USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коморовський їде в Україну як пілігрим, - радник президента Польщі

3 Липня 2013 15:08
У Президента Польщі Броніслава Коморовського вважають несправедливим твердження «небажаність» його візиту в Україну.

Про це заявив радник президента Польщі Хенрік Вуєць, коментуючи заяву представника української партії «Свобода», який назвав «небажаним» візит глави Польської держави в Луцьк для вшанування пам'яті жертв Волинської трагедії, - пише Українська правда.

«На мою думку, це несправедливо, адже президент їде як пілігрим, щоб молитися за жертв як з українського, так і польського боку», - цитує польського чиновника УНІАН.

Вуєць назвав важливою спільну молитву за жертв тих трагічних подій, нагадавши, що минулого тижня Богослужіння у пам'ять жертв Волинської трагедії у Варшаві провів глава УГКЦ Святослав Шевчук.

Він нагадав, що в цьому Богослужінні, серед інших представників польської влади та духовенства, взяв участь Президент Польщі.

«Тільки таким шляхом можемо залагодити те, що відбулося в минулому», - підкреслив він.
Вуєць висловив переконання, що українцям і полякам вдасться домогтися історичного об'єднання, підкресливши необхідність «доброї волі» з обох сторін.

Він додав, що Президент Польщі планує обговорити з Президентом України Віктором Януковичем спільну участь у заходах, присвячених 70-й річниці Волинської трагедії під час його візиту в Україну 14 липня.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Штефан, Луцьк Показати IP 3 Липня 2013 15:55
Чому мовчить наша ураїнська, нині діюча влада, очевидно вважаючи нас західних українців фашистами, і створюючи антифашистські організації? Чому вона не каже, що ми, волиняни не йшли на польську територію чарез З.Буг до Кракова чи Варшави, і що ми захищали свою територію під жовто-блакитним Прапором і Тризубом - нинішніми державними символами України? А Волинську трагедію спровокувала червона партизанка під проводом НКВД. Винні і ми, і поляки і нам потрібно взаємно вибачитись, чого не бажає польська сторона спостерігаючи холодну байдужість найвищих посадових осіб держави Україна, щодо цього питання. Про що говорити у Луцьку 14 липня?
Вільний Показати IP 3 Липня 2013 16:32
Споко - люди! Головне різанини чергової не повторіть. Невже згадати полеглих треба черговими скандалами і розпалити війну?
Село до Вільний Показати IP 3 Липня 2013 19:44
Яка різанина?Україна і Польща зараз незалежні.Хто спекулює на цьому питанні-голий популіст.Їх би патріотів в 43 рік.Причому з обох сторін.Хай би відчули подих кістлявої коли різали немовлят жінок всю сімю.ХТОСЬ хоче повторення?Від вигляду крові не обкакаєтесь?
село2 Показати IP 3 Липня 2013 19:49
моліться краще... вояки...
захід Показати IP 3 Липня 2013 21:17
Помоліться всі-за спокій невинно убієнних.І НЕ судіть та судимі не будете.Жити треба далі.
всім Показати IP 3 Липня 2013 22:18
Всі люди і ми і пшеки.Борони Боже нас від тієї трагедії яка була в 40 роках і раніше.Прости нас Боже наш та благослови!
так Показати IP 3 Липня 2013 23:12
Ця тема має бути "табу" і для українців і для поляків.Якщо хтось хоче бути зверху-ганьба до віку,бо забагато крові з обох сторін...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus