USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половина росіян хоче трибуналу у справі зі збитим боїнгом, щоб судити «укропів»

27 Липня 2015 17:38
Близько 47% росіян підтримують створення міжнародного трибуналу з катастрофи малайзійського "Боїнга" над Донбасом, що сталася 17 липня минулого року.

Про це повідомляє Expres з посиланням на дані опитування "Левада-Центру".

"Цілком позитивно" і "швидше позитивно" на питання про підтримку створення трибуналу відповіли 47% опитаних.

"Швидше негативно" і "різко негативно" до цієї ідеї поставилися 19% опитаних. Вагалися з відповіддю на питання про трибунал 34%.

При цьому 44% респондентів вважають винуватими у катастрофі українських військових, ще 41% - керівництво України, 22% - США.

22% опитаних вірять, що трибунал визнає винними українських військових, 19% - Росію, яка допомогає "ополченцям" і 14% - керівництво України.

Опитування проведене 17-20 липня 2015 року серед 1600 повнолітніх респондентів в 134 населених пунктах 46 регіонів країни.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загальної кількості опитаних разом з даними попередніх опитувань. Статистична похибка цих досліджень не перевищує 3,4%.

ЧИТАТИ ЩЕ: НІДЕРЛАНДИ ДОВЕЛИ, ЩО МАЛАЙЗІЙСЬКИЙ ЛАЙНЕР ЗБИЛИ БОЙОВИКИ

Як відомо, в середу Рада безпеки ООН може провести голосування щодо створення міжнародного трибуналу для розслідування трагедії авіалайнера рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній".

Нагадаємо, 17 липня в небі над Донецькою областю терористи, яких підтримує Росія, збили літак "Boeing-777" Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. На борту літака перебували 298 осіб, у тому числі 15 членів екіпажу, всі вони загинули. СБУ опублікувала записи розмов бойовиків, із яких випливає, що літак збили саме їхні люди. Згідно з доповіддю нідерландських експертів,малайзійський лайнер у липні 2014 року над Донбасом збили проросійські сепаратисти за допомогою ракети земля-повітря.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus