USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Опозиція облради хоче зняти Войтовича

19 Серпня 2011 16:57
Депутатам Волинської обласної ради не вдалось результативно провести колегію та затвердити порядок денний на найближчу сесію – суперечка виникла між головою фракції «Наша Україна» та головою Волиньради.

В ході засідання колегії 18 серпня очільник фракції «Наша Україна» Сергій Слабенко дорікнув голові облради Володимиру Войтовичу, що до попереднього варіанту порядку денного сесії не включені два питання, підготовлені ним.

Як виявилось, перше питання стосувалося скасування рішення про обрання головою обласної ради Володимира Войтовича, у другому проекті рішення Слабенко пропонував скасувати присвоєння рангу посадової особи тому ж таки Войтовичу.

Проте Войтович пояснив, що ці питання не увійшли до попереднього варіанту порядку денного за висновками юридичного відділу облради, мовляв вони суперечать законодавству.

Однак Слабенко намагався переконати Войтовича, що підготовлені ним проекти рішень ніяк не суперечать чинному законодавству, адже ніхто не може знімати проекти рішень, якщо вони подані вчасно та правильно оформлені.

Це ж саме він доводив і начальнику юридичного відділу виконавчого апарату Волиньради Інні Міщук, яка переконувала, що ці два проекти Слабенка закон порушують.

На сторону Слабенка став і лідер фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів, котрий наголосив, що в регламенті не написано, що окремі проекти рішень до порядку денного можуть не вноситись.

«Я не знаю закону, що хтось може не включати питання депутата до порядку денного. Ніякий юрист не може прийняти такого рішення», – висловився він.

«Що в нас за такий цар і бог, що визначає, які питання входять, а які не входять?» – сказав Вітів.

У результаті суперечки членам колегії таки не вдалось домовитись – питання Слабенка до порядку денного не внесли, а сам порядок денний не затвердили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ястребок Показати IP 19 Серпня 2011 17:19
Если Витив не знает закона - это его проблемы. И Слабенко это тоже касается.
ххх Показати IP 19 Серпня 2011 22:30
Ну І.Ю.Міщук трошки забула, що вона тільки візує проекти рішень, але аж ніяк не вирішує виносити проект на сесію чи ні. Могла б просто не завізувати і пояснити безпосередньо на сесії що проект суперечить закону. А на що тоді дивилась коли на сесію проходили проекти які в подальшому опротестовувались прокуратурою, чи їх просто не аналізують в юридичному відділі? Одним словом в обл. раді аналізують тільки ті проекти рішень які не бажано виносити на сесію.
самоврядуванець Показати IP 20 Серпня 2011 08:48
Якщо Волинь позбудеться Климчукового прислужника Войтовича - "паламаря", який в церкві гасить свічки (його губи підходять для такої роботи), який знищив паростки самоврядування, то буде щасливою. А взагалі, усе може дуже погано закінчитись.
мабуть Показати IP 21 Серпня 2011 09:43
опозиція розуміє, що їй нічого не вдасться, але підривати авторитет войтовича - їхнє святе діло. опозиція ж все таки! а войтовича такі пропозиції депутатів ой як не тішать)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus