USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перешкоджали виставі про Голодомор. ВІДЕО

29 Листопада 2011 18:42
У місті Ізмаїлі на Одещині у місцевому будинку культури не дали провести виставу про Голодомор, яку виконували актори Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Григоровича Шевченка.

Про це пише Волинська правда .

Як ідеться у відеосюжеті волинської студії «ПравдаPRO», 26 листопада – національний День пам’яті жертв Голодомору. У місті Ізмаїлі у будинку культури мала відбутися пам’ятна акція – для цього спеціально із Луцька приїхав театр, який привіз із собою прекрасну виставу. У сюжеті показали фрагмент вистави «Прости і помилуй» Волинського обласного академічного музично-драматичного театру.

«Луцьких щемлять на півдні України. Місцева ізмаїльська влада зірвала виступ Волинського обласного академічного музично-драматичного театру із виставою «Прости і помилуй». Наша студія робила відеооформлення Дня пам’яті жертв Голодомору і стала очевидцем цих всіх подій», – пише у мережі Facebook директор студії «ПравдаPRO» Сергій Шараєвський.

«26 листопада, незважаючи на всі узгодження та попередні домовленості, чиновники Ізмаїльської адміністрації не дали можливості виступити в БК імені Шевченка народним артистам України, артистам Волинського музично-драматичного театру. Цинічно, під надуманими приводами, двері БК в призначений час залишилися закритими. На вулиці зібралося більше тисячі ізмаїльців. Люди були обурені аморальністю місцевих чиновників.

Проте, незважаючи на мороз, акція пам’яті жертв Голодомору відбулася на вулиці, на площі перед будинком культури городяни запалили тисячі свічок на згадку про безвинно убитих і поклали їх до символічного хреста. Як зазначив народний артист України Іван Шепелев: «...спочатку в БК зникло світло, потім світло з’явилося, але зник директор. Мені здається, що просто у когось зникла совість», – йдеться у поясненні до відео, викладеному у мережі Youtube.

Як розповідає Сергій Шараєвський, люди мерзли, але ніхто не розходився. Всі поклали свічку до пам’ятного хреста, вшановуючи жертв Голодомору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мирослав Ватащук Показати IP 30 Листопада 2011 08:52
Коментарі двох користувачів видалені на підставі п.1 і п.2 Правил коментування. Прошу не розпалювати міжнаціональну ворожнечу хоча би на шпальтах ВН.
Штефан до Мирослав Ватащук Показати IP 30 Листопада 2011 15:31
Влада та ПР-ось хто міжнаціональну ворожнечу розпалює. Напр.-Болдирєв,ПР, постійно кричить,що йому заманеться проти Галичини,за відокремлення її від України.І СБУ та прокуратура-як в рот води набрала, мовчить!А такі дії підкреслюють те,що влада такої самої думки,як багато тих що про таке хочуть нас переконати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus