USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині створили новий орган, який боротиметься з корупцією

8 Грудня 2015 22:50
Депутати обласної ради створили тимчасову контрольну комісію, яка займатиметься перевірками комунальних підприємств. Якщо ж знаходитимуть порушників, то на них чекає відповідальність та звільнення, а нові призначення, обіцяють у раді, будуть прозорі.

Про це йшлося під час другого засідання першої сесії Волинської обласної ради VІI скликання, яке розпочало свою роботу сьогодні, 8 грудня.

Новостворений орган називається «Тимчасова контрольна комісія обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області».

Зі слів голови обласної ради Ігоря Палиці, діяльність комісії дозволить навести лад на комунальних підприємствах та виявити недобросовісних керівників.

«Я дякую усім, хто підтримав це рішення, адже така комісія дуже важлива для області. Вона розглядатиме ті питання, які раніше ставили до обласної ради, облдержадміністрації, що чимало комунальних підприємств не працюють «відкрито», використовують не раціонально адмінресурс, керівники не справляються чи ще гірше – наносять збитки. Більше того, я обіцяю, що всі призначення комунальних підприємств, які підпорядковуються обласній раді, будуть вносити лише після обговорення комісій. Так, ми будемо обирати справді фахівців. Таким чином ми раз і назавжди запровадимо механізм, аби не давати нікому, включаючи Гунчика Володимира Петровича (ред., – голова облдержадміністрації) чи будь-кому з вас використовувати адміністративний ресурс та працювати на власні кишені. Ваша місія важлива, прошу одразу включатися в роботу», – наголосив Ігор Палиця.

ЧИТАТИ ЩЕ: НОВА ВОЛИНСЬКА ОБЛРАДА: ЧОГО ОЧІКУВАТИ ВИБОРЦЯМ

Зауважимо, що комісія є органом ради, який обирається з числа її депутатів. Новостворений орган здійснює контроль за додержанням комунальними підприємствами, установами та організаціями у ході їх роботи законодавства України та локальних нормативно-правових актів.

Контрольна комісія, відповідно до покладених на неї завдань, має право:

– знайомитись з документами, матеріалами і одержувати іншу необхідну інформацію від керівників підприємств, установ та організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

– залучати до своєї роботи спеціалістів, експертів та інших фахівців;

– рекомендувати обласній раді на пленарному засіданні обласної ради та (або) на засіданні профільної постійної комісії обласної ради заслухати звіт керівника відповідного підприємства, установи чи організації, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області;

– ініціювати на розгляд обласної ради та голови обласної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності керівника комунального підприємства, установи, організації на підставах та в порядку, передбаченими Кодексом законів про працю України.

Згідно з результатами перевірок Контрольна комісія приймає рішення більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії.

Якщо Комісія виявляє факти порушення законодавства, то подає звіти й пропозиції на розгляд ради, вказує на недоліки, допущені керівниками підприємств, установ та організацій спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Рішення Контрольної комісії, прийняті в межах її компетенції, є обов'язковими для розгляду органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані.

До складу Контрольної комісії входить 11 членів. Зокрема, це голова комісії Рубльов Вячеслав Володимирович («Українське об’єднання патріотів – УКРОП», члени комісії: Курилюк Олександр Іванович («Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Кучер Володимир Григорович (Радикальна партія Олега Ляшка), Омельчук Олександр Володимирович (Політична партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Поліщук Юрій Петрович («Свобода»), Кравчук Святослав Євгенович («Наш край»), Лех Ігор Богданович («Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»), Слабенко Сергій Іванович («Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»), Бондар Володимир Нальковнч («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Дейна Володимир Юрійович («Блок Петра Порошенка «Солідарність»), Зінкевич Костянтин Миколайович («Об’єднання «Самопоміч»).

ЧИТАТИ ЩЕ: У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛРАДІ СТВОРИЛИ НОВІ ФРАКЦІЇ

Окрім обранців громади, залучили до роботи Тимчасової контрольної комісії спеціалістів виконавчого апарату Волинської обласної ради:

ІЩУК Катерину Петрівну – начальника відділу фінансово-господарської діяльності ради – головного бухгалтера;

КАШЕВУ Лілію Петрівну – начальника відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області;

МІЩУК Інну Юріївну – заступника керуючого справами – начальника відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради;

ЯЦЕНЮК Аллу Станіславівну – начальника відділу з питань бюджету, економічної політики та проектної діяльності.

Контрольна комісія обирається на два місяці. У разі невиконання покладених обов’язків, за систематичну неучасть в роботі Контрольної комісії за поданням голови комісії або за власним бажанням члена Контрольної комісії обласна рада може його відкликати і обрати нового члена Контрольної комісії до закінчення цього строку.

Засідання Контрольної комісії проводитимуться, як правило, у закритому порядку.

Депутати, які входять до складу Контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати інформацію, яка стала їм відома у зв’язку з її роботою. Лише у певних випадках Контрольна комісія може прийняти рішення про проведення відкритого засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 8 Грудня 2015 23:42
Кухарки рулять країною.
то може Показати IP 9 Грудня 2015 00:17
нарешті наведуть лад з бандою яка носить назву бті та іншими які входять до складу угруповання чорні риелтори
Я Показати IP 9 Грудня 2015 08:40
Нікого не смішіть своїми планами. Прочитайе прізвища членів комісії (особливо Бондар), і тоді стане зрозуміло, що вони будуть прижимати інших щоб господарювати самим. Нехай раніше наведе порядок із своїм ЕСКО-Волинь.
До комісії Показати IP 9 Грудня 2015 08:47
Є відповідні державні органи з такими функціями та повноваженнями. Маєте інформацію про порушення, надавайте фахівцям для перевірки, а не СЛАБЕНКУ, який під час ДТП лика не вязав (народний обранець). Невже він має моральне право ще когось перевіряти, чи піарист ЗІНКЕВИЧ з Володимира. Згідний з Анонімом, і не тільки кухарки....
Лучанка Показати IP 9 Грудня 2015 08:53
Підозріла зацікавленість Палиці .
Кріс Показати IP 9 Грудня 2015 09:11
Держава проти корупції це те саме, що рок проти наркотиків, а бджоли проти меду
54 Показати IP 9 Грудня 2015 09:24
У тій комісії не вистачає Люби ліпіч, вона б там ще порулила б. Хоча і так показує майстер-класи на роботі тепер вже з дочками.
анонем Показати IP 9 Грудня 2015 09:32
Добрий день! Почніть з Кватирка - волинське лісове господарство. Гадина корупції
124--- Показати IP 9 Грудня 2015 11:43
і щук тих кинули у річку....................................................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus