USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині за корупцію покарали членів виборчих комісій

20 Серпня 2014 18:42
Членів виборчих комісій покарали за адміністративні корупційні правопорушення. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Волинській області викрито низку посадових осіб дільничних виборчих комісій у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень.

Зокрема, після проведення виборів, багато голів та секретарів дільничних виборчих комісій Ківерцівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів з метою незаконного одержання дарунків підробили протоколи засідань комісій.

Так, без проведення засідань усіх членів дільничних виборчих комісій, спритники підробляли протоколи, у яких одноособово визначали хто отримає одноразову грошову винагороду в розмірі близько 1 тисячі гривень. Як правило, такі кошти отримували голови та секретарі без врахування думки інших членів комісії.

Всього за наслідками проведених перевірок складено 9 протоколів за частиною 2 статті 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення встановленої законом заборони щодо одержання дарунків). Стосовно 5 посадовців протоколи вже розглянуто судом, винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів в розмірі 850 гривень кожен. Незаконно одержані кошти конфісковано в дохід держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
800 Показати IP 20 Серпня 2014 22:11
Якщо не названо прізвищ, значить не покарали, а заставили поділитись. На наступних виборах ці члени комісій будуть працювати і рахувати як вчив товариш Сталін - головне, не як проголосують, а як порахують.
босяк Показати IP 21 Серпня 2014 06:10
це просто жахливо!! вони ж усі зараз валідолом опиваються з горя
111 Показати IP 21 Серпня 2014 08:39
коментар було видалено
Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 09:18
Так це творилося і твориться завжди і буде завжди так.Всі цыікеровники, всі ці самы виборцыіЩо нового? Всі ці ж самі будуть біля корита.Нікого не звільнили, а наоборот підвищують і не покарали.Хто з простого люду проветься до керма держави, а ніхто? Бо потрібно мати мільйон, Невже простий люд, прості наші розумні дітки,яких не допрускають до керівництва державою має такі гроші.Тільки бандити і злодюги.Хоч один той підприємець платить чесно податки,Люд на нього працює за копійки і не влаштований. Але можливо і правильно для чого платити податки на цих, хто не працює і не працював,а пенсію платять всім однаково.Так що ніяких змін чекати не потрібно, забирають наших діток на мясо, а своїх не беруть, а це найстрашніше.На цьому світі не потрібні гроші,ніщо не потрібно.Люди схаменіться.Майдан їх нічого не научив,їм усім добре було і буде так далі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus