USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька влада не захистила право лучан на мирні зібрання. ПЕРЕЛІК ДЕПУТАТІВ

29 Березня 2013 14:37
Чотири рази депутати Луцької міської ради намагалася скасувати рішення виконавчого комітету «Про організацію та проведення зборів, мітингів, походів та демонстрацій у Луцьку». Утім, кожного разу не вистачало 2-3 голоси.

Про це повідомили у прес-службі організації «АМоРе»

Депутат міськради Андрій Козюра ініціював проект рішення про скасування рішення виконкому, згаданого вище. Таке рішення виконкому, на думку громадських діячів, є неконституційним та посягає на право на мирні зібрання кожного, - у цьому випадку кожного лучанина. Тому, мовляв, його треба якомога швидше скасувати.

Громадська організація «Асоціація Молодих Реформаторів» та ряд інших організацій Волині звернулися до депутатів Луцької міської ради із закликом підтримати проект рішення за авторства Козюри, яке б, стверджують, поставило крапку в існуванні неконституційних розпорядчих документів в обласному центрі Волині. Активісти закликали депутатів не бути байдужими до права на мирні зібрання громади, яка їх обирала. Звернення персонально вручили перед сесію ради кожному присутньому депутату.

У перший день сесії Луцькради, 28 березня, питання розглядалося у кінці робочого дня. До цього часу третини депутатів, які зареєструвалися, уже не було у залі засідань. Тож, проект рішення не був підтриманий, хоч і виносився на голосування двічі.

Наступного пленарного засідання питання було повторно винесене на розгляд ради. Ще раз депутатом Козюрою, і потім вже останній раз депутатом Павлом Данильчуком. У результаті депутати все одно не прийняли рішення.

Зокрема, на останньому, вирішальному голосуванні, усього зареєстрували 33 депутата. «ЗА» проголосувало 24 депутата. Але, вісім з них усіх не висловили своєї думки голосом.
Зокрема не голосував міський голова Луцька Микола Романюк, а серед числа депутатів.

Тетяна Дементьєва (фракція Партії регіонів)
Іван Смоленг (фракція Партії регіонів)
Рустам Дячук (позафракційний)
Віталій Кварцяний (позафракційний)
Антон Сосновський (позафракційний)
Анатолій Бірюков (позафракційний)
Євгеній Ткачук (позафракційний)


Також, утрималася від голосу депутатка Ганна Кравчук.

Фактично, для прийняття рішення не вистачало всього 2 голоси. Громадські активісти обурені тим, що депутати байдуже поставилися до прав лучан на мирні зібрання.

Важливо, мовляв, також назвати імена депутатів, які взагалі не з’явилися на сесію ради. Це – 18 депутатів.

Тож, друге пленарне засідання пропустили такі депутати, як:

Роман Бондарук
Артур Василевський
Олена Голєва
Василь Гриб
Сергій Григоренко
Ірина Комлик
Юрій Корольчук
Іван Корчук
Леонід Лаба
Юрій Мишко
Олександр Пиза
Олександр Пилипович
Олександр Плісецький
Катерина Приступа
Андрій Разумовський
Петро Савчук
Сергій Сівак
Микола Яручик


Зауважимо, «Асоціація Молодих Реформаторів» входить до коаліції «За мирний протест», яка заявляє, що її представники звернуться до суду з позовом про скасування згаданих рішень. Схожі «рішення» міськвиконкомів вже були скасовані за рішеннями судів або за протестами прокурорів у Дніпропетровську, Сімферополі, Ужгороді, Чернівцях, Житомирі, Донецьку, низці інших обласних та районних центрів України.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 30 Березня 2013 08:48
По-моєму,право на мирні зібрання гарантовано Конституцією України,що є законом прямої дії.Що стосується депутатів які були відсутні або не голосували,що в даному випадку означає одне й теж,то поважаючі себе люди не повинні як мінімум подати їм руки.А взагалі потрібно обирати в депутати людей не обтяжених посадами і бізнесом,які б не боялися владців.Ви тільки погляньте який тваринний страх Романюка перед Климчуком.Інколи робиться ніяково за Вас.Ви розумна і самодостатня людина,убийте в собі раба,збережіть свою гідність.
Вот Так! Показати IP 30 Березня 2013 09:09
Цікаво:чі довго ще "померанчова" зграя буде колотити міськраду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus