USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Дніпропетровщину повертається колишня влада?

6 Травня 2015 07:00
Форпост у боротьбі із сепаратизмом, символ єдності і незламності України. Так називали Дніпропетровщину зовсім недавно. А сьогодні регіон, який був наймонолітнішим перед наступом російської агресії та сепаратистської зарази, почало політично лихоманити. І головна ознака цього – початок динамічного відродження впливу колишньої «Партії регіонів» у Дніпропетровську. І це може перетворитися на справжній політичний реванш тільки вже «Опозиційного блоку», - припускає Еспресо.tv

Тож, які тектонічні зсуви почалися після відставки Ігоря Коломойського та його команди і яка політика його наступника на посаді керманича Дніпропетровщини, - запитують автори.

Нагадаємо, колишній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський пішов у відставку після скандалу навколо «Укртранснафти» та «Укрнафти». Петро Порошенко заявив, що у відставці екс-губернатора Дніпропетровщини Ігоря Коломойського немає нічого особистого. На посаду Голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації президент призначив Валентина Резніченка.

Новий очільник розпочав знайомство з областю із зустрічі з мером Кривого року Вілкулом-старшим, батьком одного з лідерів «Опозиційного блоку». Вже під час цієї зустрічі задекларували мир між обласною владою та вчорашніми опонентами.

Цікаво, що у цей самий день верхівка «Опозиційного блоку» зібралася на заводі колишнього нардепа-регіонала Євгена Морозенка. Знаково, що Вілкула-молодшого там обрали очільником регіонального осередку «Опозиційного блоку». Також цього дня Апеляційний Дніпропетровський суд випустив зі слідчого ізолятора чотирьох впливових посадовців-регіоналів.

Команда Коломойського називає ситуацію в області відвертою змовою.

Та на цьому примирення з екс-регіоналами не завершилося. Заступником нового керманича Дніпропетровщини призначили близького партнера Вілкула, аграрного магната, депутата від «Блоку Петра Порошенка» Вадима Нестеренка. А сам Резніченко заявив, що не допустить сутичок між різними політичними силами, тому одним з пріоритетних завдань для нього є роззброєння Правого Сектору, а про спокій у Дніпропетровську він домовлятиметься з тими, хто його зможе забезпечити, незалежно від політичної приналежності, зокрема з Вілкулом.

Своєю чергою, Геннадій Корбан запевняє, що їхня команда не допустить реваншу «Опозиційного блоку» на Дніпропетровщині.

Експерти припускають, що Президент намагається зменшити вплив команди Коломойського в області, тому вирішив залучитися підтримкою колишніх регіоналів, оскільки його політична сила ослаблена внутрішніми конфліктами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
читач Показати IP 6 Травня 2015 08:43
Припускає Еспресо... то хреститися треба!!!
дописувач Показати IP 6 Травня 2015 09:31
"Новий очільник розпочав знайомство з областю із зустрічі з мером Кіроваграда Вілкулом-старшим, батьком одного з лідерів «Опозиційного блоку».", а можливо все таки зустрівся із мером Кривого Року чи Кіровограду? Учіть географію України!
До адміна Показати IP 6 Травня 2015 10:05
мер Криврго Рогу, а не Кіровограда
Анонім Показати IP 6 Травня 2015 10:50
в Україні влада не змінюється вже 24 роки, як керували брехуни , так і керують
Анонім Показати IP 6 Травня 2015 12:26
а чого ще чекати, якщо засновник партії регіонів - порошенко у нас сидить в кріслі президента україни і навіть не думає закривати свої заводи в росії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus