USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький ринок «Шанс» використовують в «інформаційній війні»

2 Лютого 2016 13:29
Підприємці ринку бояться, що їх виженуть з кіосків, відтак вони втратять свій бізнес. Натомість, йдеться про те, аби підприємці працювали й надалі. Протягом року, на який депутати продовжили оренду посереднику, вони мають придумати, як здавати землю в оренду самим підприємцям.

Про це йшлося під час пленарного засіданні 3-ої сесії Луцької міської ради сьогодні, 2-го лютого.

Зауважимо, що на початку засідання під адмінбудівлею люди влаштували мітинг. Підприємці із ринку «Шанс» прийшли під стіни Луцької міської ради й вимагали продовжити договір оренди не менше, ніж на 5 років. Лучани кажуть, що переживають, буцімто їх «викинуть» на вулицю, а на місці ринку зроблять парковку.

Зауважимо, що із цього приводу члени профільної земельної комісії раніше рекомендували ринок передати в управління комунального підприємства, але поки таке не створили, то продовжити договір на рік.

Втім, депутат Євгеній Ткачук закликав давати довготривалішу оренду – на три роки, мовляв, щоб «не виганяти підприємців».

«На земельній комісії рекомендували продовжити оренду на рік. Втім, вчора була погоджувальна рада й підприємці просили продовжити оренду хоча б на три роки. Депутати говорили про створення комунального ринку, втім, розрахунків, чи буде комунальне підприємство прибутковим, ще немає. Треба, щоб люди мали впевненість у завтрашньому дні», – наголосив він.

Такі заяви в сесійній залі назвали маніпуляцією свідомості підприємців та «інформаційною війною».

«Я спостерігаю за агресією Росії на сході України й бачу, що використовується один з найсильніших видів зброї – «інформаційна війна», це ж є і в сесійній залі. Депутат Ткачук каже, що треба зберегти робочі місця, є там люди і зі сходу. Втім, ніхто не говорить про виселення людей з їхніх робочих місць. В депутатів є ідея створити комунальне підприємство, щоб прибутки не ішли посереднику, а в міську казну. Люди там будуть працювати, і надалі не вводьте їх в оману», – закликав депутат Ігор Поліщук.



Із цього питання попросив слова делегований від мітингарів підприємець Олексій Руденко.

«Ми звичайні працівники ринку, чули, що ходять плітки, що хтось має намір забрати наші робочі місця, інші говорять, що не забиратимуть. Я приїхав сюди зі сходу й купив кіоск за останні гроші. В той час, коли я купував, мені ніхто нічого не казав, що оренду припинять через рік, а нам треба за щось жити. Тому прошу продовжити оренду на 5 років», – висловився чоловік.

Підприємці в залі невдоволено сприйняли пропозицію дати оренду на рік та вигукували невдоволення.

Заспокоїти лучан спробував обранець громади Павло Данильчук, який запевнив, що нікого з підприємців виганяти не будуть.

«Колеги депутати і підприємці, які сюди прийшли, наголошу, що ніхто не хоче виселяти людей з ринку. Тут є питання щодо вигляду ринків та стану їхнього функціонування. Перед нами термінове питання щодо загального стану ринків в місті. У нас стихійно розрослися ринки, втім, досі немає жодної концепції, жодне управління Луцької міськради не запропонувало ідей. Так, підприємці мають працювати, а ми маємо випрацювати механізм», – пояснив депутат.

Ба більше, невпорядковані ринки, додає депутат Богдан Вавринюк, несуть загрозу самим лучанам.

«Стан ринків у місті, зокрема «Варшавського» та «Центрального», жахливий. Вони не відповідають пожежним нормам, окрім того, під ринками є комунікаційні мережі, які, вийшовши з ладу, можуть «паралізувати» цілі райони, бо доступ до них, щоб проводити ремонтні роботи, практично закритий. Я пропоную продовжити оренду на рік та розробити загальну концепцію розвитку ринків в місті», – запропонував депутат.

Із цього приводу й депутат Борис Смаль виніс пропозицію, продовживши оренду на рік, взяти на себе зобов’язання розробити концепцію розвитку ринків Луцька.

«Підприємці в тривозі, тому пропоную нам взяти якісь на себе обов’язки. Зобов’язати Луцькраду створити комісію, щоб розробити концепцію за півроку», – наголосив Смаль.

Втім, Луцький міський голова Микола Романюк відмовив виносити пропозицію на голосування, вважаючи її недоцільною.

«Це немає відношення до цього ринку, тому не ставлю на голосування», – сказав градоначальник.

Після тривалих дискусій, 25 присутніх депутатів із 40 віддали свої «за», щоб продовжити оренду на рік.

Після цього градоначальник почав виправдовуватися за дії депутатського корпусу, буцімто, він цілком підтримує підприємців та попросив вибачення.

«Вибачайте, я думаю все буде добре», – сказав Романюк.

На це підприємці дорікнули йому, що не знають, кому буде «добре».

Зауважимо, що на ринку є 83 підприємці й двоє з них поставили свої кіоски на місці парковки, їх зобов’язали звільнити територію згідно із цільовим призначенням.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
123 Показати IP 2 Лютого 2016 13:33
Хтось напише сьогодні де той ринок знаходиться чи ні?
шанс до 123 Показати IP 2 Лютого 2016 13:51
біля ТЦ "Слон" по краю дороги!
124 до шанс Показати IP 2 Лютого 2016 16:29
По краю дороги, значит, НЕЗАКОННО! Де прокуратура?
дядя до 123 Показати IP 2 Лютого 2016 13:54
Біля Слона , там ради вздовж дороги
Коля Показати IP 2 Лютого 2016 13:47
Женіку Ткачуку не вдалось заробити грошенята на вирішенні питання по продовженню на 3 роки, от він і підняв кіпіш.
Юлія Парій до Коля Показати IP 2 Лютого 2016 14:25
Якби це було вигідно Романюку і Ко то Ткачук би по іншому говорив
Анонім Показати IP 2 Лютого 2016 13:47
Вже забув, коли на ту Варшавку ходив. Як прийдеш, то продавці на тебе сичать, як змії, і таке враження, чого ти тут ходиш, крам розглядаєш.
Чи лижі не їдуть, чи Показати IP 2 Лютого 2016 14:04
Це торгові точки вздовж вул. Кравчука, ближче до Слона, та парковки (якщо так можна казати) біля них.
Тарас Чурило Показати IP 2 Лютого 2016 14:22
Всі хто незадоволений роботою Романюка це агенти Кремля
Луцик - Романюку. Показати IP 2 Лютого 2016 15:35
А взагалі чи законно Антон здав вул. Кравчука під шанхаї і позбавив нормального користування вулицею жителів прилеглих будинків для доїзду в свої двори протягом робочого дня ринку? Там постійні пробки. Магазини на зупинках, які ближче 5 метрів до бордюри будуть зносити, а тут до шанхаїв всього 1 метр тротуару. Звичайно зносити, 83 бізнесмени заграбастали та захарастили нашу вулицю а ми маємо через багаторічну проблему. Яка стоянка, у нас забиті заїджим транспортом, дітей неможливо випустити. Нам незручності та сморід від купи авто, а їм бізнес і заробітк. Справедливо - знести шанхаї. Бо весь товар шанхайчиків є на Варшавці.
Лучанин до Луцик - Романюку. Показати IP 2 Лютого 2016 15:53
А гроші підприємцям особисто повернете чи робочі місця облаштуєте?
Луцик - Романюку. до Лучанин Показати IP 2 Лютого 2016 17:55
Підприємець веде власний бізнес на свій страх та ризик, тим більше на сумнівно виділених землях. Його бізнес не застрахує жодна з страхових компаній. А за робочими місцями до влади а не за наш рахунок хазяйнувати.
Лучанка Показати IP 2 Лютого 2016 15:50
І взагалі: набридли уже ті недоринки і недобазари!!!! І спекулянти ті теж набридли, які по 500% на товарі накручують, а єдиний копійки у бюджет платять..., а деякі взагалі не платять - "нульовики" Побудували на ГПЗ цивілізований ринок от туда і зігнати всіх, міська рада, щоб транспортне сполучення забезпечила з усіх районів міста. Срач розвели по місту з тими шанхаями.....
Вася Показати IP 2 Лютого 2016 16:23
Если и кто выгонет тех предпринимателей, то выгонет их сам директор "Шанса" Шугай. Он же ясно сказал депутатам, что хочет там построить 2-х этажный торговый центр.
І до Вася Показати IP 2 Лютого 2016 17:22
20 поверховий
Григорій до Вася Показати IP 2 Лютого 2016 18:54
Шугай (раніше судимий за шахрайство, 3 роки "хімії") шляхом підробки документів рейдерським способом захопив цю ділянку. Її необхідно передати в управління комунальному підприємству, тоді податки підуть в міський бюджет а не аферистам -посередникам.
Г до Григорій Показати IP 2 Лютого 2016 20:27
В тебе шизофренія
Ірина Таран Показати IP 2 Лютого 2016 18:34
Не треба заважати людям працювати, суспільство й так на межі соціального вибуху

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus