USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мера Луцька обурила петиція проти «шедеврів» Ірини Дацюк

9 Лютого 2016 08:55
Обурення міського голови Миколи Романюка викликала петиція щодо заборони творчої діяльності скульптора Ірини Дацюк, яка отримала достатню кількість підписів лучан.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови 9 лютого.

Як повідомила директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як, з 26 січня по 8 лютого на адресу Луцької міськради надійшло 30 петицій. Триває збір підписів за 28 петиціями.

Підтримку лучан отримали петиції щодо створення Мак Дональдса у Луцьку та заборони творчої діяльності скульптора Ірини Дацюк. Остання петиція містить у собі заклик до узгодження з громадою питань розміщення створених скульптором об’єктів. Наразі петиції перебувають на розгляді у відповідних виконавчих органах міської ради.

Міського голову Миколу Романюка обурило те, що директор департаменту озвучила петицію щодо сумнозвісної скульптора. З його слів, автори петиції та ті, хто її підтримував, вчинили неетично. На його думку, вирішувати це питання повинні художники, митці, а озвучувати це на апаратній нараді – неетично. Він зазначив, що петиції часто створюють ті, хто хоче попіаритися, або ті, хто бажає комусь насолити. Отже, він пропонував не приймати петиції, що стосуються особистостей, або одразу блокувати їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
рп Показати IP 9 Лютого 2016 09:02
Буквально усі петиції стосуються діяльності міської ради в особі Колі Романюка, виходить треба блокувати усі петиції?!
художник Показати IP 9 Лютого 2016 09:05
Вся драма в тому, що в Романюка такі ж смаки, як і в Дацюк. Трохи навіть гірші.
А до художник Показати IP 9 Лютого 2016 11:08
А вони собутильники, от і всі спільні смаки.
Віталій Показати IP 9 Лютого 2016 09:20
Я підписувався на цю петицію, проти Дацюк. Мені їй солити ніякого сенсу. Але її "творчість" це ла8но, яке не повинно бути в нашому місті.
Василь до Віталій Показати IP 9 Лютого 2016 11:10
Зате "скульпторша" вміє гарно обливати брудом інших своїх колег та критикувати їх вироби...(тому що замовлення дісталось не їй). Доволі хамовита, невихована, одним словом неприємна особа з відсутністю культури і смаку. Сам мав з нею справу. Тому пишу те, що є насправді.
лучанка Показати IP 9 Лютого 2016 09:40
все! гра в демократію в Луцьку закінчилась! що ж це за "церетелі" така в нас з"явилась?!
Джулія Показати IP 9 Лютого 2016 10:34
"Художники і митці"? А нам всім потім цими "шедеврами" милуватись??
художник Показати IP 9 Лютого 2016 10:49
Я не знаю жодного художника, скульптора, архітектора, який би сказав добре слово про Дацюк. Це профанація мистецтва. І вона заробітчанка. А Романюк як людина на посаді повинен дослухатися і до професіоналів, і до громади, А він, на жаль, має проблеми зі слухом....і зором теж.
*** до художник Показати IP 9 Лютого 2016 11:53
...і з головою та совістю, на жаль
рим до художник Показати IP 9 Лютого 2016 11:54
Она должна сама понять, что ее творчество - домашнего пользования. Показать для оценки публики - пожалуйста. Но навязывать "шедевральность" выкручивая руки? Несерьезно.
Анонім Показати IP 9 Лютого 2016 11:48
Нє , от податки з мене збирати - це етично і нормально. А вислухати мене, що я не хочу, щоб за мої гроші штампували всяку фігню - це неетично
митець дален Показати IP 10 Лютого 2016 08:04
потрібно провести журналістам, хто доручав дацюк виконувати ці замовлення без конкурсу і хто такі халтури приимав в експлуатацію???
оленаvolynnews Показати IP 12 Лютого 2016 18:41
А хіба митці доручають її виконувати скульптурні об'єкти. ні....місцева влада. Отож і нехаии влада виконає петицію громадян м. Луцька

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus