Волинської облдержадміністрації Волині Борис Клімчук ідею спорудження пам’ятника Степану Бандері біля луцького РАЦСу сприймає негативно – каже, що час і місце для зведення постаменту вибрані невдало.

Про це він говорив під час обласної селекторної наради у понеділок, 1 серпня.

Клімчук вважає, що на пам’ятник Бандері потрібно залучати позабюджетні кошти.

«В місті Луцьку збираються пам’ятник герою ставити за 5 мільйонів гривень. 3 мільйони – благоустрій, 1 мільйон 700 треба львівським халтурщикам заплатить, скульпторам. І воздвігнуть біля ЗАГСу замість мами з дитинкою», – висловився він.

«Пам’ятник, очевидно, герою, але час і місце невдало вибрані», – сказав голова Волинської ОДА.

«А чому не Тараса Бульбу-Боровця (діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА «Поліська Січ» - «ВН»), нашого волинського героя, чому не Мельника (Андрій Мельник - один з лідерів ОУН - «ВН»)? Давайте пантеон зробимо, як розбагатіємо, всіх, якщо вже справедливо. І волинян достойних, які на Воркуті гнили і згнили, і на Колимі. Це для роздумів», – зауважив високопосадовець.

«Робіть так, як зробили Олену Пчілку – с миру по нитке. І бюст Олени стоїть там, де має стояти. Довго гроші збирали, довго мучились, мордувалися, але зробили. Без копійки бюджетних коштів», – додав Клімчук.

Нагадаємо, 29 червня в Луцьку офіційно відкрили пам’ятник письменниці, матері Лесі Українки Олені Пчілці, який спорудили за кошт благодійників.

«Робіть, панове депутати Луцької міської ради. Як ви легко розкидаєтесь грішми платників податків. На ліво – мільйон, на право – мільйон. Чуєш, що кажуть? Що забагато грошей в них на дороги! Так вони звідти знімуть… Господарі, ділільщікі. Це слово губернатора, слово державної людини, слово патріота України», – заявив Клімчук.

«То я би запитав лучан, чи годні ви віддавати 5 мільйоні гривень мінімум з бюджету міста на спорудження пам’ятника?... Це гроші платників податків. Це не гроші Осіпова чи Романюка, чи Чернецького, який, до речі, не дуже справно платить податки», – сказав він.

«От якщо Чернецький 5 мільйонів кине, то хай будує пам’ятник. Він матиме моральне право. Все по-чесному має бути або ніяк», – додав волинський губернатор.

Нагадаємо, 20 липня депутати Луцькради прийняли рішення на спорудження пам’ятника Бандері виділити 150 тисяч гривень: 50 тисяч гривень знімуть з коштів, призначених для ремонту приміщення міської ради, а ще 100 тисяч з ремонту доріг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
+100 Показати IP 1 Серпня 2011 16:41
реально сказав.
Лучанин Показати IP 1 Серпня 2011 16:51
Хвала Борису Петровичу.
Вольдемар Показати IP 1 Серпня 2011 16:55
Все правильно сказано.
Volyn Показати IP 1 Серпня 2011 17:07
Правильно сказав! Біля РАГСу памятник Бандері НЕ потрібен!
BaRNi Показати IP 1 Серпня 2011 17:11
правду говорить!депутати мають думати як наповнити місцевий бюджет, а не як розтринькати не за призначенням. краще б гроші на прибудинкові території видиліли, чи на дитячі майданчики!!!!
Знаючий Показати IP 1 Серпня 2011 17:15
А губернатор не цікавився на скільки завищено вартість ремонтних робіт у Луцькій мерії, і яка фірма й кому мала сплатити відкати? Можливо пан Клімчук цікавився вартістю одного квадратного метра дорожного покриття у м. Луцьку? Чи цікаво лише коли землю за безцінь в оренду на десятки років? А чому це губернатор мовчав коли окремі владці вихователям години "обрізали"? Може губернатор не знає скільки гектарів лісу вирізають, і за які "копійки" реалізовують? Може він зможе пояснити чому понад 50% ринку прісноводної риби займає привозна продукція? Припускаю, що цікавився він цими питаннями, але вказівки "куди" й "скільки" не повністю реалізовані, от тепер Клімчук і його регіонали бісяться. Цікаво було б побачити суми коштів проплачених з рахунків облдержадміністрації засобам масової інформації в період минулорічних виборів і порівняти їх з середними витратами інших періодів!?!
Ляля Показати IP 1 Серпня 2011 17:18
Нарешті зрозуміли, що надгробний камінь зараз. а потім і пам'ятник Бандері біля ЗАГСу недоречні.
serafim Показати IP 1 Серпня 2011 17:21
Підтримую Клімчука!Такої непрофесійної та недолугої міської ради як зараз не було за усю історію нашого міста.Коли дивлюсь сесії міської ради чомусь згадую слова Райкіна: "Передовики!!!По лицу видать не раз доской почета отмечались":)))
Ха-ха Показати IP 1 Серпня 2011 17:30
Що, Сімочко? Сам не пройшов, а тепер зходиш жовчю?
serafim до Ха-ха Показати IP 1 Серпня 2011 19:10
:))))))А хіба я туди йшов?:)))Балотуватись у цей жабинятник??? От насмішив:)))))))))))))))))
Не Лучанин Показати IP 1 Серпня 2011 17:37
ТО ви вже дивитесь сесії міськради, а при інших владах не дивились бо просто не показували. Друзі памятнику Бандері бути і регіоналів те бісить що повпливати вони не можуть щоб його не було, потім буде і пантеон. Слава Україні!
VCS до Не Лучанин Показати IP 1 Серпня 2011 19:17
Да хай буде, ніхто проти нічого не має, але тільки не перед РАГСом! Є вулиця Бендери - от і будь ласка, вам всі карти у руки і почніть вже головою думати!
serafim до Не Лучанин Показати IP 1 Серпня 2011 19:25
Не Лучанин,Ви не повірите,але я їх дивлюсь як журналіст,і не по телевізору:)))
Вольдемар до Не Лучанин Показати IP 1 Серпня 2011 19:42
Це бісить не регіоналів, а нас. Такі пам"ятники потріьно ставити за рахунок пожертви. Та тільки хто ж, на це гроші буде здавати.
Майбутній депутат Показати IP 1 Серпня 2011 17:50
А можна побачити список хто і як голосував за це?
Міля Показати IP 1 Серпня 2011 18:02
Підтримую Бориса Петровича: не місце і не час популістам. Бездарні піарщики-дупотати Луцької МР.
Роман Показати IP 1 Серпня 2011 18:15
Я двома руками за памятнику Бандері, але вважаю , що місце біля Загсу вибране не найкраще. Як на мене краще його б було поставити в скверику навпроти прокуратури. І логічніше - там починається вулиця ім. Бандери
Alchak Показати IP 1 Серпня 2011 19:03
Який Клім став слухняний- обхіхікаюсь! А, Мелетію Семенюку хто обласну грамоту вручав на 5 річницю незадежності? Полякі ледь не обверзалісь від здивування. Держпосадовець і, раптом, націку держ відзнаку презентував. До речи, Кліма згодом із за цього епізоду, в Польщу послом не пустили.
раптор Показати IP 1 Серпня 2011 21:08
хм, за один вертоліт Януковича можна два памятника поставити як мінімум. а ви тут ведетеся на Клімчука. чесно слово як жлоби без будь-яких героїв
вояк УПА Показати IP 1 Серпня 2011 21:59
нехай пан Клімчук відповість на запитання Знаючого, а тоді патякає про ціну українських символів.
Волинська Січ Показати IP 1 Серпня 2011 22:14
Прикро, що така людина як клімчук і чути від нього такі слова - а хто він такий, щоб йому вказувати і керувати в Луцьку... його поставила партія влади, яка вже за декілька місяців "обанкротиться", прийдуть нові люди, він знову собі "пригріє" нове місце і буде "співати" по-новому, так???
Літак Показати IP 1 Серпня 2011 22:32
Хитрий лис (Борис Климчук), лишній раз "прогнувся" перед донецькими. Ганьба, а ще волинякою себе рахує... Тепер нехай заявить, що в Луцьку настала черга поставити пам"тник іуді-сталіну...
Ковельчанин Показати IP 1 Серпня 2011 22:58
Петровичу, земляче! Навіщо пам'ятник Бандері в Луцьку споруджувати! Давайте його в Ковелі встановимо, адже у нас ЗАГС знаходиться за адресою: вул. Степана Бандери,18 і підходящий парк поблизу є!
Soldier of fortune Показати IP 2 Серпня 2011 00:54
Насправді старий лис-Клімчук делікатно так лохокторат волинський розводить. Дуже хитро. Говорить ніби розумні речі, адекватні у порівнянні з рішеннями обмежених націоналістів. Але я за пам'ятник Бандері у Луцьку, бо це ідеологія противна риганалам, партії зеків, прихлебателів, відрижки комунізму. Генерал-Губернатор вислужується перед Януковичем з Ахметовим, що народ вибивали, їхні фірми відбирали і статки собі громадили. А запитайте самого головного волинського вчителя, що так довго очолював ВОДА звідки він мійльон заробив? Порахуйте місяці його роботи і зарплат і бобачите дивні речі. Гроші взялися самі собою...з повітря. Усе через клановість, якої тримається Борис Петрович, - хитрий чоловік який завжди не тоне. Шибі - кістку, Довгополову - другу, і де тепер Волинська опозиція - правильно, в ду-же великій перспективі. Так що я "ЗА" Памятник, але на Київському майдані. Аби мозолив очиська провладних можновладців як постійна пересторога.
Гедзьо Показати IP 2 Серпня 2011 07:36
Оце й правильно! Повністю підтримую Ковельчанина. І пан ГубернаторЪ будуть раді, щеб пак, адже це його батьківщина(наголос на перший склад). А то наваяли тут?!!! Облмуздрамтеатр Т.Г.Шевченка, а памятник возвигнут Л.Украинки, университет назван в честь последней, а стоит почему-то первый! Сміх та й годі:)))))Мда-а,... это действительно не Рио де Жанейро
Хатуль Мадан Показати IP 2 Серпня 2011 09:46
Боря, не сунь свій нос в чужий вопрос. Тобі волиняни точно ніколи памятник не поставлять.
Ваня лучанин Показати IP 2 Серпня 2011 10:17
Стопроцентно підтримую Климчука. На фіг нам цей Бандера, знайшли героя. Бандит він, а не герой. Таких, як він сотні і дійсно боролись за Україну не з-за кордону, а в себе на Волині. Ніхто не знає правди про бандеру. А мій дідусь розказував, як вони вбивали діток і жінок, як же це він воював за неї, як вбивав невинних людей,не сам а руками своїх проплічників. Знайшли де поставити біля ЗАГсу, та ще й за кошти бюджету, а дороги розвалюються. Ото да. Хай біля міської ради і поставлять і моляться до нього і за свої кошти в них їх не мало, крадуть добряче.
Цікавий Показати IP 2 Серпня 2011 10:55
Досить спірне питання, бачу є різні погляди (як на цьому сайті так і на багатьох інших). Цікаво було б побачити теледибати з цього питання! Сподіваюсь мою ідею підтримають коментатори? То ж пропоную місцевим телеканалам організувати в прямому ефірі теледебати Вітіва і Клімчука!!!
клім Показати IP 2 Серпня 2011 10:56
для Волинської Січі я не пусте місце, а очільник області тому коли наступного разу прийдуть кошти я напевно трішки обріжу славне місто Луцьк, побачу як міська влада буде кляньчити самі толком не можуть наповнити бюджет - БОМЖІ, а не депутати
Знаючий Показати IP 2 Серпня 2011 11:35
Клімчук не прийде, або покине студію, бо Вітів задаватиме неузгодженні попередньо питання.
fantom Показати IP 2 Серпня 2011 12:51
Підтримую Бориса Петровича! А прихильники С.Бандери дайте відповідь, звідки у Вашого героя 2 нагороди Гітлерівської зірки...
а для Клімчука Показати IP 2 Серпня 2011 14:15
ще в 1983 році чув у Горохівському районі чув "Знов Бендери голос чують в лісі, заржавіли кулемети в лісі, йде знов йде комуняка і співаю, тюхнув постріл і його немає". І це співали у 1983 році, коли Клімчук вчив статут КПСС!
Знаючий Показати IP 2 Серпня 2011 14:17
Для fantom. Українські патріоти не маючи ні зброї, ні техніки, ні будь якого іншого обладнання змушені були отримувати його в агресора, в тому числі шляхом входження в довіру. Проаналізуйте скільки військових части сформованих німцями з українців в одну ніч зі зброєю, боєприпасами тощо покидали казарми й переходили в ліси для боротьби з усіма без вийнятку загарбниками
NFK Показати IP 2 Серпня 2011 14:31
ще в 1983 році чув у Горохівському районі чув "Знов Бендери голос чують в лісі, заржавіли кулемети в лісі, йде знов йде комуняка і співає, тюхнув постріл і його немає". І це співали у 1983 році, коли Клімчук разом із Карпюком вчив статут КПСС!
а вже у 1984 Показати IP 2 Серпня 2011 14:39
чув зовсім інше " В тумане звезд уходит самолет, обратно на предписанные базы, а нас туда солдатский долг зовет, десант на запад брошен про приказу". Слава Україні!
марко Показати IP 2 Серпня 2011 18:16
а де мій комент про пам'ятник Леніну в Маневичах, який в віданні клімчука. Фільттркєте, служиві? Дофільтруєтесь.
Іра Показати IP 2 Серпня 2011 20:58
чим займаються Луцькрада? Води гарячої в місті немає третій місяць, дороги самі знаєте страшні,каналізації не працюють -лучани плавають по-коліна у воді після дощів, а вони пам*ятники ставити!!! Поставте пам*ятник власному безумству!
Не дибати Показати IP 2 Серпня 2011 21:59
Слів у Петровича на дИбати не вистачить....)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus