USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Кандидати в нардепи погрожують «Бойкоту». ВІДЕО

23 Жовтня 2014 20:45
«Правда про кандидатів» - інформаційний бюлетень, а не «чорний піар», - стверджують творці газети. Вони готові співпрацювати з правоохоронцями і не бояться розголосу, адже не чинили жодних протизаконних дій. Автори примірника говорять про тиск на громадську організацію з боку представників кандидатів у нардепи від Луцька. А дехто з останніх, зауважують, представляє інтереси чинної влади.

Так, невідомі, які представлялися повіреними людьми кандидатів, зокрема Романа Іванюка та Ігоря Лапіна, шарпали розповсюджувачів і намагалися вилучити газети. Тепер активісти побоюються за своє здоров'я.

Про це розповіли представники ГО «Бойкот» під час прес-конференції сьогодні, 23 жовтня.

Нагадаємо, один з кандидатів в народні депутати від міста Луцька Роман Іванюк обурився тому, що містом почали поширювати газету «Правда про кандидатів». На його думку, матеріали, розміщені в публікаціях – замовні і є «чорним піаром». Власне, з цього приводу вчора відбулася прес-конференція. До слова, у газеті була опублікована інформація про інших кандидатів, однак найбурхливішою була реакція кандидата саме від політсили, яка представляє діючу владу.

Голова ГО «Бойкот» Михайло Бабенчук пояснює, що організація, яку він очолює, - не заангажована політикою і не агітує за того чи іншого кандидата, чи критикує когось з них. З його слів, ідея випуску газети з’явилася після ознайомлення автобіографій кандидатів.
«Велику кількість фактів у своїх біографіях кандидати не вказали, тож, ми вирішили донести до виборця інформацію. Наголошую, вона є офіційною, взятою з офіційних джерел, і доступною для публічного ознайомлення. Зокрема, є в Інтернеті, на офіційних сайтах. Якщо хтось вважає це брехнею, то я пропоную закрити Інтернет. «Чорний піар» – анонімна продукція, яка поширює неправдиву інформацію. У нас же є всі вихідні дані», - каже він.

Власне, активісти кажуть, що хотіли до виборів опублікувати ще декілька таких «інформаційних бюлетенів», в яких була б інформація про решту кандидатів. Але це вони навряд чи встигнуть зробити, оскільки їм почали погрожувати, тиснути на них. Крім того, після заяви Романа Іванюка до працівників обласної друкарні прийшли правоохоронці і бесідували, тож, тепер до ГО «Бойкот» там ставляться з пересторогою.
Керівник Луцького осередку ГО «Бойкот» Артем Орлов розповів, що вже у вівторок пообіді, коли активісти почали розповсюджувати газету, щоб донести до лучан інформацію, яку кандидати "забули" додати в агітматеріали, до них почали підходити підозрілі люди. Вони представлялися довіреними особами, чи представниками кандидатів в народні депутати, і почали погрожувати розповсюджувачам, звинувачувати у розповсюдженні неправдивої інформації та перешкоджати роботі активістів.

Це, з його слів, відбувалося на Театральному майдані. А на 33 мікрорайоні до розповсюджувачів підходили молодики спортивної статури, виривали газети, шарпали активістів і погрожували викликами міліції. Та до викликів правоохоронців не дійшло, хоч активісти самі були в цьому зацікавлені.

А вже сьогодні, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповідає Орлов, до розповсюджувачів підходили невідомі, які просили викупити всі наявні примірники, які в них були - 10 копійок за штуку. Крім того, вже є, кажуть у організації, підтверджені факти, що газети забиралися навіть з поштових скриньок. Невідомі, відкриваючи ключем, витягували їх. А ось ключі до поштових скриньок, зауважує, є лише у власників або поштарів. Тож, якщо газети не забирали ні перші, ні другі, то, можливо, для цього задіяли певний адмінресурс.

«Я сподіваюся, це не якась ініціатива Укрпошти чи ще когось, а ідея того чи іншого кандидата, який не хоче щоб правдива інформація потрапила до рук виборців. Заява у ЗМІ вчора була гучна: «Швидко розберемося». Пан Іванюк сказав, що написав заяву в правоохоронні органи. Ми не ховаємося, можна розпочинати розслідування.

До мене особисто ніхто не телефонував, але дзвонили додому, до дідуся, якому 87-й рік. Не сказали ані прізвища, імені, ані посади... Просто сказали : «Ми з міліції». У старшої людини почалася паніка. Або це непрофесіоналізм наших правоохоронців, або провокації когось із кандидатів.

І я хотів би заявити: ніякої протиправної діяльності не веду, ні з ким конфліктів не маю, наркотиків, алкогольних речовин не вживаю, і дорогу переходжу в правильному місці на пішохідному переході. Тому, якщо зі мною будь-що станеться, я вважатиму це з боку Романа Іванюка помстою за ту чесну позицію, яку займає ГО «Бойкот». Я це заявляю, бо переживаю за свою безпеку і безпеку активістів», - каже Артем Орлов.


Своєю чергою, таку ініціативу громадської організації підтримав представник ГО «Народна прокуратура» Ігор Кулик. Він додав, що напередодні виборів, кандидати всі хороші, і всім допомагають. Та часто це є лише однобокою інформацією.


«Кандидати приховують інформацію зі свого життя, яке вели до цього публічно. Хоч все є в публічних джерелах, в Інтернеті, та не всі люди мають доступ до нього. Тож, хлопці зробили правильну роботу - висвітлили все це на папері. Я, до прикладу, навіть не знав, що роботодавець Романа Іванюка, Ігор Мазепа – номер 5 в писку партії Тігіпка. Та те, що він уже давно не мешкав у Луцьку, від якого балотується», - додав Кулик.

Представник ДУКу, який був присутній під час прес-конфереції, подивувався заявам кандидата в нардепи Романа Іванюка про допомогу майданівцям та військовим.

«Він вказує в своїй рекламній газеті, як активно допомагав учасникам Майдану і армії, батальйонам. Цікаво, кому він цю допомогу відправляв? Хотілося б з цими людьми поспілкуватися. Півроку тому ми одну «сім’ю» викинули геть, а зараз хтось хоче побудувати другу? То я запевняю вас, що ми зробити це не дамо. Ображати хлопців і дівчат, використовуючи кримінальних планктон, це – методи застарілі і неефективні», - каже чоловік.


Власне, керівника ГО «Бойкот» Михайла Бабенчука уже викликали сьогодні до правоохоронців, оскільки до них надійшла заява від «небайдужої лучанки». Жінка поскаржилася на активістів, що вони, начебто, перешкоджають волевиявленню виборців і когось поливають брудом.

«Я написав роз’яснення, що ми не підтримуємо жодного кандидата і не перешкоджаємо, а допомагаємо виборцю зробити свій гідний вибір. Ми стояли на Майдані проти узурпації тодішньої влади, а сьогодні дехто користується тими ж методами. Ми не боїмося ніяких утисків міліції, бо ця інформація ступна кожному. І вона повинна дійти до виборця, щоб він міг зробити гідний вибір. Люди на Майдані і на Сході загинули не для цього. Треба задумати, кого ми ведемо до Верховної Ради», - каже очільник організації.

З його сілв, у наступному номері мала бути надрукована інформація про інших кандидатів: Павла Данильчука, Ірину Констанкевич, Анатолія Грицюка, Олександра Пирожика і Романа Бондарука. Про решту – в іншому номері. Уже були домовленості з друкарнею. Другий «інформаційний бюлетень» вже був готовий на 60%, але через погрози активістам, він не буде надрукований.

«Після вчорашніх подій і того, що відбувалося з активістами, поставили в пріоритет не друк, а збереження цього випуску і збереження здоров’я людей», - каже Артем Орлов.


У газеті, стверджують учасники прес-конференції, немає жодного заклику голосувати за певного кандидата чи не голосувати за нього. Все, що там розміщене, - нейтральна інформація з нейтральними речами. А виборці мають право знати все про людину, яку мають привести до влади. Власне, розміщення фото з життя Романа Іванюка, якими він так обурювався, просто ілюструють інформацію, вказану в статті, кажуть активісти. Крім того, хоч вони є начебто й приватними, та всі вони - у вільному доступі в мережі, тож, кандидат ще до намірів балотуватися в народні депутати, свого способу життя не приховував. До слова, на прес-конференцію запрошували й представників цього кандидата, та ніхто не прийшов. Матеріали, які були зібрані, але не надруковані, активісти пообіцяли оприлюднити у ЗМІ.

«Намагатимемося якнайшвидше зробити, що встигнемо. Річ у тім, що багато людей після вчорашніх подій бояться це робити», - каже Артем Орлов. Власне, ті примірники «Правди про кандидатів», які вже надруковані, активісти розповсюджуватимуть ще сьогодні й завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 77
Так звані активісти Показати IP 23 Жовтня 2014 18:27
Забули спитати в цих псевдоактивістів де вони (майже всі ці люди - офіційно безробітні) взяли гроші на газету. Друк восьми кольорових сторінок, та ще й якісний, вартує щонайменше 30 тисяч гривень. Той хто дав гроші то й замовник цієї макулатури
Артем Орлов до Так звані активісти Показати IP 23 Жовтня 2014 18:51
Офіційно і прозоро є фізичною особою-підприємцем. Нашими активістами є студенти, працюючі менеджери тих чи інших підприємств та фірм. Вам дивно, що в цей важкий час ми соціально активні? Тобто на різні соц. проекти українці можуть назбирати кошти, а на важливу для виборця правду ні?
Євген до Артем Орлов Показати IP 23 Жовтня 2014 23:31
Та не зважайте, Артеме, штаб Іванюка просто піниться, це норма.
8888 Показати IP 23 Жовтня 2014 18:50
Ну раз така бурна реакція, значить є чого реагувати... Ой, Іванюк... Певно не так треба Луцьк "брати";)
Олег до 8888 Показати IP 23 Жовтня 2014 23:32
Просто Ромка вкотре довів, що на злодію і шапка горить))
Джонні до 8888 Показати IP 23 Жовтня 2014 23:38
то звичайно є на що. в нього грішків вдосталь)
я там був Показати IP 23 Жовтня 2014 19:03
Газету видали довірені особи рицька.гроші заплатила тьотка
Як після цього вірит Показати IP 23 Жовтня 2014 19:09
Міша ми тобі вірили. Класна акція по бойкоту, Майдан, і після цього б повірили якби ти сказав правду за цю газету. Ще один політик народився. з великої літери П
Луцьк Показати IP 23 Жовтня 2014 19:48
Іванюк допіарився!! Хлопці молодці!
Аліна Бубич до Луцьк Показати IP 23 Жовтня 2014 23:40
По ньому вони гарно все по поличках розклали. На цілих 3 сторінки А3 формату. Але не спроста. Бо є що сказати і показати (звернули увагу на ті гламурні фоточки)?
+ до Луцьк Показати IP 23 Жовтня 2014 23:52
Думав, що ще піарнеться на вчорашній своїй пресусі з трьох людей, де погрожував авторам газети. Але вийшло, що впав лицем в бруд.
Знайка Показати IP 23 Жовтня 2014 19:55
Ці чуваки на Цейка працюють, а координує їх Алєксєєв. Міша ще той щур, хитрий і за бабло готовий на все
знайома особисто до Знайка Показати IP 23 Жовтня 2014 20:48
власне кажучи, не знаю більш принципової та патріотичної людині аніж Михайло... він ніколи в житті (навіть за великі гроші) не піде проти своїх позицій та принципів! якщо так КАЖЕТЕ, значить не знаєте цього хлопця!
так до знайома особисто Показати IP 24 Жовтня 2014 00:09
підтримую!
123 до знайома особисто Показати IP 24 Жовтня 2014 11:45
Міша то ти???????????Не сміши..............
за Мішу до знайома особисто Показати IP 24 Жовтня 2014 13:04
Так підтримую Міша хороший, розумний і принциповий!!
устим до Знайка Показати IP 23 Жовтня 2014 20:51
А ти прийди і в очі все, а то сам як та миша.
Андрій до Знайка Показати IP 23 Жовтня 2014 21:53
А Цейко до них яким боком? Він іде по іншому округу.
Пилип до Знайка Показати IP 24 Жовтня 2014 11:41
згідний на всі 100%, знаю його особисто, Михайло і КОМПАНІЯ роблять все, щоб самим дорватись до корита...... Згадайте як починали Гузі, Данильчуки... і де зараз.........От і хлопці мають багатих покровителів, піднімають шум, потім їм віддячать, якщо все складеться, десь якусь солідну і "годуючу" посаду отримають. Молоді, зелені... і мають такі гроші на різні акції?! Звідки? Поцівкавтесь хто вони, шо вони, чим рашіше займались....і все стане зрозуміло, Всі хочуть бабла.......(((((
Сергій Показати IP 23 Жовтня 2014 21:20
Де можна ознайомитися з наступним номером газети? Викиньте хоч в інтернет!
Джулія до Сергій Показати IP 23 Жовтня 2014 23:36
Я б теж почитала.
Оберемок до Джулія Показати IP 23 Жовтня 2014 23:44
Ще б пак не почитати. Там всі скелети кандидатіків) До біса цікавоо
читайте статтю до Сергій Показати IP 23 Жовтня 2014 23:50
Так автори ж говорять, що бояться випускати наступний тираж газети. Після таких погроз, обіцянок це все "рішати", гадаю, кожен зробив би так як автори.
Андрій Показати IP 23 Жовтня 2014 21:52
А що проблематично викласти газету в інтернеті? І розповсюджувачі цілі будуть.
Олексій до Андрій Показати IP 23 Жовтня 2014 23:48
Ну інтернет - це лиш невеликий шмат виборців. Старші люди, яких стараються надурити великими "добрими і обіцяючими" пиками, які дивляться на них з білбордів, не особливо сидять і інтернеті.
Розчарована лучанка. Показати IP 23 Жовтня 2014 22:42
Хлопці тільки вам вирішувати що робити і як робити. Тільки пам'ятайте: Луцьк велике село, і правду ніде діти..
Лучанин до Розчарована лучанка. Показати IP 23 Жовтня 2014 23:39
Проте, її намагаються силоміць приховати (правду). А цього робити не можна, виборці повинні знати, що це за пика на банері, що займає 12 поверхів в центрі міста.
Оберемок до Лучанин Показати IP 23 Жовтня 2014 23:48
Однозначно. Бо ту пику я ніколи раніше не бачив. А тут за тиждень відразу скрізь і в форматах 5-10 поверхів. Приїхав би в Луцьк подумав би шо то мєсна звізда.
Роман Іванюк Показати IP 23 Жовтня 2014 23:46
Ну як же ж так?! Де вони гроші взяли? Як вони посміли??? Це тільки я маю право витрачати сотні тисяч на купу білбордів і величезні банери. ГОЛОСУЙТЕ ЗА МЕНЕ! Я КЛАСНИЙ! Я!
Лотос Показати IP 23 Жовтня 2014 23:57
Хлопці добру справу зробили. Бо по тому Іванюку треба в рази більше інфи, ніж він виставляє в своїх флаєрах. Ми про нього нічого не знаємо. Окрім того, що він хоче, щоб ми знали.
ірина констанкевич Показати IP 24 Жовтня 2014 00:00
Ой я така затуркана, така затуркана...все допомогу роздаю...на 40вому кварталі по 500 гривень
Мартін до ірина констанкевич Показати IP 24 Жовтня 2014 00:06
ой та комусь сі вже ввижається) ще не час діда мороза щоб подарунки роздава. до нового року ще 2 місяці. введу у реальний стан речей
да ладно, Ромка, ти? до ірина констанкевич Показати IP 24 Жовтня 2014 00:07
Ооо, Ромка Іванюк, здарова. За чужим ніком і не впізнав одразу. Не ховайся, чого ж ти.
Васа Показати IP 24 Жовтня 2014 00:01
А це сі Ромкоу наїхав на хлопцив. Шо сі, правда очі коле? То ти сі живи по-чесному, тоді й не тра буде шосі придумувать і викручуваца. Хлопци молодци!
ага Показати IP 24 Жовтня 2014 00:07
за голос
Оксана Байстрюк Показати IP 24 Жовтня 2014 00:10
Мені подобається, що Бойкот спробував прозоро і об'єктивно розповісти про кандидатів по луцькому округу. Щось такого в нас ще не бачила. Таке собі Громадське. Молодці так тримати. Давайте наступний номер!
Тетяна Показати IP 24 Жовтня 2014 00:10
Файні речі робите, хлопці. Чекаємо наступного випуску. Люди мають знати правду про кандидатів. А на всяких неадекватів не зважайте.
фізіономіст Показати IP 24 Жовтня 2014 00:11
Ну якшо у когось "пики"то це точно на фотках з прес конференції. Типові дауни. В очах відсутність іскри розуму. Лузери які навіть не здогадуються що їх тупо використовуюють.
не згоден до фізіономіст Показати IP 24 Жовтня 2014 00:17
"Тупо використовують" Вас, шановний, в штабі Іванюка, людини, яка нічого не зробила і не зробить для Луцька. Приїхав-поїхав. Якщо Ви вірите в інше - мені Вас дуже шкода.
9 Показати IP 24 Жовтня 2014 00:13
Чуваки, давайте вже спати.завтра продовжимо.все рівно цього ніхто не читає.
Богдан Ф. Показати IP 24 Жовтня 2014 00:19
І що думаєте причепляться до тих хлопців через газету? То той шо сталічний робить бурю в стаканіі як я зрозумів
Не розумію Показати IP 24 Жовтня 2014 00:20
Чому всі одразу гонять на Іванюка в коментарях? То ж там і про інших було не мало бруду.
лучанин до Не розумію Показати IP 24 Жовтня 2014 00:24
Так ніхто просто крім Іванюка не став огризатися, погрожувати. Інші кандидати поступили мудро: правда чи не правда - вирішувати виборцям, вірити чи не вірити - вирішувати їм же. А Роман проявив неабияку слабкість і ще й до того всього спалився, що все те, що писали в газеті - правда.
Анна Гичук до Не розумію Показати IP 24 Жовтня 2014 00:25
Може тому, що всі ми надивилися на його полотнища на совдеповських домівках і тепер нас нудить)
соціолог до Не розумію Показати IP 24 Жовтня 2014 00:29
Так у нього ж найвищий рейтинг.От і взїлись.
Артем до соціолог Показати IP 24 Жовтня 2014 00:31
З чого такі висновки? Як на мене, то Данильчук з Пустовітом зараз лідирують. Перевіряйте свої дані і не дуріть народ.
штабіст Показати IP 24 Жовтня 2014 00:24
Я вже засинаю над компом. Ну давайте на сьогодні закінчимо.Завтра зранку відробимо.
штабісту до штабіст Показати IP 24 Жовтня 2014 00:33
А як же ж ідея?
вговорив. Показати IP 24 Жовтня 2014 00:27
Ну добре.чмокі.до завтра!
Не вірю Показати IP 24 Жовтня 2014 00:29
Брехня Бойкот продавс...Як так взагалі можна де чесні вибори..?? Сккільки мжна лити бруду на чесних кандидатві:?? Одумайтесь Лучани!!! Ці лузери не мають права псуваит репутацію кандидатів...Заздрісні пики на фото!! Дивитися противно!
Штефан до Не вірю Показати IP 24 Жовтня 2014 00:35
Ви вже там з горя "набралися" всім штабом чи що?!
сам один до Не вірю Показати IP 24 Жовтня 2014 00:36
Ти щось не правильно зрозумів. Бойкот - це правда, а отже, світла сторона. Кандидат Іванюк - агресор, очевидно, що темна сторона. Така правда Іванюку геть не на руку, то він видає її за брехню і тому так хвилюється. А насправді я дивився ту газету, все дуже навіть адекватно написано.
серйозно? до Не вірю Показати IP 24 Жовтня 2014 00:37
Так це і є чесні вибори. Людям, які не мають доступу до інфи в інтернеті, інформацію структурували і подали у вигляді газети - все чесно.
чччч Показати IP 24 Жовтня 2014 00:31
Цьом.до завтра!
гіві Показати IP 24 Жовтня 2014 00:34
цьом-цьом, па-па :*
риба Показати IP 24 Жовтня 2014 00:42
Вже скоро все скінчиться і мені більше не доведеться дивитися на кожному кроці на ті політичні біг-борди. Вже верне від того.
карась до риба Показати IP 24 Жовтня 2014 00:44
оо, як я тебе розумію, друже... політики стало забагато в нашому місті, люди перестали помічати одне одного, тільки й мови, що про політику
Данильчука в депутат Показати IP 24 Жовтня 2014 00:55
Хватить з нас цих обіцяльників! Давайте голосувати за нормального луцького хлопця!!
Шкода Показати IP 24 Жовтня 2014 00:59
Дуже шкода хлопців. Все як завжди. Хочеш як краще, а виходить, що тебе вже всі хочуть бити за правду.((
правильно до Шкода Показати IP 24 Жовтня 2014 01:11
Бойкотівці молодці! Тримайтесь, не здавайте позицій! Чекаємо нової газети
до Іванюка Показати IP 24 Жовтня 2014 01:03
Рома, тобі тут і без того не раді, а ти ще зібрався бочку гнати на наших активістів??! Нащо?
Ігор Кінах Показати IP 24 Жовтня 2014 02:30
Шановні кандидати!!! подумайте добре.пройшовши до"тої зали" відповідальність лягає дуже велика.знайте що Ви народні Слуги,ми простий народ разом з Вами і не дай Господь Ви не будите такими доступними і близькими потім,як зараз до виборів.ПАМЯТАЙТЕ!!! Все шо обіцяли.Бо МИ Вам нагадаємо бистро.Так шо в Ваших інтересах нас чути.Нехай Вам щастить.Р.С.а хлопці молодці.чого не говорити правду???істоії з життя,і викинути не викинеш.Я завжди говорю шо було то було.Треба щоб більше не було.Но хоть би один покаявся.висновок,як не кається значить буде продовжувати робити те,шо робив.Ще є час для сповіді.може я не прав то поправляйте.
Ігор Кінах Показати IP 24 Жовтня 2014 07:03
А от я спати не лягав, і тепер отримаю від тьоті іри цукерку
Ігор Кінах до Ігор Кінах Показати IP 24 Жовтня 2014 10:25
помиляєшся Друже.
патріота Показати IP 24 Жовтня 2014 08:35
Кожна виборча кампанія - свято ганебних п...ків, на якому вони можуть зарисуватись в усій своїй красі.
шило Показати IP 24 Жовтня 2014 10:15
Молодці, хлопці! Давайте нову газету про всіх цих Пирожиків, Гузей, Данильчуків і пр. псевдопатріотів!! Всі чекають!!!
Тупо Показати IP 24 Жовтня 2014 10:26
цьоця Іра, а дай мені цукерочку я тоже на Іванюка, Лапіна, Пустовіта наваяю. А про тебе розкажу шо з оліархо-масонами ти справ не маєш.
Анонім до Тупо Показати IP 24 Жовтня 2014 11:03
Так, ти явно тупий!
Бойко Т. Показати IP 24 Жовтня 2014 10:38
Насправді ніякого 2 випуску не планувалось, і всі відразу знали, що перший випуск матиме такий резонанс і буде "вагома" причина не випускати його. А гроші зароблені і все в шоколаді.
Читач Сергій Показати IP 24 Жовтня 2014 10:49
О, крайній справа - завсєгдатай "Версаля" Жорик?
Анонім до Читач Сергій Показати IP 24 Жовтня 2014 11:04
І що?
шило Показати IP 24 Жовтня 2014 12:12
Хлопці, викинте свою нову газету в інтернет!
Артем до шило Показати IP 24 Жовтня 2014 12:45
А в інтернеті, думаєте, Іванюк не побачить? Здоров'я дорожче
шило до Артем Показати IP 24 Жовтня 2014 13:59
Не разочаровуйте..Якщо вже почали, то треба ідти до кінця!
св ШОУ Показати IP 24 Жовтня 2014 12:29
Бакулін і є самий натуральний гопнік
Знаючий Показати IP 24 Жовтня 2014 12:52
Артем Орлов.....таке враження що газету створили колишні кандидати - активісти невдахи. Колись Артем активно шукав, оплачував показові мітинги, організовував наметові містечка за Гроші до речі. Артем - ти пр оце забув? - можу нагадати, імена. суми і дати теж можу назвати. П.С., це все свідчить про те, що усі нинішні політики, кандидати, діячі, активісти - це звірі одного зоопарку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus