USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку молодь кличуть голосувати «не гречкою, а головою»

17 Жовтня 2014 18:52
Громадська кампанія «Роби вибори», спрямована на популяризацію виборчого процесу та залучення молоді до голосування, стартувала у Луцьку.

Як розповів голова ГО «Волинський актив молоді» Валерій Стернійчук, який серед іншого займається розвитком кампанії на Волині, ще на початку жовтня київські координатори проекту звернулись до волинян з пропозицією організувати схожий рух у себе в місті. Він зазначає, що «Роби вибори» не закликає людей голосувати за якогось конкретного кандидата, а лише намагається донести до молодих людей, що від їх голосу залежить якщо не все, то чимало.
Валерій Стернійчук з сумом констатує той факт, що відсоток явки молодих людей на вибори є вкрай низьким. Він пригадує, що в дитинстві ходив на вибори з батьками як на свято, а тому збирається передати таку звичку і своїм дітям.

Організатори зазначають, що слід якомога більше залучати молодь до виборчого процесу, адже українські реалії такі, що пенсіонери за продуктові пакети і гречку, вибирають владу, а потім від цього страждають всі – і молодь, і старші люди.

«Наша головна ціль – максимальне залучення молоді на виборчі дільниці 26 жовтня. Всі ми знаємо, що молоді люди вибирають для себе недільний день для сну чи прогулянок з друзями. Проте завжди можна знайти вільних півгодинки, зайти на дільницю та віддати свій голос», - стверджує розповів голова ГО «Волинський актив молоді».

Серед іншого, представники руху у Луцьку поширили агіт-матеріали в громадському транспорті, де закликають не ігнорувати вибори, а також популяризують рух через ЗМІ та соціальні мережі за відповідним хеш-тегом.

До ініціативи долучились не лише прості студенти, але й громадські діячі і просто відомі у Луцьку люди. Зокрема, всі охочі могли записати своє звернення до українців в якому розповісти про те, чому так важливо не ігнорувати вибори та віддати свій голос за достойного кандидата чи політичну силу.
Так, луцький фотограф Дмитро Лопатін, більш відомий як Goami, у своєму зверненні запевнив, що обов’язково прийде на виборчу дільницю 26 жовтня, а також зауважив, що «бездіяльність мільйонів породжує свавілля одиниць».
Саме тому від кожного конкретного громадянина України залежить те, в якій країні він буде жити завтра.

Зазначимо, що у рамках громадської кампанії «Роби вибори» всім охочим обіцяють читати лекції з політичної культури, під час яких експерти розкажуть про важливість виборів та про те, чому так важливо, щоб кожен з громадян прийшов на них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus