USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волиняни вимагають люструвати потенційного очільника Мін’юсту

27 Листопада 2014 19:19
Не допустити, щоб людина, яка, працюючи у правоохоронних органах, тероризувала волинян, стала начальником головного управління юстиції у Волинській області закликають громадських діячів Волині.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції громадської ради при облдержадміністрації 27 листопада.

Члени ради розглянули звернення щодо неправомірних дій виконувача обов'язків начальника Головного управління юстиції в області. Волинянин Іван Клок звернувся до громадської ради щодо проблеми, про яку наголошував перед різними інстанціями. Так, він наполягає на тому, щоб не допустити на посаду начальника Головного управління міністерства юстиції у області Сергія Карасюка. Зі слів волинянина, вказана особа зловживала службовим становищем. Так, зі слів Івана Клока, Сергій Карасюк, будучи на посаді лейтенанта міліції Любомльского РВ МВС України у 1998 році, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, стріляв з табельної зброї у мешканців району, тероризував мешканців села Згорани та особисто Івана Клока. Зі слів мешканця Любомльского району, посадовець – психічно неадекватна людина та «Янукович-2», вимагає хабарі, попри те, що країна фактично перебуває у стані війни. На його думку, така людина на керівній посаді «наробить багато біди простим людям».

З його слів, у відповідь на запит, начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига повідомив, що оперуповноважений Любомльського РВ УМВС України у Волинській області Сергій Карасюк був звільнений з роботи в органах внутрішніх справ «за скоєння вчинків, що дискредитують звання рядового та начальницького складу УМВС України».

Завідувач сектора представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Оксана Мельник зауважила на це, що закон «Про очищення влади», на який Іван Клок посилається у зверненні, уповноважив міністерство юстиції проводити люстрацію державних посад. Громадський комітет з питань люстрації при Міністерстві юстиції створений 4 листопада. Таким чином, волинянин має право звернутися з відповідною інформацією та підтверджуючими документами до цього громадського комітету.

Завідувач сектора представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Оксана Мельник
Завідувач сектора представництва інтересів держави та органів юстиції в судах Оксана Мельник


Голова громадської ради при облдержадміністрації Ігор Дильов поцікавився в представника Головного управління юстиції у області, чи, приймаючи на роботу посадовця, звернули в Міністерстві юстиції увагу на те, з якої причини Сергія Карасюка раніше звільнили з правоохоронних органів.

На це Оксана Мельник відповіла, що, відповідно до вимог законодавства, обмеженнями під час прийому на державну службу можуть бути судимість, недієздатність і наявність в установі куди увійде держслужбовець близьких осіб та родичів. З її слів, за станом на момент, коли Сергій Карасюк ставав в резерв, на нього подало позитивну характеристику керівництво УМВС.

Голова Громадської ради при ОДА Ігор Дильов та члени комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції
Голова Громадської ради при ОДА Ігор Дильов та члени комісії з питань національної безпеки та оборони, цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів та протидії корупції


Під час засідання громадської ради стало відомо, що правоохоронці отримали заяву та детальне пояснення від Івана Клока, яке скерували в органи прокуратури. Зі слів представника УМВС, Іван Клок звинувачувався у вбивстві мешканки села Згорани та був затриманий на підставі сфальсифікованих адмінматеріалів. В подальшому дільничний інспектор, який допустив фальсифікацію, був засуджений до двох років позбавлення волі з відстрочкою. Органи прокуратури проводили службове розслідування, було прийняте рішення остаточно вирішити питання по працівниках за реагуванням органів прокуратури.

Старший інспектор з особливих доручень Олександр Левчук
Старший інспектор з особливих доручень Олександр Левчук


Своєю чергою, Іван Клок називав претендента на крісло очільника Головного управління юстиції в області «скотом і катом», розповідаючи, що той, працюючи в правоохоронних органах, вивозив його під дулом пістолета вночі, вимагаючи підписати папір зізнання у вчиненні вбивства.

У підсумку, члени комісії вирішили зібрати документи, необхідні для вивчення питання, та обговорити їх під час наступного засідання у закритому режимі. Матеріали планують надіслати в Мін’юст та Генеральну прокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
Клак Показати IP 27 Листопада 2014 19:27
коментар було видалено
уточніть до Клак Показати IP 27 Листопада 2014 19:44
Яка ряха з шести?
54321 до уточніть Показати IP 27 Листопада 2014 20:34
Не ряхи, а дети жертв голодомора....
дьодік Показати IP 27 Листопада 2014 19:54
"Жити по новому". - Просто немає слів! - Що, серед 1 мільйона мешканців славної Волині не знайшлося менш забрудненого екс мусора?
111 Показати IP 27 Листопада 2014 19:59
А хто так за загреву вийде i розкаже про її методи керування? Чи в неї iмунiтет?
333 до 111 Показати IP 28 Листопада 2014 16:14
Загрева це особлива тема. Вона все під себе підганяє. неугодних, але толкових людей намагається позвільняти з роботи. Лобіює вирішення та вилучення своїх освітянських земель для передачі різним лівим людям. Таку непотріб треба гнати в шию у першу чергу.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2014 20:16
забудьте за справжню люстрацію, свій шанс втратили, коли послухали тих,що зараз при владі, допустили їх до корита,а вони такі ж самі,як і їх попередники - єдине,що вміють то нагинати народ і ще плюс патріотично брехати
ну и пухленький Показати IP 27 Листопада 2014 20:19
что первый что последний.90е отдыхают. в ато праведникаи если вернется тогда дворником
підприємець Показати IP 27 Листопада 2014 20:23
Хто обрав Дильова головою громадської ради ? Що не було гідної кандидатури ? Це ж сміття.
анна Показати IP 27 Листопада 2014 21:52
А що міністерство юстиції в Луцьку??
Анонім Показати IP 28 Листопада 2014 07:15
Гнати в шию, а ні то всі на майдан
народник Показати IP 28 Листопада 2014 14:59
Галас Віктор.член комісії на фото це смішно колишній директор радгоспу в селі Копачівка,розікрав та розвалив радгосп
лучанка Показати IP 28 Листопада 2014 15:05
я теж за люстрацію!!! давайте люструємо начальника Реєстраційної служби ЛМУЮ , всі знають таксу за реєстрацію права власності яку сплачують люди цьому хабарнику, чому про нього всі мовчать? Він між іншим за рік роботи на посаді купив новенький житловий будинок і їздить на дорогенькій машині!!!!
марія до лучанка Показати IP 28 Листопада 2014 15:20
да покійний Клим боровся з цим бізнесменом-реєстратором, але життя не хватило, а він тут на посаду начальника області націлився і піднімає старі дрожді на потенційних конкурентів, от і Карасюку дісталося!!!! Хто слідуючий?
Юристка Показати IP 28 Листопада 2014 19:36
А чому не говорять як Сергій Вікторович з нотаріусів, з виконавчої та реєстраціїної збирає дань щомісячно та неодин в нього є вірний друг та помічник Мишленик його чомусь забули люстувати, а скільки ще вірних стукачів по ГУЮ та в районнах, які шаленні гроші йому звозять що місячно, щоб залишитись на своїх робочих місцях, а як не превезуть то швидко дається доганна а за нею звільнення це я знаю точно бо варилася в цьому котлі доки не звільнилась.
Задумайтесь до Юристка Показати IP 28 Листопада 2014 23:42
Якщо міністерство не люструє, то народ сам це зробить, тільки мусорку побільшу підбере для цієї парочки Сірків, тоді поговорим
Анонім до Юристка Показати IP 29 Листопада 2014 17:06
це ви пані валентіно петровно?що у вас настальгія.
Євгенії Показати IP 28 Листопада 2014 19:41
Я більш ніж впевнеї що Карасюк не пропаде в нього є свідоцтво про зайняття нотаріальною діяльністю тому піде працювати до своєї жінки в помічники :))) , ось і буде сімейний тандем
Друг Показати IP 28 Листопада 2014 19:47
Люди про яку люстрацію Ви говорите шо Карасюк шо Милленик Шо книш то друзі це все їхні схеми для замилення нам очей повірте це я знаю точно і впевненно говорю так як замутить Карасюк схему ще не всі СБУшникі розберуться а шо вже ми простий люд.
Брат до Друг Показати IP 28 Листопада 2014 21:13
Погоджуюсь повністю. Тільки внесу ремарку. Карасюк з Мишлеником не друзі Книшу. Книш товариш і близький друг Оксенчука. Також хочу сказати, що Карасюк виконавчу не стриже. Там Клехо якого пхає Мартиняк.. Добавлю суто для інформації, що ще є Харченко. Дуже веселий чоловік такий. Бриє зі всього. Торги закінчились, так перейшов на зняття арештів. (також не погані бонуси виходять як люди кажуть).
Анонім до Брат Показати IP 28 Листопада 2014 21:31
КРУТО...
виконавець до Анонім Показати IP 29 Листопада 2014 00:52
Файний розклад, а може це не карасюк мітить на місце начальника, а теща за зятя клопоче, щож реєстрацію передали на цнап прихід не той , треба щоб книш заробляв!!!!!!!
Люди Показати IP 28 Листопада 2014 23:33
Карасюка люструвати треба!!!! І звільняти!!! Чекаєм реакції від міністерства!!!!
Київ до Люди Показати IP 28 Листопада 2014 23:46
НА СМІТНИК ЙОГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Марко Показати IP 28 Листопада 2014 23:38
Карасюк вже срачку поре, зустрічається з усіма, хто може порішати його долю, дуже хоче на начальника. А тут така негарна інформація про нього, ще й так не вчасно..... Якщо такі люди будуть керувати, то в нашій країні нічого не змінилось. Хіба що сміттєві баки стали стояти ближче до держ органів
Максим до Марко Показати IP 28 Листопада 2014 23:45
Шкода цього Івана Клока, що так з ним вчинив Карасюк! Але в одночас і страшно, аби йому ще більше не нашкодили, хто знає що в Карасюка в голові
На заметку Показати IP 28 Листопада 2014 23:54
Самое смешное в этом, только то что Карасюка небыло кому защищать, кроме его преданной кумы. И так в ГУЮ есть, никто его терпеть уже не может, в голове одни только цифры и зелёные бумажки(даже в этом он не патриот, переводит всё на баксы), их выгодней держать по курсу, а неугодных можна подставить, или ещё что то придувать! Вот так и живём, хотя скорее всего выживаем.......
ГУЮ Показати IP 28 Листопада 2014 23:58
Цікаво, чи ризикне Сергій Вікторович збирати гроші з нас, в честь новорічних свят, чи побоїться?????
шок Показати IP 29 Листопада 2014 00:39
Дорогі допищики таке враження що це реальна заказуха і ви всі з різних команд які знаходяться по різну сторону барикад, хто такий цей ваш карасюк я незнаю, про хабарника книша всі знають, але поки не будуть працювати як слід правоохоронні органи то нічого не буде, а так не спіймали не злодій. А взагалі це все бридкого!!!!
Антишок до шок Показати IP 29 Листопада 2014 13:08
Шановний. А з чого Ви взяли , що по різні сторони барикад ? А чому б Вам не подумати , що та корупція в системі юстиції дійшла межі. Я погоджуюсь з Вами в плані Карасюка. Він по суті своїй лох, я його знаю десять років. Просто даний вкидок якоїсь застарілої інформації зроблений з метою його дискредитації не більше того. І першим це почало робити видання "Під прицілом". Кожна тверезо місляча людина розуміє , що такий кнур як ото на фото , якого Карасюк буцімто розстрілював в 99 році, бреше як "остатня св*лочь". Тут все простіше. Дали грошей , сказали : іди- п..зди . Ми тебе прикриємо. А людина "обіжена" не Карасюком, а життям, а чому б і ні. Пару гривень буде. На мою думку треба дивитись в корінь питання. Кому вигідно поставити свою людину на юстицію ? Які питання буде вирішувати ця людина, і тк. інш. Столяр розказує на тій самій нараді, що Карасюк "замечен" в рейдерстві, прото скромно мовичть , чому в начальника Шацької реєстраційфної згоріла машина. І всілякі служби про це давно знають, але не вигідно судячи по всьому брати. Так що шановний ШОК ви ще не в шоці.. В шоці Ви будете коли взнаєте про всі реальні справи які там робляться.
До уваги Показати IP 29 Листопада 2014 17:29
Знало б міністерство що вичворяє це в.о. карасюк, то погнало б вже поганою мітлою! Бо роботи не робить, а з юстиції зробив біржові торги, хто більше дасть!
Куку Показати IP 29 Листопада 2014 17:35
Що ви хочете, нормальний чувак, те що бухає через день і спить не тільки з жінкою і Вікусею, а й ще з рядком ін. то таке, зате любе чорне дєльце можна провернути, замутити і відкупитися завдяки такому голодному до валюти Сергію Вікторовичу! Респект!!!!
Зося Показати IP 30 Листопада 2014 13:25
Скільки вже можна терпіти, був майдан для чого? Щоб прийшли на посаду такі корумповані і неадекватні люди як Карасюк Сергій Вікторович????? Куди влада дивиться, це безпридєл!!!!
Андрій Показати IP 30 Листопада 2014 13:35
Перш за все, треба його люструвати! А вже потім звільняти, бо добре кармани набив! А потім і його друга-подєльніка пана Мишленика, бо був призначений з усім офіціозом, якраз коли людей на майдані простих людей вбивали, та знімали клан Януковича! Він не звільнився, а прийшов з гордо піднятою головою, на крісло начальника, горе-патріот, і косив бабло як з переляку( попередній досвід з виконавчої пригодився)! А тепер сидять два Сергія, і один другому підказують нові лазєйки..... Думають що такі золоті ріки будуть завжди текти до них
Та там Показати IP 1 Грудня 2014 10:27
Ще не втстачало щоб до влади прийшли такі як Карасюк! Оце то буде позорисько, алкаш, двох слів не може толком до купи зв'язати, всім жаліється, що він бідний нещасний, ще й бабки любить більше мабуть за жінку?!!!!!! Якщо його призначать, то тоді у нас нічого не змінилось, і міністр теж корупцію одобрює!!!!
Люд до Та там Показати IP 1 Грудня 2014 10:28
Побачим, не довго залишилось
до брат Показати IP 1 Грудня 2014 13:48
клехо рветься рветься в крісло нач. ДВС ще більше чим Карасюк в ГУЮ. Коли вже вони подінуться з горизонту. Їх треба не люструвати, а каструвати.
Працівник до до брат Показати IP 1 Грудня 2014 16:38
100%! Така голота біля влади швидко міняється, тільки не в кращу сторону! Хтось зараз скаже що начальство має бути таким жорстким, але ці люди не з тої породи! Вони за бумажку зелену вдавляться, через людину переступлЯть і роботи як такої не роблять! Особливо Карасюк, зробив з ГУЮ продажну державну установу!
Анонім до Працівник Показати IP 1 Грудня 2014 17:36
в юстиції, як би не було, але є порядкі Люди (з виликої букви), які знають, що таке честь, порядність, але сьогодні нажаль там- це не катується.
111 до Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 12:10
Згідна з вами що є, але не цей в.о.Карасюк із Мишлеником, бо як в народі кажуть бивший мєнт - це діагноз!!!!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 14:07
Імена в студію
Анонім до Анонім Показати IP 4 Грудня 2014 20:41
Пробачте, але хорошим людям, не потрібна реклама їх і так усі знають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus