USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Наш край» подає до суду

3 Жовтня 2015 13:31
Політична партія «Наш край» вважає, що її незаконно зняли з передвиборчих перегонів.

Так, партія подала до суду на рішення територіальної виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидатів від політичної сили.

Про це повідомив лідер виборчого списку кандидатів у депутати до Волинської обласної ради політичної партії «Наш край» Святослав Кравчук під час прес-конференції в конференц-залі готелю «Україна» 2 жовтня.

Нагадаємо, партія «Наш край», яка почала активну рекламну кампанію задовго до офіційного старту, минулого тижня представила кандидатів у депутати до обласної ради. Список до Волиньради очолив депутат облради, колишній заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук. Під час засідання обласної ТВК 1 жовтня були прийняті рішення про відмову в реєстрації чотирьом політичним партіям: «Наш край», «Соціалісти», «Громадянська позиція» та Аграрній партії України. Цим політсилам відмовили у реєстрації у зв’язку з тим, що вони порушили принцип рівності виборчого права. Зокрема, жодна з названих політичних сил у поданих списках не мала 30-відсоткового представництва осіб однієї статі.

Причину відмови у реєстрації обласною ТВК, списку кандидатів до обласної ради, а саме через недотримання гендерної квоти у виборчих списках у партії «Наш край» назвали політичною та незаконною, та заявили, що більшість політичних партій, які зареєстровані раніше, також не дотримались цієї рекомендації.

Зі слів Святослава Кравчука, відмова в реєстрації кандидатів від політичної сили «Наш край» є безпідставною та не відповідає чинному законодавству, адже умова, що стосується 30-відсоткового представництва осіб однієї статі є рекомендаційною.



«Стаття 46 Закону України «Про місцеві вибори» чітко регламентує ті ситуації, коли виборча комісія має право відмовити тим чи іншим політичним силам в реєстрації. Я вважаю, що факт відмови в реєстрації виявляє упереджене ставлення членів ТВК. Або це було чиєюсь вказівкою, щоб представників цих політичних сил не реєстрували», – інформував Кравчук.

Святослав Кравчук зазнавив, що основним гравцем на виборчому полі має залишатися виборець, і саме він визначає представництво в органах місцевої влади, а не члени виборчих комісій.

«Ніхто не повинен перешкоджати виборцеві зробити свій вибір. Коли ми бачимо, що певні структури у вигляді виборчої комісії приймають такі рішення, то в багатьох людей виникає питання «Чому?». І на це питання необхідно буде комусь давати відповідь! Я розумію, що сьогодні голова Волинської обласної державної адміністрації (ред. – Володимир Петрович Гунчик – перший номер у списку «Солідарності» до Волинської облради) не може впливати на рішення виборчої комісії, але хочу зазначити – у виборчій комісії більшість членів є представниками політичної сили БПП «Солідарність» та їх союзників. Для того, щоб на Волині був спокій, як політичні партії, так і люди. які працюють на виборчих комісіях всіх рівнів, мають дотримуватися закону», – підкреслив Кравчук.



Нагадаємо, під час представлення кандидатів у депутати до місцевих рад від партії УКРОП, член політради партії Ігор Палиця повідомив, що партія «Наш край» зародилася як рух за незалежність Бесарабії в той час, коли він працював головою Одеської облдержадміністрації. Одним засновником «Нашого краю», зауважив він, був Антон Кіссе – компаньйон Івана Аврамова та Юрія Іванющенка (Юри «Єнакіївського»). Таким чином, партія «Наш край» створювалась на гроші Юри «Єнакіївського» як сеператистський рух.

Згодом, зауважив Ігор Палиця, в партію увійшли нові засновники - з Адміністрації Президента. І з цього часу про сепаратизм і фінансування партії говорити перестали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2015 13:46
"як сеператистський рух." - иными словами, партия "Наш Край" - политический противник нынешней власти. Не это ли является основной причиной ее снятия с избирательного процесса?
123 до Анонім Показати IP 3 Жовтня 2015 14:40
Волошенюк перший злодій і сепар !
До Аноніма Показати IP 3 Жовтня 2015 14:04
Чи ж противник? Це ще велике питання! А от що великий друг влади "попєрєдніків" - 200%!!!!!!! А щодо Кравчука, то в народі є приказка - де не посій, там вродиться.
Анонім до До Аноніма Показати IP 3 Жовтня 2015 14:25
При "попередниках" рівень життя населення зростав. Повільніше, чим міг, якби вони не крали, но зростав. При Євроінтеграторах - швидко падає. З цієї точки зору дружба з "попередниками" - злочин, чи перевага?
Анонім до До Аноніма Показати IP 3 Жовтня 2015 14:36
людина працює а ти ледар під комом сидиш
васька Показати IP 3 Жовтня 2015 14:36
Чи може обійтись влада без Кравчука? А Кравчук без влади?
Анонім до васька Показати IP 3 Жовтня 2015 15:00
ні
Василь Показати IP 3 Жовтня 2015 15:05
Взагалі вони всі мені остогидли, абсолютно всі, і вибору на самому ділі в людей немає. Але дуже намішили 30%. Тобто в партії "Мужики за пиво" має бути не менше 30% жінок? Трансвеститів чи як там? Чи така партія незаконна вже? Розуму палата!
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2015 17:18
Для чого нам партія регіонів ще раз? вистачає того, що вони наробили в Україні за попередні роки. Від них ніякої користі. Хай всі разом з ж*поблоком їдуть відбудовувати Лугандон. Тільки там вони спокутують свої гріхи!
ще не зовсім свідоми Показати IP 3 Жовтня 2015 18:24
бояться свідомі за результати виборів на Волині (про Схід я взагалі мовчу). Що робили півтора року при владі? КУ!
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2015 20:55
Кравчук на кожні вибори йде від іншої партії. Якби вибори проводились частіше, то Кравчуку вже б не вистачило партії. Він як легіонер в футболі - міняє команди, виходячи з власних інтересів. Невже такий цінний гравець?
Ми з Кравчуком Показати IP 3 Жовтня 2015 21:27
Прийдемо і будемо відроджувати волинську землю тому і бояться чинні керманичі і правильно бояться
Краянка Показати IP 4 Жовтня 2015 08:40
Ось би зрівняти офіційні розходи з доходами!Всіх кандидатів!Всіх партій!І службовців і бізнесменів.Все ясно стало б.І про чесність і про патріотизм.І Кравчука в тому числі.
Місцевий Показати IP 4 Жовтня 2015 09:14
Шановний пане анонім назвіть які інші і скільки іх було
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2015 10:23
Пане Кравчук вас з Кривицьким розшукує маневицька тюрма. Це ваш останній округ.
Волиняка Показати IP 4 Жовтня 2015 11:00
я не привержинець партії регіонів , але оцінюю все обєктивно....яка між партією регіонів і іншими партіями різниця ? ті залежать від Рассії, ті від Гамерики , ті від Явропи так чи інакше ми в повній Ж...., ми незалежні і процвітаючі нікому непотрібні ! в нас партії це шлях до КАРМУШКІ в нас були вже і бандити, і зеки, тепер грузіни і жиди , а толку як небуло так і небуде !
таке сяке Показати IP 5 Жовтня 2015 14:51
ну куди таких до влади пускати..де таке бачено.. бандюки... хто ще????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus