USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кого УКРОП пропонує на посади голів ОТГ Волині. Список кандидатів

16 Листопада 2016 08:46
Волинський УКРОП визначився з кандидатами на голів об'єднаних громад, - інформують у прес-службі партії.

В Україні триває реформа децентралізації. На практиці це означає створення об’єднаних територіальних громад, які у майбутньому будуть передусім фінансово спроможними.

Нагадаємо, що у 2015 році на Волині створили п’ять об’єднаних громад (Голобську, Смолигівську, Велицьку, Устилузьку, Зимнівську), а цього року – дві (Шацьку, Люблинецьку).

Уже 11 грудня цього року відбудуться вибори до ще п’яти, а 18 грудня – до трьох ОТГ.

Зі слів голови Волинської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Вячеслава Рубльова, до підбору кандидатур на посади голів об’єднаних територіальних громад та у депутати підходили дуже ретельно та виважено.

«Від того, хто очолить ОТГ, хто управлятиме громадою, залежить її розвиток, а відтак, і добробут кожного жителя, – каже Вячеслав Рубльов. – У процесах децентралізації найголовніше – створити дієздатні громади, які тільки разом визначатимуть вектор свого розвитку, зуміють знайти додаткові ресурси та можливості для наповнення своїх бюджетів, зуміють раціонально розпоряджатися тими державними коштами, які отримають після об’єднання. А для цього очолити громаду мають люди, які є ефективними управлінцями, що досягли успіху в житті, а найголовніше – добре знають потреби цих громад».

Список кандидатів, яких запропоновано на голів ОТГ, де вибори відбудуться 11 грудня.

Литовезька територіальна об’єднана громада (Іваничівський район)

До її складу увійдуть Литовеж, Заболотці, Біличі, Заставне, Мовники і Кречів.

Від партії «УКРОП» на посаду голови цієї громади балотуватиметься 55-річний житель Біличів Олександр Цибуховський. За професією – шахтар. До 2014 року працював на шахті «Бужанській». З 2015 року – депутат Заболотцівської сільської ради.

Поромівська об’єднана територіальна громада (Іваничівський район)

До її складу увійдуть Поромів, Лежниця, Михалє, Млинище, Петрове, Бужанка, Бортнів, Верхнів, Іванів, Шахтарське.

Претендент на посаду голови Поромівської об’єднаної територіальної громади від УКРОПу – 53-річний Євген Недищук, уродженець села Нова Лішня Іваничівського району, боєць полку «АЗОВ», організатор благодійної акції «Подаруй дитині посмішку», депутат Нововолинської міської ради.

З 2010 до 2015 року – депутат Волинської обласної ради. З 2015 року перебував у зоні АТО. Також Євген Недищук є головою нововолинських міських організацій – Всеукраїнської асоціації «Афганці Чорнобиля» та Всеукраїнської громадської організації «Спас». Засновник програми «Щасливе дитинство», в рамках якої облаштовують дитячі та спортивні майданчики у громадах.

Поворська об’єднана територіальна громада (Ковельський район)

До її складу увійдуть Поворськ, Гулівка, Заячівка, Озерне, Козлиничі, Грив’ятки, Луківка, Шкурат, Пісочне, Ситовичі, Світле.

Від УКРОПу на посаду голови Поворської ОТГ висунули уродженця села Пісочне, військового, звільненого в запас, 43-річного Аркадія Пахольчука. Зараз він веде одноосібне селянське господарство. Збирає та надає допомогу солдатам на сході.

Княгининівська об’єднана територіальна громада (Луцький район)

До її складу увійдуть Княгининок, Буків, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Брище та селище Рокині.

На посаду Княгининівської ОТГ УКРОП висунув нинішню голову Княгининівської сільради 44-річну Олену Твердохліб. Народилася у Маяках, працювала кравцем та майстром швейного цеху. Сім років жила у Чехії. Після повернення в Україну створила власний швейний цех.

Прилісненська об’єднана територіальна громада (Маневицький район)

До її складу увійдуть Прилісне, Галузія, Городок, Карасин, Замостя, Лишнівка та Серхів.

Претендент на посаду голови Прилісненської ОТГ від партії «УКРОП» – уродженець села Городок, нинішній Городоцький сільський голова, 37-річний Євген П’ятигорик. За фахом – лісник. До обрання сільським головою працював у Ківерцівському й Турійському лісгоспах.

18 грудня ще три громади обиратимуть свою владу.

Павлівська об’єднана територіальна громада (Іваничівський район)

До її складу увійдуть Павлівка, Самоволя, Старосілля, Жашковичі, Завидів, Переславичі, Трубки, Риковичі, Старий Порицьк, Клопочин та Топилище. Від УКРОПу на посаду голови цієї ОТГ претендує уродженець селища Іваничі, Павлівський сільський голова з 2010 до 2015 року, нинішній заступник голови виконавчого комітету сільської ради села Павлівка (на громадських засадах) 52-річний Микола Михняк. Трудовий шлях розпочав у 17 років слюсарем на Іваничівському цукровому заводі. Згодом пішов служити в армію, працював головним бухгалтером у колгоспі «Прогрес», директором заготконтори Іваничівської райспоживспілки. З 2005 до 2010 року займався фермерським господарством.

Дубівська об’єднана територіальна громада (Ковельський район)

До її складу увійдуть Дубове, Бахів, Вербка, Городище, Гредьки, Красноволя, Облапи та Мислина.

Кандидат від партії «УКРОП» на посаду голови Дубівської ОТГ – вчитель української мови та літератури школи села Дубове 44-річна Наталія Тхоржевська. З 2011 до 2014 року була директором згаданого навчального закладу. З 2011 до 2014 року – член виконкому Дубівської сільради. Член громадської ради при голові Ковельської райдержадміністрації, Всеукраїнської громадської організації «Союз українок» та громадської організації «Ковельський майдан гідності». Директор парафіяльної недільної школи при Свято-Юріївському храмі в селі Дубове.

Заболоттівська об’єднана територіальна громада (Ратнівський район)

До її складу увійдуть Гута, Заліси, Тур та селище Заболоття.

На посаду голови Заболоттівської ОТГ УКРОП висунув уродженця Заболоття, нинішнього начальника відділу з питань управління об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ району виконкому Ратнівської райради Сергія Данилевича. З 17 років працював слюсарем. Паралельно навчався у Львівському державному аграрному університеті. Працював головним спеціалістом управління сільського господарства і продовольства Ратнівської райдержадміністрації, начальником відділу розвитку інфраструктури Ратнівської РДА.

До слова, 4 грудня 2016 року відбудуться вибори голів Миляновичівської сільради в Турійському районі, Тоболівської та Добренської сільських рад Камінь-Каширського району, де від УКРОПу балотуватимуться Прокіп Баранюк, Наталія Балик, Віктор Приймачук відповідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
рубльову Показати IP 16 Листопада 2016 08:53
з твердохлібихою явний промах, вона дуже високої думки про себе, зверхньо відноситься до людей, авторитету в даний час немає
Опонент Показати IP 16 Листопада 2016 10:58
Бабло зробить свою справу
костя Показати IP 16 Листопада 2016 11:52
тухляк тухляком
Іваничівець Показати IP 16 Листопада 2016 16:10
Недищук сильна кандидатура, має легко виграти.
Небайдужі до реформи Показати IP 16 Листопада 2016 17:37
Це Пятигорик ефективний управлінець ? Чи той, хто досяг успіхів у житті? Якому? Особистому чи у громаді? Проблем людей не знає - це точно
Городок Показати IP 16 Листопада 2016 17:45
Городчуки дякують Прилісненському голові Наталії Цісарук за відвагу і настирливість у створенні громади. Бо цей висуванець завів би нас у хащі. А раніше так гарно жили городчуки і прилісненці у одній сільській раді на відстані 2 км. Вона нас почула і зробила все, щоб змінити межі громад і приєднати село до Прилісненської ОТГ. Як може він іти туди очільником, тебе ж ніхто бачити не хоче там.
Прилісне Показати IP 16 Листопада 2016 17:52
Ми хочемо ,щоб обєднану громаду очолила Н. Цісарук. Вона зробила все можливе і неможливе, тому, люди, просніться, не купуйтесь, а думайте про майбутнє дітей і внуків. Як же жити далі?
Спостерігач Показати IP 17 Листопада 2016 10:46
Вчора о 17.37 прочитав (від небайдужих до реформи) значно більше інформації, ніж сьогодні. А де ж досягнення в особистому житті сільського голови із Городка сховалися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus