USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міліція та громадськість посилено патрулюватимуть Луцьк

26 Січня 2015 19:22
У зв’язку з погіршенням ситуації на сході України на посилене патрулювання вулиць Луцька вийшли наряди правоохоронців та громадських активістів.

Спільний інструктаж патрульних нарядів за участю керівництва обласного управління міліції відбувся 26 січня у Луцькому міськвідділі УМВС України у Волинській області.

Як зазначив начальник Управління МВС України у Волинській області Петро Шпига, усім відома складна ситуація в Україні, ворог активізувався, тривають важкі бої. Разом з тим, нещодавно відбулася нарада у відеоселекторному режимі під головуванням Прем’єр-міністра, під час якої наголошували на посиленні забезпечення охорони громадського порядку, посиленні патрулів та нарядів. Найбільшу увагу закликали присвячувати особам, які викликають підозру, стороннім предметам, залишеним без нагляду, та забезпечувати охорону громадського порядку для недопущення диверсій та провокацій з боку сепаратистів.




Він подякував представникам громадських формувань, які беруть участь у патрулюванні, за розуміння та допомогу міліції у нелегкий час. Петро Шпига зауважив, що ситуація на Волині стабільна, і спільними зусиллями вдасться досягти спокою в регіоні надалі та не дати сепаратистам та ворогові дестабілізувати регіон.

Заступник начальника Луцького міськвідділу, начальник міліції громадської безпеки Володимир Солоненко, проводячи інструктаж правоохоронців та представників громадських структур, зазначив, що погіршення ситуації на сході України може бути причиною неправомірних дій і на Волині. Збільшена кількість нарядів, з його слів, має на меті забезпечити належний рівень охорони громадського порядку на вулицях Луцька та безпеку мешканців міста.



Кожен наряд отримав орієнтування та карти місцевості, де зазначені особливості несення служби та вказані об’єкти життєзабезпечення населення, на які звертатимуть особливу увагу під час несення служби. Також наряди отримали карти перевірок осіб, які перебувають на профілактичних обліках.

Про оперативну обстановку у місті за минулу добу доповів оперативний черговий. Так, він розповів учасникам патрулювання про два нерозкриті кримінальні провадження – грабіж, який скоїли чотири невідомі особи приблизно о 2:00 на вулиці Ковельській, та крадіжку сушки для фруктів з підвального приміщення на вулиці Коперника, скоєну в період з 6 по 11 січня.



Після ствердної відповіді на запитання, чи всі учасники нарядів здорові та в змозі нести службу, патрулі заступили на охорону громадського порядку у Луцьку.

Петро Шпига зазначив, що у зв’язку з активізацією бойовиків та можливістю скоєння ними терактів ухвалили рішення про посилення патрулювання – збільшення вдвічі маршрутів, направлення їх ближче до інфраструктури, яка потребує охорони (об’єкти посиленого нагляду з боку міліції). З його слів, до патрулювання залучать і бійців Нацгвардії (понад 40 осіб). За добу загалом в області залучатимуть до патрулювання понад 200 правоохоронців. Представники громадських структур також долучаються до патрулювання вулиць у районах області.



Як розповів заступник начальника обласного управління міліції, начальник міліції громадської безпеки Анатолій Шумик, патрулювання здійснюють працівники міліції спільно з недержавними охоронними фірмами та громадськими формуваннями. В середньому залучають до 120-130 нарядів в області щодня. Спільне патрулювання з громадськими організаціями відбувається вже впродовж багатьох місяців. Максимальну кількість нарядів залучають в період з 17:00 до 2:00. Стратегічно важливими є об’єкти водозабезпечення та газозабезпечення, а також енергетики – їм присвячують найбільшу увагу.



Учасник патрулювання, керівник групи швидкого реагування Самооборони Волині Олександр Лєсной розповів, що практика спільного забезпечення правопорядку в місті триває ще з лютого. Нині працює 10 груп, щодня з 20:00 до 8:00 три групи громадських активістів на автомобілях заступають на чергування у різних частинах міста. Вони зв’язуються з оперативним черговим міськвідділу. Він наголосив, що левову частку злочинів у Луцьку скоюють громадяни в нетверезому стані. Так, нещодавно довелося припиняти бійку,яка відбувалася з використанням пістолета системи «Флобер» та газового балончика біля торговельного центру «Гостинець». Наряд припинив це правопорушення, втихомиривши сторони конфлікту.



Активіст закликав підприємців не продавати алкоголь після 22:00, адже його вживання є причиною правопорушень у цей час. Усіх небайдужих він запросив записуватися та долучатися до охорони правопорядку у своєму місті.

Інспектор патрульної служби взводу №1, сержант міліції Юрій Степаньков розповів, що сьогодні заступає на маршрут патрулювання по вулиці Шевченка, при цьому особливу увагу звертатиме на громадян, які неадекватно себе поводять, транспортні засоби з неволинською реєстрацією. Протягом восьми годин учасники патрулювання ходять маршрутом пішки, надаючи допомогу громадянам в межах своєї компетенції. З його слів, дехто з повагою ставиться до правоохоронців, проте є й такі, хто підходить, говорячи «що ви тут робите, їдьте в АТО, там ваше місце».



Міліціонери під час патрулювання мають право застосовувати вогнепальну зброю, якщо виникла загроза життю чи здоров’ю громадян, особа, яка вчинила тяжкий злочин, намагається втекти з місця події, або якщо правоохоронцю чи членам його родини загрожує небезпека. Втім, досі її застосовувати не доводилося. Переважно щодо агресивних громадян використовують наручники, балончик «Терен-4» та кийки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Лучанин Показати IP 26 Січня 2015 19:28
Викликає повагу співпраця з громадськими організаціями.
Анонім Показати IP 26 Січня 2015 19:29
молодці
Patrik Показати IP 26 Січня 2015 19:34
Давно пора! Невже потрібна була та клята війна для того, щоб міліція була насправді з народом... Але разом з тим, це позитив, бо тільки разом, тільки спільними зусиллями, незалежно від національності, віросповідування і матеріальних статків, ми гуртом наведемо порядок в державі і переможемо окупанта.
Алла Показати IP 26 Січня 2015 19:38
Саша, ти молодець. Твоя тітка.
дідо Показати IP 26 Січня 2015 19:40
чого це
людина луцьк Показати IP 26 Січня 2015 20:00
Я вже боюсь цих небритих громадян які будуть патрулювати. Моє прохання щоб вони тільки разом з міліцією патрулювали, бо якщо вони мене зупинять я це сприйму що вони злодії. До чого довели країну... тепер я розумію, що мент це непагано.
Джулія Показати IP 26 Січня 2015 20:22
Дякую!
0001 Показати IP 26 Січня 2015 20:24
молодці, підтримую! Потрібно створювати патрулі на своіх вулицях, та охороняти правопорядок. Велике прохання до міськоі влади, зробіть режими роботи кафе та барів до 22.00. На вул. Тарасова 29 кафе магазин "домашній" відвідують підлітки 15-17 років котрим реалізовують пиво, грають в карти, курять наркотичні суміші в літньому кафе! Після 22.00 на вулиці біля магазину влаштовують гучні розмови з нецензурною лексикою та гучною музикою в автомобілях. Неодноразово викликаються наряди міліціі. Від такого сусідства скаржаться багато людей, в яких є малі діти. Прохання до працівників громадськоі охорони та міліціі провести рейд за даною адресою.
Андрій з тарасова до 0001 Показати IP 26 Січня 2015 23:27
Закрити той бар давно пора, в спальному районі не має бути барів!!!
0707 до 0001 Показати IP 26 Січня 2015 23:32
Зніміть на камеру цей бардак, та зафіксуйте продаж алкоголю неповнолітнім на відео, викликайте аверс чи народний контроль, результат: закритий бар.
туарег АС7776АІ Показати IP 26 Січня 2015 20:28
чого не напишете, що шпига має 1000 доларів з помпи, що миє бурштин в маневицькому районі?
саша Показати IP 26 Січня 2015 20:37
Юра - красава!!!!!
крук Показати IP 26 Січня 2015 21:01
Бурштину вистачає на усіх. Посередники, пардон висуванці Шпиги регулярно доносять йому ві$омості про стан речей, тому притихли і ПравоСекі з своєю люстрацією. І по×¥й усім, хто нещодавно виходив за рамки людської суті, що на посади голів РДА та інших служб призначають глитаїв та сірих прибічників попереднього режиму.... де гучні лозунги і звернення, де Гузно та інші шукачі справедливості з обкуреними студентами,- що вже не потрібно пікетувати ОДА і інші держустанови. Всі питання "порєшали" , нарешті, шкода, що лише свої особисто! І це стосується 100% усіх призначених ... Позор ... соромно за такого Тата, якого самі і обрали.....
люда Показати IP 26 Січня 2015 21:23
синочок ти супер!!
тиша і спокій Показати IP 26 Січня 2015 21:29
подивіться,скільки у нас здорових, мужніх, відповідальних чоловіків!здоровя вам усім.Нехай ця вся біда якомога швидше мине!
San Показати IP 26 Січня 2015 22:16
Цікаво, чи можна буде з їх допомогою розігнати кодло, що сходиться з усіх-усюд і випиває довго і шумно на берегах Сапалаївки? І як викликати наряд? 102?
Анонім Показати IP 26 Січня 2015 22:51
Смішно і стоїть Главичка з двома нарядами і це два наряди має патрулювати все місто обласний центр це смішно і ще хочуть скорочувати Даі
Григорій Іванович до Анонім Показати IP 27 Січня 2015 00:07
Скорочення непорядок. Розігнати повністю, як гнилу , корумповану структуру!
Анонім до Григорій Іванович Показати IP 27 Січня 2015 01:07
От якби ти не давав їм хабарів. то вони не були б корумповані.
Бро до Анонім Показати IP 27 Січня 2015 09:14
Навіщо цей цирк, ви дійсно вважаєте що ГАЇ розпустять? Його переіменують
Григорій Іванович до Анонім Показати IP 28 Січня 2015 01:18
Цікава логіка....не носи грошей в карманах, то й злодіїв не буде
ttt Показати IP 26 Січня 2015 23:13
Для наведення порядку, потрібно почати з себе, я підтримую цих хлопців, молодці! Початок таких дій потрібно робити з всіх барів та дискотек, заборонити роботу розважальних закладів у місті після 21.00.!!! В краіні війна, в барах пьянки та вєсєльє!!! Пьяне бидло виловлювати та у військомат на другий день.
Тетяна Показати IP 26 Січня 2015 23:21
Просимо Вас зробити рейд на територіі школи номер 2 на Львівській. На спортмайданчику курять підлітки , вживають наркотичні препарати та розпивають алкоголь,, доречі пиво ім купують в магазині "Домашній" вул. Тарасова29.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus