USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Коломойський розповів, ким він є насправді

27 Березня 2015 12:00
Екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації і бізнесмен Ігор Коломойський, якого президент Порошенко звільнив кілька днів тому, розповів, яким бачить своє майбутнє та майбутнє України.

Розмова відбулася в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», – передає «tsn.ua».

«В душі я залишаюся бізнесменом, а не чиновником, – зізнався Ігор Валерійович. – І як би я себе не змушував, не можу попрощатися зі своїм бізнес-минулим. Краще я буду займатися тим, що мені вдається – скажімо, громадською діяльністю і бізнесом. Я не бачу сенсу змінювати вид роботи, якій присвятив останні 25 років».

Коломойський взагалі дивується, як президенту вистачило терпіння співпрацювати з ним як з губернатором Дніпропетровської ОДА цілих 10 місяців:

«Президент Порошенко дуже терплячий і компромісний. Якби я був на місці Петра Олексійовича, то я губернатора Коломойського звільнив би через 3 місяці, а не через 10».

Зі слів самого гостя студії, його ставлення до життя і внутрішня позиція не дозволяє йому комусь підпорядковуватися, – а губернатор, згідно з владною вертикаллю, «ходить» під главою держави. «Певний дуалізм особистості, який, я вважаю, благополучно вирішився, причому як для нього самого, так і для президента»,– зазначив співрозмовник. – І ніякої боротьби Порошенка з губернатором Коломойським не було. Був конфлікт інтересів всередині мене самого».

Також екс-губернатор пояснив, що не вважає свою відставку і ті події, які відбулися, боротьбою президента Порошенка з олігархами, «деолігархізацією» суспільства.

Сам же він цим не займається і не рекомендує робити іншим. «Питання олігархізації суспільства не вирішується помахом шаблі чи сокири. Цей «гордіїв вузол» треба розв'язати, а не розрубати. Тому я б порадив всім не передчувати якісь «деолігархізацийні» процеси і не шукати нових жертв», – заявив Коломойський.

На його думку, процес «деолігархізації» може тривати довго, але він повинен відбуватися на законодавчому рівні, причому враховувати ті події, які якими «жила» Україна останні 23 роки.

«Якщо ми дамо правильну оцінку, ми помітимо свої помилки, як суспільства і як держави Україна. Коли ми зрозуміємо, у чому полягали ці помилки, у чому були зловживання, а у чому відверті злочини, тоді ми зможемо спокійно їх виправити і знайти правильний шлях», – впевнений Ігор Валерійович.

Щодо того, які наслідки матиме його відставка для України загалом і для Дніпропетровської області зокрема, бізнесмен підкреслив, що ніхто в особі ворогів України як зовні, так і всередині, не зможе «вбити клин» розмовами про те, що у зв'язку з відставкою Коломойського і його команди в Дніпропетровській області почнеться розхитування ситуації.

«Сепаратизму в Дніпропетровську немає, не було і не буде. Україна єдина, ніхто не збирається відділятися і піднімати якісь заколоти», – наголосив екс-губернатор. І додав: «Це неприпустимо. Ми рік працювали над тим, щоб «склеїти» все, ліквідувати сепаратизм, якщо такий і був. Ми рухаємося в єдиному напрямку з президентом і з усією країною».

Щодо скандалу навколо «Укрнафти», то це, з його слів, суто бізнесова складова. «Протягом багатьох років НАК «Нафтогаз», який є головним акціонером «Укрнафти», вилучав (щоб не сказати крав) газ, який вона добувала, не сплачуючи при цьому жодної копійки. В результаті державна структура отримала 10,5 мільярда кубів газу, який на сьогодні оцінюється в 100 мільярдів гривень», – пояснив співрозмовник.

Дивіденди, а також гроші за оренду та ті, які «Нафтогаз» повинен сплатити приватним акціонерам, віддадуть лише тоді, коли з самою компанією розрахується «Нафтогаз».

Зі слів Коломойського, весь «сир-бор» не в тому, що ми не заплатили дивіденди. Він полягає в іншому – НАК «Нафтогаз» «знекровив» компанію «Укрнафта», і тепер не хоче розраховуватися: шукає різні способи, як не платити ці 100 мільярдів гривень.

«Якщо ситуацію не можна вирішити власними силами, значить, її розглядатиме суд,– заявив бізнесмен. Причому, міжнародний. Вже розпочалася підготовка до цього процесу», – зізнався Ігор Валерійович.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало думку експертапрезидента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, – який вважає відставку Коломойського помилкою влади.

Яким був останній день команди Коломойського в Дніпропетровській ОДА можна подивитися тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 12:07
Пан Коломойський-наша людина!
беня до Штефан, Луцьк Показати IP 27 Березня 2015 12:17
такі, да, степанку, ваша...
123 Показати IP 27 Березня 2015 12:14
Коломой - супер! Нормальний мужик і людина з хребтом, на відміну від президента.
не пацик Показати IP 27 Березня 2015 12:48
россійске фсб встановило що коломойский зовсім не еврей- а ярий бандерівець із волині : Правда вже було пізно -Беня дае фору всім ватним патріотам в вишиванках : скоро буде його політичний проект який в результаті приведе його на вершину влади в Украіні-головне щоб незабував волинян
Штефан, Луцьк до не пацик Показати IP 27 Березня 2015 13:40
ти-раб!
СВС Показати IP 27 Березня 2015 13:41
Беня еще не сыграл свою скрипку.Все в будущем...................
Лучанка Показати IP 27 Березня 2015 14:21
Коломойський давав інтерв'ю журналістці телеканалу 1+1, який входить до його бізнес-структури Приват..тобто простими словами - начальник підлеглій..і відсотків 99%, що запитання для цього інтерв'ю були наперед вказані безпосередьно самим олігархом...тому і не було провокативних запитань. Бо якби були, то так само обматюкав би, як журналіста Свободи?
Andrij до Лучанка Показати IP 27 Березня 2015 19:44
Ta sho vu govorite....!
луч Показати IP 27 Березня 2015 21:34
Я був про нього гіршої думки , тепер думаю в нього є яйця ! Гнав би він від себе палицю і яже з ним по єрархії це савчук заяць товстенюк алексіїв і т.д. і т.п.
да ладно до луч Показати IP 27 Березня 2015 21:36
Не думаю що він це прочитає і не думаю що прислухається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus