USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Москва офіційно відреклася від затриманих в Україні ГРУшинків

29 Травня 2015 13:42
Росія вважає Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва "найманцями" та "поліцейськими ЛНР".

Таку позицію РФ озвучив консул Олексій Грубий на зустрічі з адвокатами росіян – Костянтином Кравчуком та Оксаною Соколовською, - повідомляє ТСН.

Як розповів захисник Александрова, зустріч з консулом відбулась напередодні, 28 травня, близько 17 години.

"Наразі офіційна позиція Росії, зі слів Грубого, така, що ці військовослужбовці, у яких в грудні 2014 року сплив термін контракту (з армією) – найманці та нічого спільного з російською армією не мають", - повідомив Кравчук.

Водночас консул зауважив, що Росія робить усе можливе, аби не допустити виходу таких "найманців" за межі так званих "ЛНР" та "ДНР". Це, зі слів дипломата, шкодить іміджу Росії.

Окрім того, Грубий запевнив, що буде відвідувати Александрова та Єрофеєва у шпиталі та намагатиметься забезпечити зв'язок з родиною. Консул навіть пообіцяв зробити все можливе, аби родичі приїхали до Києва та переконались, що на заарештованих не чиниться жодний тиск, що їх не піддають тортурам, а навпаки - утримують у гідних умовах та забезпечують необхідне лікування.

Згідно з повідомленням, адвокат Кравчук розповів, що після цієї зустрічі вони з Соколовською відвідали своїх підзахисних і розповіли, що Росія офіційно вважає їх "найманцями" та "поліцейськими ЛНР".

Військовослужбовці були обурені такою позицією рідної держави і запевнили, що це не правда.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи — Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності так званої "ЛНР".

Вони обидва не можуть вважатися військовополоненими, оскільки між Росією і Україною офіційно немає війни.

Один з військових РФ – Олександр Александров, сержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів групи, а також повідомив, що в Україну вони увійшли 26 березня у складі 2-го батальйону у складі 220 осіб.

Другий – капітан Євген Єрофєєв родом з Самари. Російський колишній солдат-строковик третьої окремої бригади спецназу в Тольятті впізнав командира Євгена Єрофєєва і заявляє, що той не звільнявся зі служби.

22 травня український суд вирішив тримати під вартою російських військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 29 Травня 2015 20:36
то війни не має,а призов є.цікаво
СБУ Показати IP 29 Травня 2015 22:11
Все правильно між РОСІЄЮ та УКРАЇНОЮ війни не має, хлопці вийшли на охоту пострілять, шашличка зажарить, а тут якцісь притензії.Сміх тай годі.Не держава, а якесь посміховисько.Пане президенте, кому ви хочете щось доказати, я не розумію. Не вже не розумієте , що вас мають просто за лохів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus