USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

8 травня лучани згадають жертв репресій усіх режимів

27 Квітня 2015 17:23
Ветерани Другої світової війни та добровольчих військових формувань УПА будуть учасниками спільних заходів з нагоди Дня Перемоги, Днів пам’яті жертв Другої світової війни та Дня пам’яті та примирення.

Про це йшлося під час оперативної наради голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 27-го квітня.

Зі слів губернатора, 8 і 9 травня волиняни вперше приєднаються до європейських традицій. Ми будемо вшановувати жертв різних режимів. Гунчик нагадав, що георгієвську стрічку замінять на символ «мак».

«Дуже важливо, аби у ці дні ми максимально привернули увагу світової спільноти, усіх мешканців України до того факту, що наша держава під час Другої світової війни втратила більше 7 мільйонів своїх мешканців. Ця втрата - люди, які воювали в червоній армії, в добровольчих батальйонах ОУН-УПА, це люди, які загинули в концентраційних таборах сталінського режиму. Багато людей загинули вже після війни. Тому День пам'яті та примирення відзначатимемо 8-го травня, а 9-го відзначимо День пам’яті жертв Другої світової війни. Ми будемо вшановувати ветеранів, які воювали по різні боки. Зараз настав час примирення, бо країна - одна. Сьогодні - не час для чвар», - наголосив Гунчик.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що згідно із Проектом рішення «Про відзначення на території Волинської області 8-9 травня днів пам’яті жертв Другої світової війни», губернатору рекомендували забезпечити відзначення на території області 8-9 травня Днів пам’яті жертв Другої світової війни, надати їм статус заходів загальнообласного значення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Володимир Показати IP 27 Квітня 2015 17:50
Слід пом’янути в порядку примирення і масові жертви польського мирного населення Волині, звіряче закатованих в 1943 році
Правда Показати IP 27 Квітня 2015 18:30
"9-го відзначимо День Перемоги у Другій світовій війні" - це неможливо. Друга світова війна закінчилась другого вересня 1945 року: https://uk.wikipedia.org/wiki/Друга_світова_війна - "Друга світова війна — наймасштабніша світова війна в історії людства. Почалася 1 вересня 1939 і тривала 2 194 дні до 2 вересня 1945".
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 19:26
день памяті жертв вже є - це 22 червня, коли гітлерівська германія напала на СССР. А 9 травня - це ден перемоги, а не день трауру чи памяті.
Петро до "Володимир" Показати IP 27 Квітня 2015 20:09
Шановний авторе і дописувачі, 8 травня ми відзначатимемо як «День Примирення» вшановуючи подвиг українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, а 9 травня це День Перемоги. Під час радянської доби комуністичні ідеологи твердили, що фашистська агресія розпочалася 22 червня 1941 року, а край їй поклали 9 травня 1945 року. Цей період у шкільних підручниках іменували як «Велика Вітчизняна війна». Істина в іншому, наступ нацизму, а відтак відлік Другої світової, починається 1 вересня 1939 року (коли наша територія була ще не радянською), а закінчилася ця війна 2 вересня 1945 року.А сутність в чому, що СРСР, а потім і Росія, замість трагічної пам'яті подій Другої світової війни запровадили святкування її завершення Днем Перемоги, яке переросло в культ війни. «Саме як страшну трагедію цю війну пам'ятають і згадують в усьому світі. Але у Радянському Союзі після 1965 року в СРСР замість трагічної пам'яті почали відзначати закінчення Другої світової війни у форматі свята - тріумфу ідей комунізму. День перетворився в певний культ війни».
Анонім до Петро до "Володимир" Показати IP 27 Квітня 2015 20:59
"Істина в іншому, наступ нацизму, а відтак відлік Другої світової, починається 1 вересня 1939 року" - зовсім ні, 1 вересня 1939 року гітлерівська германія напала на польшу. Але до того - сама польша напала на чехословакію, разом із гітлерівською германією. Поляки роблять вигляд, що вони є жертвами у другій світовій війні, а насправді вони цю війну і почали.
Анонім до Петро до "Володимир" Показати IP 27 Квітня 2015 21:00
все дуже просто, 9 травня - це день перемоги над нацизмом у європі і це є свято для всіх нормальних людей. день трауру це може бути тільки для тих, хто воював на стороні гітлера.
Анонім до Петро до "Володимир" Показати IP 27 Квітня 2015 21:01
"СРСР, а потім і Росія, замість трагічної пам'яті подій Другої світової війни запровадили святкування її завершення Днем Перемоги, яке переросло в культ війни" - більшого маразму нілоки в житті чути не доводилось. І я добре памятаю що це було саме свято для перемоги, а не культ війни - не треба зараз переписувати історію, ще живі ті люди, які народились в СССР і своїми очима бачили, як все було насправді.
Анонім до Петро до "Володимир" Показати IP 27 Квітня 2015 21:04
«Саме як страшну трагедію цю війну пам'ятають і згадують в усьому світі. Але у Радянському Союзі після 1965 року в СРСР замість трагічної пам'яті почали відзначати закінчення Другої світової війни у форматі свята - тріумфу ідей комунізму. День перетворився в певний культ війни» - друга світова війна закінчилась другого вересня 1945 року. Ще у 1941 році говорили "наше дело правое, победа будет за нами" - і це дійсно так, вони перемогли окупантів, які напали на СССР, 9 травня це велике свято і День Перемоги. Про це мали би дуже добре памятати різноманітні новоявлені фюрери типу білецького чи парубія та інших колаборантів.
макс Показати IP 28 Квітня 2015 16:01
День Перемоги для більшості був і залишиться саме святом Перемоги, а нічим іншим. Хто хоче - нехай святкує 9 травня День примирення. Одне другому не заважає. Потрібно лише одне - не обливайте брудом це свято мільйонів людей, не будуйте на ньому свою брудну політику, не зводьте рахунки один з одним. А ті, для кого День Перемоги є днем трауру - нехай сидять в пивнушках, пють пиво і плачуть - така їхня доля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus