USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Луцьких вихователів залякують і змушують голосувати «правильно»

6 Листопада 2015 11:53
Вихователі із дошкільних навчальних закладів кажуть, що їх позбавили доплат і залякують тим, що кошти не повернуть, якщо у день виборів вони не проголосують за угодних.

Що важливо: це - не поодинокий випадок, і відбувається таке на всіх рівнях - тиснуть не тільки на освітян, а й на всіх працівників державних установ, при цьому використовуються різні методи впливу. Отож, людям варто знати, як діяти й куди звертатися за допомогою, якщо опинилися в такій ситуації.

Так, нещодавно в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини зателефонувала лучанка й повідомила про адміністративний тиск у дошкільних навчальних закладах.

«Нам зняли доплати, зокрема, індексацію. Мені особисто недоплатили 500 гривень. Це пояснили тим, що Романюк (Луцький міський голова Микола Романюк, - ред.) зібрав завідувачів дошкільних навчальних закладів і дав їм вказівку - забезпечити йому підтримку колективів освітян на виборах мера. Мовляв, якщо за нього не проголосують, то ніхто грошей не буде повертати. Казали, що гроші пішли на передвиборчу агітацію. Також кажуть, ніби до 13-ого числа мають дати кошти, бо ж вибори 15-ого, а що буде насправді – складно сказати», – розповідає жінка й просить не називати імені та місця де працює, аби її не вигнали з роботи.

Це підтверджують й інші працівниці дошкільних навчальних закладів.

«Нам дають зарплату наприкінці місяця, десь 26-28 числа. А цього разу доплату познімали. В когось це 600 чи 800 гривень. Чому так – невідомо. Бухгалтер одразу казала, що до кінця тижня дадуть, але вже другий іде, і - нічого», - додає інша працівниця луцького ДНЗ.

Аби з’ясувати стан справ із зарплатами вихователів, кореспондент ІА Волинські Новини зателефонував в управління освіти Луцької міської ради. Втім, очікувано, пояснень не отримав: працівники перенаправляли із відділу у відділ. Сказали дзвонити до начальника, буцімто, це виключно його компетенція, але впродовж дня там ніхто слухавку не піднімав.

Нечесна гра з боку влади відбувається на всіх рівнях - тиснуть «гривнею» не тільки на освітян, а й на всіх працівників державних установ.

Варто нагадати, що журналісти «Волинської газети» сьогодні заявили про «інформування» суспільства про «грандіозну діяльність» голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, який «узяв відповідальність на себе» і записався №1 у список пропрезидентської партії на виборах до облради, чи не до самісінького «дня тиші»: де він, там і телекамера чи диктофон, а потім – телепрограми та статті…

ЧИТАТИ ЩЕ: ЖУРНАЛІСТИ «ВОЛИНСЬКОЇ ГАЗЕТИ» ЗАЯВИЛИ, ЩО ГУНЧИК ЇХ МОРАЛЬНО ЗНИЩУВАВ

Влада не гребує жодними методами впливу: про тиск на неугодних, використання адмінресурсу у власних інтересах і навіть гонитву та переслідування «неслухняних» неодноразово заявляли громадські активісти, журналісти, політики. Нещодавно на цьому наголошував і засновник Фонду "Новий Луцьк", член політради УКРОПу Ігор Палиця. Зокрема, він висловив думку щодо «політичних репресій» та обшуків представників партії УКРОП, які мають місце останнім часом на всіх рівнях.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВЧОРА НАРОДИВСЯ ЯНУКОВИЧ В КВАДРАТІ», - ІГОР ПАЛИЦЯ ПРО ДІЇ ПОРОШЕНКА

Про нечесні методи, які використовує влада заради збереження свого впливу у місцевих радах, заявляв і кандидат на посаду міського голови Луцька від партії УКРОП, голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

У своєму відеозверненні він сказав, що людей хочуть залякати перед другим туром виборів міського голови Луцька.

«Ми вдячні волинянам за довіру і підтримку. Так, найбільше голосів (після Дніпропетровська) партія УКРОП набрала на Волині. Незважаючи на всю протидію місцевої влади, нашу команду у міській раді представлятиме чисельна група депутатів. Власне, тому сьогодні влада, яка розписалася у своїй цілковитій неспроможності втримати довіру людей, намагається нечесними методами зберегти свій вплив у місцевих радах», - йдеться у зверненні Олександра Товстенюка.

Окрім цього, він повідомив, що Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» готовий надавати юридичну та інформаційну допомогу тим, на кого влада чинить тиск.

«За вказівкою зверху та надуманими заявами окремих «діячів», таких як Сергій Григоренко, відкриваються провадження, фальшуються справи. Слідчі міськвідділу міліції Філюк, Єршов, Юхимчук упродовж кількох днів викликають наших прихильників на допити, вимагають пояснень. Ці міліціонери опитують голів ОСББ Луцька, усе це триває по декілька годин. Працівники міліції ходять по квартирах лучан і задають провокативні питання. На людей чиниться шалений тиск. Ми вимагаємо у працівників міліції припинити тиск. Ми захистимо лучан від таких дій влади та міліції. Ми надамо усю необхідну юридичну допомогу та супровід. Ми просимо усіх, до кого телефонують чи приходять працівники міліції, звертатися у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», - йдеться у тексті звернення.

Номери гарячої лінії, за якими волиняни можуть звернутися до Фонду: (063) 93 65 387, (095) 47 10 647.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
справедливість має б Показати IP 6 Листопада 2015 11:59
досить анонімок - хто дзвонив з вихователів у редакцію ,де їх заява в прокуратуру про склад злочину, нехай розбираються і карають винних у такому неподпбстві, якщо людям дійсно так зробили . а так це просто наклеп.
освіта до справедливість має б Показати IP 6 Листопада 2015 12:27
які анонімки? А заправляє цим всім пані Плахотна, заступник начальника обласного управління освіти, а за сумісництвом ще й далека родичка Гунчика і сусідка Романюка в с. Зміїнець. А прокуратура таку скаргу від простих вихователів навіть в канцелярії не зареєструє.
інна до освіта Показати IP 7 Листопада 2015 07:18
освіта! Ати була в прокуратурі? То чого язиком плещеш?
аноним Показати IP 6 Листопада 2015 12:08
Индексация зарплаты не зависит ни от Романюка,ни от Гунчика.И какая же зарпла,та у той женщины,которой в месяц не доплачивают по 500 грн?Думаю,большая.А что касается ЩОМИСЯЧНИХ ДОПЛАТ ,то ежемесячно руководитель подписывает поименно приказ на процент доплат. Так что не надо раздувать страсти,корреспонденты
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 12:09
Вилазять ВУХА адмінресурсу.Комуністична хватка...
Анонім до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 14:02
Если ты высказался по поводу статьи, то да. А если в статье пишут "правду", то пусть в этой либо иной статье объяснят как именно можно определить кто за кого голосовал.
хо-хо Показати IP 6 Листопада 2015 12:14
активувалися романюківські шавки! мама в дитсадку - підтверджує кожне слово, зараз усюди так!
Хвєдя Показати IP 6 Листопада 2015 12:36
Злодій повинен сидіти в тюрмі!
zzz Показати IP 6 Листопада 2015 12:40
Дошкільних працівників у Луцьку багато. Зайдіть у будь-який садок, запитайте про зарплату і почуєте думку. Особливо про місцеву владу! У статті брехні немає!
Оксана Показати IP 6 Листопада 2015 12:43
Романюку довіри від освіти - нуль! Навіть якщо поверне доплати, то де гарантія, що знову не забере?
Лучанин Показати IP 6 Листопада 2015 13:03
Да, дядя Коля ти вже загнався. Щоб вже з вчителів знімати гроші. Ганьба
Бухгалтер Показати IP 6 Листопада 2015 13:07
На рахунок індексації прочитайте лист міністра фінансів пані Яресько від 24.06.2015 року №31-09010-09-8/21023 де сказано "Крім того, спрямування додаткових бюджетних коштів на індексацію грошових доходів населення поставить під загрозу фінансове забезпечення витрат на проведення антитерористичної операції та обороноздатності країни у цілому. На сьогодні Міністерством соціальної політики розробляється проект постанови Кабінету Міністрів України "Про особливий порядок індексації грошових доходів населення у 2015 році та внесення змін до Порядку проведення індексації грошових доходів населення". Проведення у поточному році індексації грошових доходів населення має здійснюватися після прийняття Кабінетом Міністрів України вказаної постанови." ,а постанова не прийнята . Ось так , а потім вже переходьте на особистості.
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 13:08
Пропала Волинь з такими керівниками...
Я Лучанка до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 14:00
Такий голова то є великий позор для міста. Що Він доброго для міста зробив? Якраз перед виборами полатав трохи дороги в центі міста. А що робиться на бічних вулицях ? Який голова така в нього і команда.І працює тільки на свою сімю а не на громаду. З чим би в міську раду не звернувся нічого по суті не вирішується, тільки шлють недолугі відписки. В комунальних закладах процвітає оббиралівка. Люди робіть висновки.
до лучанки до Я Лучанка Показати IP 7 Листопада 2015 07:34
Оббирають простих лучан -тобто батьків -керівники освітянських закладів.. Романюк тут ні до чого
Андрій до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 14:20
Думай головою,а не тим місцем де спина міняє свою благородну назву...
Дьодік до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 15:15
Волинь не пропала останніх 1500 років - не пропаде й зараз. Наш народ напрочуд живучий - не зважаючи на усіляких клімчуків, французів, гунчиків та інших зайд.
Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 15:01
Лучани, кажу вам як людина зі сторони бо не маю права голосувати. Гіршого міського голову це місто ще не мало. Не наробіть знову помилок.
Анонім до Анонім Показати IP 6 Листопада 2015 22:21
Ні.був ще один "голова" при якому місто "все гавнішало та гавнішало".
Волинянка Показати IP 6 Листопада 2015 15:07
У статті кожне слово правда. Із всіх освітян, що працюють у дитячих садках вирахували від 200 до 1000 гривень як з кого. А керівництво закладів просить освітян не робити "шкандалю" і ні до кого не звертатись. Ось така демократія.
Освітянка Показати IP 6 Листопада 2015 15:27
Абсолютна правда, що познімали індексації. Комусь 300 гривень, комусь 600. В бухгалтерії сказали, що в бюджеті немає коштів. А на рахунок виборів,- то вже будь-кому зрозуміло, що за Романюка ніхто голосувати не буде, як би він цього не хотів. Адекватні люди зроблять правильний вибір.
ZZZZ Показати IP 6 Листопада 2015 16:46
Зате звітують добре: http://www.volynnews.com/news/economics/u-lutskiy-miskradi-rozpovily-komu-vyplachuiut-indeksatsiiu-a-komu-ni/
Укроп Показати IP 6 Листопада 2015 18:25
на фото романюк вручає квітку "сусідонці" по квартирі на київському майдані. раніше давно вони там проживали. куди діндіберін дивиться??
рижков сергій Показати IP 6 Листопада 2015 18:32
анонімка....
... Показати IP 7 Листопада 2015 00:59
28 жовтня о 7,50 ранку Моє Донечки не стало...Їй було лише 9 місяців і вона так хотіла жити...Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку вони пришвидшили її стан до смерті.Я звертаюся до всіх, не вже наші ковельські лікарі наскількі гнилі в середині що смерть дітей це для них просто усмішка на їхніх обличях.Чому вони працюють у лікарнях,чому вони гублять здоров"я наших дітей?Таким людя потрібно горіти в пеклі довго і боляче щоб вони відчули ту біль яку терпіла моя донечка а вона так хотіла жити вона так просила щоб я її спасла а я нічим не змогла їй допомогти тому-що вірила що вони лікують її.ЗАВДЯКИ ЦИМ ДВУМ КОВЕЛЬСИМ ЛІКАРЯМ ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ,я ніколи більше не зможу обняти свою донечку і сказати їй як сильно я її люблю і сумую за нею.26 жовтня 2015р в моєї дев"ятимісячної доньки піднялася температура,яку не вдавалося збити.В 23,00 донька почала рвати.Рвала протягом години.Несподівано температура різко впала -до 35,5 градусів.викликала швидку.О 00,30 швидка забрала дитину інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні.Черговий лікар Коц Юхим Павлович,прийняв рішення не брати у моєї дитини жодних аналізів,тому що черговий лікар лаболаторії не брав телефон або спав-Коц Юхим Павлович не захотів його будити.Дитина поступала бліда,сонлива,з температурою 35,5.Без жодних аналізів лікар нам призначив внутрішньовену крапельницю-препарат Рінгера-лока200,0 та NaCl 100.0,а також ще якийсь укол,найменування якого мені не повідомили.Протягом ночі до палати заходила лише медична сестра.О 06,00 ранку 27 жовтня 2015 року температура в дитини була висока 37,8,нам дали ібупрофен а через дві години зробили анальган-дімідрол.О 09,00 прийшов лікар-інфекціоніст -Бегаль Борис Борисович.Без жодних аналізів лікар призначив антибіотик (найменування якого мені не повідомили),який одразу було введено моїй дитині.Дитину було направлено на УЗД серця,УЗД голови,кардіограму та рентген.Після цього стан дитини погіршився-вона була бліда,постійно спала та не плакала.Різко почали синіти губки,борідка,руки та ного.Бегаль Борис Борисович викликав дитячого невропатолога і кардіолога які до нас не дуже поспішали.О 11,30 з"явилися лікар невропатолог Гончарова Леся Миколаївна та дитячий кардіолог Олексенко Валентина Петрівна.Обстеживши дитину,лікар кардіолог жодних сердечних вад чи збоїв не виявив.В той же час,лікар -невропатолог Гончарова Леся Миколаївна впевнено заявила,що в моєї дитини звичайне ускладнення після інфекції,інтоксикація організму.Я та моя свекруха пропонували щоб нам викликали швидку з Луцька тому що ми бачили що моя дитина в тяжкому стані.Але нас запевнили що нічого сташного моїй дитині не загрожує для впевненості нам викликали ще лікаря завідуючого реанімаційним відділенням Ковельської центральної районної лікарні ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ.О 12,00 дня 27 жовтня 2015 року дитину перевели до реанімації відділення Ковельської центральної районної лікарні.Там дитині одягли кисневу маску,яка не виконувала свою пряму функцію,оскільки була призначена для дорослї особи,відтак за розміром і будовою не підходила дитині.Кисневу маску я весь час притримувала рукою на обличі дитини.Крім цього,нас з дитиною перекидали з ліжка на ліжко,оскільки в цей час лікарі отримали нові ліжка,відтак увага медперсоналу була повністю зосереджена на розподілі такої гуманітарної допомоги.Дитині о 14,00 знову поставили внутрішньовену крапельницю в яку ще щось добавляли із укола.Стан дитини динамічно погіршувався.На мої числені зауваження та запитання лікарі не реагували,монотоно повідомляли мені,що стан покращився і моя дитина іде на поправку але діагнозу вони мені не повідомляли говорили тільки підозра то на те на щось інше.На мої численні прохання повідомити діагноз дитини,а також назву препаратів,які застосовуються в процесі її лікування,лікар ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ запевняв що вони її лікують препаратами які вілікують її діагоз який вони не можуть поставити.О 18,00 27 жовтня 2015р стан моєї дитини погіршувався вона почала дуже плакати і кричати,махати руками,я повідомила це лікарям ГОНЧАРОВІЙ ЛЕСІ МИКОЛАЇВНІ а це на її думку добрий знак дитина пішла на покращення (як повідомили мені луцькі лікарі моя дитина плакака від великої болі) але у нас в Ковелі лікар Гончарова Леся Миколаївна та ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ сказали моїм ріднім що стан дитини стабільний і дитині вже краще.О 20,00 27,10,2015 року Гончарова Леся Миколаївна повідомила,що будь які підстави для хвилювання відсутні.Дитині повторно була поставленна крапельниця Рінгера-лока 200,00.Моя дитина сильно кричала,однак до палати ніхто не заходив,лише чутно регіт медперсоналу за дверима палати.О 23,00 27,10,2015 року прибула Луцька реанімаційна швидка,коли вони побачили мою дитину вони задали перше питання чому вона не обігрівається а також були шоковані станом моєї дитини.Тому -що коли їх викликали Ковельські лікарі вони повідомили що дитина в стабільному стані.Коли нас забирали Луцькі лікарі моїй дитині Ковельські медсестри поклали 1,5 літрову бутилку теплої води в ноги щоб я відігрівала свою дитину ручки і ніжки в неї були сині.Лікарі обласної лікарні були вражені халатністю ковельських колег.Лікарі обласної лікарні моментально поставили діагноз-менінгіт.В 00,30 ми прибули до Волинської обласної клінічної лікарні.Всю дорогу лікар реаніматолог розтирав кінцівки дитині,намагаючись їх розігріти.Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні були шоковані запущеним чстаном дитини,бездіяльністю та безвідповідальністю ковельських колег.О 05,00 в моєї донечки зупинилося серце.Однак завдяки професіоналізму та кваліфікації лікарів Волинської обласної клінічної лікарні дитину вдалося врятувати.О 7,50 Моє Донечки не стало.Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку вони пришвидшили її стан до смерті.Я звертаюся до всіх не вже наші ковельські лікарі наскількі гнилі в середині що смерть дітей це для них просто усмішка на їхніх обличях.Чому вони працюють у лікарнях,чому вони гублять здоров"я наших дітей?Таким людя мпотрібно горіти в пеклі довго і боляче щоб вони відчули ту біль яку терпіла моя донечка а вона так хотіла жити вона так просила щоб я її спасла а я нічим не змогла їй допомогти тому-що вірила що вони лікують її.ЗАВДЯКИ ЦИМ ДВУМ КОВЕЛЬСИМ ЛІКАРЯМ ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ,я ніколи більше не зможу обняти свою донечку і сказати їй як сильно я її люблю і сумую за нею.
рижкову Показати IP 7 Листопада 2015 07:50
якщо людей залякують, особисто я за свою роботу переживаю
Волянюк О. Показати IP 7 Листопада 2015 07:53
Сергій, міська рада уже визнала що виплат не було. Так що інафа .точна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus