USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Основа влади – територіальна громада, - Петро Порошенко у Луцьку*

15 Квітня 2014 19:36
Зі слів кандидата на пост Президента України, зараз на часі децентралізація влади, втім це не означатиме федералізацію.

«Ми абсолютно жорсотко кажемо - Україна є та залишатиметься унітарною державою. Федералізація у нашому розумінні – це закордонний сценарій, який тягне лише до розколу держави, а цього ми ніколи не допустимо. Неприпустимо, щоб українська конституція писалася за межами України. Цей документ буде буде прийматися винятково українським народом. Головна частина конституції – прибирання будь-яких суперечностей в побудові владних повноважень. Як кандидат на пост Президента, наголошую - ніяких кроків для того, щоб перетягувати повноваження на Президента, я робити не буду, швидше навпаки», - зазначив Петро Порошенко.

«На думку західних експертів, головна проблема в Україні – погане управління державою, коли привласнювалися функції, приймалися неконституційні рішення, не був чітко розмежований баланс влади, коли повноваження перетягувалися на одну людину», - каже кандидат у президенти. У його планах левову частину повноважень необхідно передати на місця. Саме територіальна громада має бути базою нової української влади. Саме громада повинна вирішувати – як жити далі.

«Чому сьогодні центральна влада вирішує, скільки має бути соціальних працівників? На Волині їх може бути більше, а десь їх потрібно менше. Це повинна вирішувати місцева влада. Вона матиме на це кошти, тому що ми суттєво збільшимо фінансову базу місцевої громади. На місцях вирішуватимуть, чи потрібно будувати школу, лікарню, дорогу чи пам’ятник, визначатимуть, яку кількість соціальних працівників та яку кількість управлінців треба залучати до роботи. Можливо, не зайве скоротити частину замів і керівників, які нічого не вирішують і просто створити посади і штатні одиниці, які безпосередньо надають допомогу тим, хто її потребує», - наголосив Петро Порошенко.

Політик переконаний, такі справи повинні вирішувати місцеві депутати. Народні обранці мають бути близькими до людей. За незаконні кроки, порушення законів та конституції префект матиме повноваження зупинити корупційне рішення та подати до суду, або розпустити таку раду, оголосити дострокові вибори та запропонувати громаді обрати інших кандидатів. Лише підзвітність, прозорість та відповідальність влади зробить її дії ефективними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
титушко Показати IP 15 Квітня 2014 22:20
чем олигархам так страшна федерализация --германия и швейцария довольны.больше денег будет оставатся в областях,не надо за любой мелочью протягивать руку к киеву.
Анонім до титушко Показати IP 15 Квітня 2014 22:32
Бо вони вже домовилися з США ЩО СТОЯТИМУТЬ В УКраїні війська НАТО і саме на сході України,щоб США тримали на прицілі Росію.А ми дурні українці думаємо,що нас "спасають" від Росії і "терористів".
титушко до Анонім Показати IP 15 Квітня 2014 23:06
нафта, газ, ліс або прісна вода за що йдуть вiйни 21ст в Лівії за поземні води і золотий динар ,а у нас_
Olha Показати IP 15 Квітня 2014 23:02
Схоже,що він поняття немає про владу " територіальної громади" як він каже.Так ось влада автономних територій ділиться на законодавчу і виконавчу (в гармонії з Конституцією).Тобто ,наприклад,(моя пропозиція) Область має Обласну раду ,яку очолює Президент і Обласний Уряд,який очолює Голова Уряду.Президент області обирається обласною радою,а Голова обласного уряду на обласних виборах прямим голосуванням.Аналогічно для обласних автономних міст,автономних міст -місцева рада і місцевий уряд.Кожна автономна одиниця має свій Статут (Статут Волинської області),в якому прописано органи керування,їх функції,права,проведення місцевих референдумів,заключення економічних,культурних ,туристичних угод як з регіонами інших держав ,так і з регіонами України.Комісії Обласної (місцевої) ради готують обласні (місцеві) правила,законопроекти в гармонії з державними законами і Конституцією.Також в Статуті (моя думка) повинні бути вказані джерела наповнення місцевих бюджетів.Наприклад,при сплаті податку фізична особа платить податок державі і комунальний податок.Тобто повинні бути вказані в деклараціях коди (державний,обласний,місцевий), на які відразу начисляються,нараховні за формулою,податки. Фізична особа платить податок два рази в рік (так менше за раз платити і для всіх бюджетів йде поповнення два рази в рік).Ось як я бачу автономію територій.
спеціаліст Показати IP 16 Квітня 2014 09:16
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus