USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучан питали, якими мають бути нардепи. ФОТО

25 Березня 2012 12:55
Лучани визначалися, яким критеріям має відповідати народний депутат.
Про це стало відомо під час просвітницької кампанії «Порадь депутату», що відбулася в Луцьку на Театральній площі.
Акцію проводить коаліція виборчих ініціатив «Дзвін». Такий захід також пройшов ще в 300 містах України.
«Ці акції проходять з приводу вивчення громадської думки та ставлення людей до тих змін, які відбулися в виборчому законодавстві. Наприкінці 2011 року Верховною Радою України був прийнятий новий закон «Про вибори народних депутатів», який власне звужує права громадян і безпосередньо обранців», - розповів співорганізатор акції, голова Асоціації захисту прав молоді Волині Андрій Гаврищук.
Організатори акції переконані, що цей законопроект приводить до суперечок стосовно виборчої системи. Зокрема, щодо повернення до змішаної виборчої системи, рівня прохідного бар’єру, неможливість участі у виборчих перегонах блоків політичних партій.
«Цей закон не був належним чином оприлюднений для виборців. Нас цікавить громадська думка стосовно виборчого законопроекту. Тому проводяться такі акції з метою зібрання пропозицій та думок людей про цей законопроект. І безпосередньо стосовно виборчого права громадян – яким вони його хочуть бачити, яким чином вони хочуть, щоб проводилися вибори, і яким вони хочуть бачити потенційного кандидата в народні депутати?», - розповів Андрій Гаврищук.
Для цього респонденти при заповненні анкет обирали, яким критеріям має відповідати депутат. Після того, підіб’ють підсумки анкетування, їх передадуть до Верховної Ради України як пропозиції щодо змін до виборчого законодавства.
Результати анкетування організатори обіцяють оприлюднити вже наступного тижня. Зараз вже відомі деякі думки лучан про роботу депутатів Верховної Ради України.
Однак, за попередніми даними, на думку опитаних, народний депутат повинен бути чесною, впливовою людиною, вихідцем із простого народу та відзначатися професіоналізмом у своїй справі.
Окрім того, чимало лучан пропонували скоротити кількість депутатів у парламенті, скасувати депутатську недоторканність та визначити механізм притягнення депутата до відповідальності.

Окрім того, лучани висловлювали і поради для нардепів. Серед них – «піти з політики», «мати совість», «дотримуватися своїх обіцянок», «працювати на благо України, а не для себе» та «задуматися про вічність».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Декларант Показати IP 25 Березня 2012 14:54
"...народний депутат повинен бути чесною, впливовою людиною, вихідцем із простого народу та відзначатися професіоналізмом у своїй справі" - дуже гарно, але ніяких важелів за його діяльністю. Поки за невиконання обіцянок не буде відповідальності, криминальної тощо - будуть вони нам казочки на вуха намотувати. Не виконав обіцяне - втрачаєш право балотуватись будь-куди, це законодавчо закріплене має бути. А нинішні депутати від Волині краще б і не висували свої кандидатури, але ж до гарного люди швидко звикають. Ні за що по суті не відповідати і все мати - мрія мільонів!!
Неопитаний Показати IP 25 Березня 2012 15:22
Якими мають бути нардепи... Точно - не такими, як є... - клоунами безвідповідальними.
1 Показати IP 25 Березня 2012 17:26
А хтось сказав: "Не комуністом і не регіоналом."?
Украінка Показати IP 25 Березня 2012 23:51
Кого вибрали,того й маємо.Продажний народ-продажних депутатів!!!!!Хотіли чогось кращого,почніть з себе!!!!!!!!!
IgorST Показати IP 26 Березня 2012 12:15
Кожен із депутатів міг би таким бути, але їхні можливості не дають їм такої змоги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus